Με ποιον τρόπο πρέπει να πλένετε ορισμένα φρούτα και λαχανικά
Οι κίνδυνοι που διατρέχει η υγεία μας από το ανεπαρκές πλύσιμο των λαχανικών και των φρούτων είναι μεγάλοι.
Πρόκειται για τροφές που τις περισσότερες φορές τις καταναλώνουμε ωμές και αυτό σημαίνει ότι αν δεν τις πλύνουμε καλά μπορεί να έχουν στα φύλλα και την σάρκα τους επικίνδυνα βακτήρια και υπολείμματα χημικών ουσιών.
Υπάρχουν ορισμένα φρούτα και λαχανικά που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή όταν τα καθαρίζετε. Δείτε ποια είναι αυτά:
Μπρόκολο και κουνουπίδι
Είναι λαχανικά με πολλές ρωγμές/ραγάδες όπου τα μικρόβια μπορούν να κρυφτούν καλά. Προτιμήστε να τα μουλιάσετε καλά μέσα σε ένα μπολ με κρύο νερό για δύο λεπτά πριν τα ξεβγάλετε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό.
Καυτερές πιπεριές
Θα πρέπει να φοράτε γάντια όταν χειρίζεστε καυτερές πιπεριές, ακόμα και όταν τις πλένετε. Τα φυσικά έλαια της πιπεριάς μπορεί να κάψουν το δέρμα και τα μάτια σας.Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr