«Τρελάθηκα όταν έμαθα ότι μου έκοψαν τα φρένα. Έκανα καιρό να ξαναμπώ σε αμάξι»
Δύσκολες ώρες πέρασε η Ελληνίδα παρουσιάστρια.
Η Ελένη Τσαγκά εξομολογήθηκε το περιστατικό που έζησε και δεν μπόρεσε να ξεχάσει ποτέ.
Σύντομα κυκλοφορεί το νέο σου μυθιστόρημα. «Το δίλημμα του σκαντζόχοιρου».
Το γράψιμο με ξεκουράζει. Περνάω πολύ όμορφα όταν γράφω, γιατί αισθάνομαι ότι έχω τον έλεγχο της ιστορίας. Είναι σαν να γίνεσαι σκηνοθέτης και να κινείς τα νήματα στις ζωές των ηρώων. Το πρώτο μου βιβλίο λεγόταν «Όταν πονάει το δοντάκι» (κυκλοφόρησε το 2000). Πέρασαν περισσότερα από 10 χρόνια για να καθίσω να ξαναγράψω, αλλά πραγματικά γέλασα πολύ όταν το έγραφα, γιατί, παρόλο που είναι αστυνομικό μυθιστόρημα, έχει γενναίες δόσεις χιούμορ και έρωτα Νομίζω ότι αυτοί που θα το διαβάσουν θα τους αρέσει πολύ και θα το αγαπήσουν, ιδιαίτερα οι γυναίκες, γιατί καταγράφει τη γυναικεία ψυχολογία, έχει αστείες σκηνές και γρήγορη πλοκή. Περιγράφει τη ζωή της Γεωργίας, μιας ραδιοφωνικής παραγωγού που ζει με τον εφηβικό της έρωτα, μέχρι που αντιλαμβάνεται ότι δεν της είναι αρκετός. Είναι τσιγκούνης βαρετός και επιπλέον την απατάει, οπότε αποφασίσει να κάνει την επανάστασή της και να πιει, όπως γράφω, τη ζωή με το μπουρί της σόμπας, αναζητώντας το άλλο της μισό. Ψάχνοντας τον μεγάλο έρωτα, ανακαλύπτει ότι ένας άγνωστος απειλεί τη ζωή της. Κι εκεί ξεκινάει το... θρίλερ!
Έχει αυτοβιογραφικά στοιχεία το βιβλίο;
Η ιστορία με τον άγνωστο που απειλεί τη ζωή της ηρωίδας θυμίζει τα δημοσιεύματα που ήθελαν κάποιον να έκοψε τα φρένα του αυτοκινήτου σου. Είναι η πρώτη φορά που θα μιλήσω γι’ αυτή την ιστορία Όταν έγραφα το αστυνομικό κομματικού μυθιστορήματος, με ενημέρωσε ο Νίκος ότι από το συνεργείο του είπαν ότι είχαν κόψει τα φρένα του αυτοκινήτου μου. Την προηγούμενη βέρα είχε προθυμοποιηθεί να με πάει στο Star, που βρίσκεται στην Κάτω Κηφισιά. Την ώρα που οδηγούσε το αμάξι μου, διαπίστωσε ότι τα φρένα δεν έπιαναν. Ευτυχώς δεν ήμασταν στην εθνική εκείνη την ώρα κι έτσι κατάφερε, χρησιμοποιώντας το χειρόφρενο, να το σταματήσει, θεωρήσαμε ότι το αυτοκίνητο είχε μηχανική βλάβη, και έτσι, όταν με άφησε, το πήγε στο συνεργείο. Την επόμενη μέρα λοιπόν που είχε έρθει στο σπίτι και του διάβαζα κάποια αποσπάσματα από το βιβλίο, όπου απειλούνταν η ζωή της Γεωργίας του είπα για πλάκα: «Φαντάζεσαι να μου είχε κόψει κάποιος τα φρένα του αυτοκινήτου;». «Μπορεί» μου απάντησε. «Τι εννοείς» την ρώτησα και τότε μου αποκάλυψε όσα του είπε ο μηχανικός του συνεργείου. Τρελάθηκα!
Απευθύνθηκες στην αστυνομία;
Αρχικά καλέσαμε ειδικούς πραγματογνώμονες, που μας επιβεβαίωσαν ότι τα φρένα είχαν κοπεί, και στη συνέχεια απευθυνθήκαμε στην αστυνομία και καταθέσαμε μήνυση κατά αγνώστου. Από τα εργαστήρια της ΕΛΑΣ επιβεβαιώθηκε ότι επρόκειτο για δολιοφθορά.
Ποιος μπορεί να το έκανε; Έχεις εχθρούς;
Αυτή ήταν η πρώτη ερώτηση που μου έκαναν από την αστυνομία και βέβαια τους απάντησα ότι δεν υπάρχει κανένας που να θέλει να μου κάνει κακό. Τουλάχιστον δεν έχω αντιληφθεί κάτι τέτοιο. Ακόμα και στη δουλειά μου, ποτέ δεν είχα ανταγωνισμό ή κόντρα με κανέναν, γιατί πάντα κοιτούσα αυτήν και μόνο. Η αστυνομία διερεύνησε σε βάθος την υπόθεση και κατέληξαν ότι μάλλον έγινε λάθος, ότι δηλαδή αλλού στόχευε ο δράστης και μπέρδεψε τα αυτοκίνητα.
Πώς ήταν η ψυχολογία σου τότε;
Έκανα πολύ καιρό να ξαναμπώ σε αμάξι. Ακόμα κι όταν μπήκα, δηλαδή, οδηγούσε πάντα κάποιος άλλος. Είχα χάσει τον ύπνο μου όσο κι αν πιστεύω ότι δεν έχω εχθρούς όσο κι αν δεν υπήρχε κάποιοι που να είχε απειλήσει ποτέ τη ζωή μου -κάτι που, όπως μου εξήγησαν από την αστυνομία, συνήθως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις-, δεν μπορούσα να μην ανησυχώ. Για ένα διάστημα σταμάτησα να γράφω, γιατί αισθανόμουν ότι περνούσα ό,τι και η ηρωίδα του βιβλίου μου. Ήταν για μένα ένας εφιάλτης.
Πηγή: ΟΚ