Βασίλης Καλλίδης: «Έχω αδυναμία στο υγιεινό φαγητό»
Ο Βασίλης Καλλίδης αγαπάει το υγιεινό φαγητό και έτσι αποφάσισε να το φτιάξει υγιεινό βρόμικο.
«Προσωπικά έχω μεγάλη αδυναμία στο υγιεινό φαγητό, αλλά δεν μπορώ να μην μπω στον πειρασμό να δοκιμάσω -σε όποια χώρα κι αν βρεθώ-ένα σάντουιτς του δρόμου» είπε ο Βασίλης Καλλίδης και συνέχισε: «Η ιδέα της εκπομπής μου γεννήθηκε στη μεταμοντέρνα fast food - καντίνα που διατηρώ στη Λαχαναγορά του Ρέντη, έπειτα από μια συζήτηση που είχα με μια παρέα για το καλύτερο "βρόμικο" σάντουιτς, burger, hot dog της πόλης» μας λέει και συνεχίζει: «Την καντίνα θα τη βρεις από τις μητροπόλεις μέχρι τις παραλίες. Βεβαίως, οι μαμάδες μας μεγάλωσαν με τον φόβο της καντίνας. Μη δοκιμάσουμε κανένα σάντουιτς από εκεί στα διάφορα πανηγύρια και στις τοπικές γιορτές και δηλητηριαστούμε. Η νέα γενιά, όμως, μετά τη βόλτα της στα κλαμπ και τα μπουζούκια ψάχνει να βρει μια καντίνα ανοιχτή γιατί την εμπιστεύεται. Τη δεκαετία του '80 ήταν της μόδας τα κυριλέ εστιατόρια, τη δεκαετία του '90 τα σουσάδικα, το 2000 τα ρεστοράν υγιεινής διατροφής και αυτή τη δεκαετία πήρε τη ρεβάνς της η καντίνα. Ίσως να φταίει και η οικονομική κρίση. Για μένα οι καντίνες είναι πολύ όμορφα σημεία συνάντησης για παρέες και υπάρχουν πολλοί μερακλήδες μάγειρες και μαγείρισσες που δουλεύουν σ' αυτές» είπε στην espresso και συνέχισε: ««Γνωρίζετε ότι στην Αθήνα έχουμε τις πιο λίγες καντίνες από όλες τις άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες; Και μετά μιλάει το κράτος για ανάπτυξη; Μα, για να βγάλει μια άδεια για καντίνα στην Ελλάδα ένας ενδιαφερόμενος πρέπει να "φτύσει αίμα"» αναφέρει και εξηγεί τι εννοεί: «Χρειάζονται χιλιάδες χαρτιά. Βεβαίως, για να μην παρεξηγηθώ, η Πολιτεία καλά κάνει και ζητάει ποιότητα, αλλά πρέπει να προχωράει πιο γρήγορα το θέμα της γραφειοκρατίας. Σε μια καντίνα θα πρέπει να γίνονται με πιο εντατικό ρυθμό περισσότεροι υγειονομικοί έλεγχοι, αλλά και φορολογικοί».