Μαρία Γεωργιάδου: «Κανένα σενάριο δεν μπορεί να ξεπεράσει την πολυπλοκότητα στη ζωή»
Πώς ξεκίνησε η σχέση της Μαρίας Γεωργιάδου με τον χώρο της υποκριτικής τέχνης; Ποια η αφορμή;
«Θυμάμαι όχι από μικρή έβλεπα θέατρο. Η μητέρα μου ήταν θεατρόφιλη και πηγαίναμε σε παραστάσεις. Επέμενε στο να έχω δει κάποιους ηθοποιούς που αγαπούσε. Στην πορεία άρχισα να το επιζητώ από μόνη μου. και να διαβάζω για αυτό. Αρχικά, δεν ήταν ο στόχος μου να γίνω ηθοποιός, αν και θυμάμαι ότι πηγαίνοντας σε παραστάσεις πάντα τοποθετούσα τον εαυτό μου σε κάποιο ρόλο. Αφού πέρασα στη φαρμακευτική, μου γεννήθηκε η ανάγκη να γνωρίσω περισσότερο το χώρο της υποκριτικής και έτσι έδωσα εξετάσεις στο Θέατρο Τέχνης. Η αιτία, νια τα πράγματα που επιλέγουμε, είναι μέσα μας. Τις αφορμές καμιά φορά μπορεί και να τις ξεχνάμε» τόνισε στο Καρφί.
-Από τι εμπνέεστε ως σεναριογράφος για τις ιστορίες και τους χαρακτήρες που βλέπουμε;
«Από τις ιστορίες που η ίδια η ζωή φτιάχνει με τον πιο ευφάνταστο τρόπο. Νομίζω ότι κανένα σενάριο δεν μπορεί να ξεπεράσει την πολυπλοκότητα τη ζωή και το ξάφνιασμα που προκαλούν τα πράγματα που ακούς να έχουν συμβεί γύρω σου. Υπάρχουν βέβαια ιστορίες που ακούγοντας τες, τις έχω σκεφτεί, σχεδόν με εμμονή με έχουν ακολουθήσει στη ζωή μου. Έχουν να κάνουν με απώλεια, με οριακές καταστάσεις στις σχέσεις, συναισθήματα που πραγματικά έχουμε ανταλλάξει με ανθρώπους που αγαπάμε πολύ όπως είναι οι γονείς μας. Ό,τι με απασχολεί, ό,τι με προβληματίζει, αυτό είναι και που θέλω να επικοινωνήσω, θεωρώντας ότι έχει κάποιο νόημα. Πιστεύω ότι όσο πιο πολύ κανείς βαθαίνει στα πράγματα που τον απασχολούν, τόσο υπάρχει και η πιθανότητα να αφορά αυτό που σκέφτεται και άλλους ανθρώπους πέρα από τα στενά δικά του όρια»
- Έχετε προσθέσει προσωπικές απόψεις και βιώματα σε χαρακτήρες;
«Πιστεύω ότι κάθε άνθρωπος που γράφει, από ένα διήγημα μέχρι ένα σενάριο, σίγουρα λειτουργεί βιωματικά. Δεν λέω ότι γράφει μία μορφή βιογραφίας αλλά τα βιώματα του είναι αδύνατον να μην αναφερθούν γιατί έχουν περάσει ήδη στις σχέσεις και στον τρόπο που αντιδρά ως προς τρίτα πρόσωπα. Αυτό είναι το σενάριο, χαρακτήρες που αλληλεπιδρούν και επηρεάζει ο ένας τον άλλο. Έχει να κάνει με το ποιος είσαι με το πως σκέφτεσαι, την κοσμοθεωρία σου στη ζωή.»