Showbiz

Αποστόλης Tότσικας: «Είµαι κι εγώ πελαγωµένος»

Ο Αποστόλης Τότσικας πρωταγωνιστεί στους «Πνεύµονες» του Ντάνκαν Μακ Μίλαν, σε σκηνοθεσία ∆ηµήτρη Λάλου. Για πρώτη φορά σε αθηναϊκή σκηνή, µια αµείλικτα ειλικρινής και αστεία ιστορία αγάπης ενός ζευγαριού γύρω στα τριάντα, που προσπαθεί να πάρει αποφάσεις για το µέλλον του, µε τον χρόνο να είναι εναντίον του και τις παγκόσµιες προβλέψεις δυσοίωνες. «Στο ‘‘Τempus Verum - Εν Αθήναις’’ παρακολουθούµε όλη τη ζωή ενός σύγχρονου ζευγαριού, που νοµίζει ότι τα ξέρει όλα και που διαρκώς βάλλεται από πληροφορίες», λέει. 

Ποια είναι η ιστορία τους;

Τους πρωτοσυναντάµε όταν η σχέση τους αναστατώνεται, επειδή ο άνδρας ρίχνει την ιδέα να κάνουν ένα παιδί. Ο άντρας είναι κουλ. Η γυναίκα -η Βάσω Καβαλιεράτου- πιο αναλυτική. Μια κωµωδία της ζωής, αυτό είναι το έργο, που σου αφήνει ένα µειδίαµα, επειδή αυτό που βλέπεις σου έχει συµβεί ή µπορεί να σου συµβεί. Παρακολουθώντας την παράσταση, συµπεραίνεις πως όσο περισσότερο αναλύεις κάτι, τόσο πιο πολύ δυσκολεύεσαι να πάρεις µια απόφαση αντίδρασης. Ο Μακ Μίλαν είναι ένας τροµερός συγγραφέας, που περιγράφει επί της ουσίας και µε ευφυή τρόπο τις σχέσεις εξουσίας που αναπτύσσονται µέσα στο ζευγάρι. Ο ήρωας που υποδύοµαι εγώ, πάντως, χωρίς αυτή τη γυναίκα δεν ζει. Φυτοζωεί. Αυτή του δίνει την έµπνευση, τη χαρά. Είναι, θα λέγαµε, µια κόπια της. Προσπαθεί να τη µιµηθεί και να εξελιχθεί µέσω αυτής.

Γιατί αντιδρούν διαφορετικά;

Οι άντρες δεν εµπλέκονται µε αυτό το θέµα τόσο άµεσα όσο οι γυναίκες, ούτε σωµατικά, ούτε συναισθηµατικά. Ενας άντρας δεν ξέρει τι τραβάει µια γυναίκα, δεν καταλαβαίνει τι συµβαίνει στο σώµα της όταν γεννάει. Είναι ένα µπέρδεµα που έχει να κάνει µε τους νόµους της φύσης, γιατί ο ένας το ζει απέξω και ο άλλος από µέσα. Τα παιδί, παρ’ όλα αυτά, είτε είσαι άντρας είτε γυναίκα, δεν σε σταµατάει από κάτι, αν είσαι συνειδητοποιηµένος.

Πιστεύεις ότι η νέα γενιά έχει φτάσει στο αδιέξοδο που περιγράφει το έργο;

Η τεχνολογία, δυστυχώς, µπέρδεψε περισσότερο τον άνθρωπο. Για να διασταυρώσεις, για παράδειγµα, µια πληροφορία, πρέπει να µπεις σε είκοσι πέντε ιστοσελίδες. Στον βωµό της πληροφόρησης µόνο τα likes παίζουν ρόλο και έτσι µια πληροφορία µπορεί να είναι ακόµη και ψεύτικη, απλώς και µόνο για να πάρει like. Ενας φυλακισµένος, τουλάχιστον, µπορεί να σκεφτεί, αλλά ο µπερδεµένος δεν µπορεί να διακρίνει ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος. Η γενιά µας έχει όλα τα «όπλα» που δεν είχαν οι προηγούµενες. Το θέµα είναι πώς θα τα χρησιµοποιήσει. Είναι τόσο περίεργη η κατάσταση παγκοσµίως... Είµαι κι εγώ πελαγωµένος.

Πηγή: Real

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved