Γιώργος Μιχαλακόπουλος: «Φοβάμαι αυτά που έρχονται»
Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος μίλησε για όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας.
«Είναι δική μας υποχρέωση να ανοίξουμε τον εγκέφαλο του πολίτη προς τη σωστή κατεύθυνση. Και φυσικά ελεγχόμαστε γι' αυτό. Με το έργο που επιλέγουμε, με τον τρόπο που το ανεβάζουμε, με το γούστο ή την ποιότητα που το περιβάλλουμε. Αν είσαι αγοραίος εσύ ο ίδιος, μην περιμένεις τίποτε άλλο από την κοινωνία» τόνισε ο ηθοποιός στο Βήμα.
«Είτε θρησκευτικές είτε πολιτικές είτε σεξουαλικές είτε κοινωνικές οι διαφορές δεν πρέπει να χωρίζουν τους ανθρώπους» επισημαίνει, τονίζοντας ότι μέσα από την παράσταση καταλαβαίνει κανείς τι θα πει «να ακούς τον άλλον, να ακούς αυτόν που είναι απέναντι». Θεωρεί ότι «είναι απολύτως ρεαλιστικό το φινάλε με το θετικό μήνυμα που εκπέμπει. Πρέπει να ανοίγουμε χαραμάδες και παράθυρα, να μάθουμε να ακούμε» συνέχισε.
Προβληματισμένος με το κλίμα που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος, δηλώνει: «Είναι τόσο έντονο το τοπίο που δεν μπορώ να ρίξω το βάρος στον κόσμο, που ίσως να ήξερε... Κάτω από την οικονομική πρέσα που περνάει, δεν έχει ηρεμία στο μυαλό του. Είναι λίγο υπερβολή να του το ζητάμε... Μοιραία αντιδρά περίεργα ή και λάθος. Αρκεί που αντιδρά - αλλιώς θα ανησυχούσα».
Όσο για την ίδια τη Χρυσή Αυγή; «Ήταν ένα βυζί σε σαμπρέλα που θα έσκαγε. Τώρα αν άργησε να σκάσει, αυτό είναι ζητούμενο. Υπήρχαν οι προϋποθέσεις να είχαμε νωρίτερα τα αποτελέσματα που έχουμε τώρα. Δεν ξέρω τι ανέστειλε αυτή την κατάσταση, τι οδήγησε την κυβέρνηση να το κάνει τώρα. Δεν πιστεύω όμως ότι τελειώσαμε μαζί τους - ούτε με τα άλλα τελειώσαμε. Φοβάμαι αυτά που έρχονται, αυτά που έρχονται από παντού. Δεν είμαι ικανός ούτε να το ελέγξω ούτε να το δω. Μόνο το αισθάνομαι».
«Το μυαλό μου είναι στα παιδιά μου και στα εγγόνια μου. Έχω τύψεις γιατί έφτιαξα ένα σπίτι και τώρα τους το φορτώνω... Κάποτε αυτό ήταν όνειρο για εμάς. Ωστόσο επιμένω: η ελληνική κοινωνία κρατιέται μόνο από τον ιστό της οικογένειας. Αν δεν υπήρχε η ελληνική οικογένεια, το κράτος θα ήταν κατασκήνωση». Kαι η τέχνη: «Η τέχνη είναι μόνο για να ανοίγει παράθυρα. Δεν είναι πολιτική αφίσα».