Αλεξάνδρα Ούστα: «Υπήρξε εποχή που δεν έβρισκα δουλειά»
Η Αλεξάνδρα Ούστα δεν ξεκίνησε την καριέρα της από το θέατρο και την τηλεόραοη, αλλά από το μόντελινγκ, καθώς το 2000 σε ηλικία 18 ετών στέφθηκε στα καλλιστεία Β' Σταρ Ελλάς.
Εκτοτε ξεκίνησε να ασχολείται με την υποκριτική, προσπαθώντας να χαράξει μια πορεία όπως την είχε ονειρευτεί. «Ανέκαθεν το επάγγελμα του ηθοποιού είχε σοβαρό πρόβλημα ισορροπίας με την προσφορά και τη ζήτηση. Η κρίση έκανε αυτό το πρόβλημα ακόμα πιο έντονο, με αποτέλεσμα ακόμα λιγότερες θέσεις εργασίας. Υπήρξε ένα διάστημα που δυσκολεύτηκα πολύ να δουλέψω. Το δύσκολο στο επάγγελμα μας είναι πως κάθε έξι-επτά μήνες πρέπει να ψάχνουμε καινούργια δουλειά. Στην αρχή αυτό είναι δύσκολο, αλλά μετά συνηθίζεις. Την περίοδο του δημοψηφίσματος σκέφτηκα έντονα να φύγω από τη χώρα. Εκ των υστέρων σκέφτομαι ότι πιο πολύ με σόκαρε η απόφαση αυτής της διαδικασίας και το πώς αντιμετωπίστηκε στη συνέχεια, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, παρά οι αντικειμενικές οικονομικές δυσκολίες της κρίσης» τόνισε στο Secret.
Από την άλλη, η Αλεξάνδρα αυτόν τον καιρό διανύει ίσως την πιο όμορφη περίοδο της ζωής της. Πριν από έναν χρόνο παντρεύτηκε τον ηθοποιό Γιάννη Σαρακατσάνη, με τον οποίο δηλώνει πολύ ερωτευμένη. «Ο έρωτας μου έχει διδάξει πως είναι μεγάλος, δυνατός και πολύς», αναφέρει χαρακτηριστικά. Για το αν είναι δύσκολο ή εύκολο να δουλεύει μαζί του στο θέατρο εξηγεί πως η συνεργασία τους πάει πολύ καλά. «Εχουμε κάποιες φορές τις διαφωνίες μας, τις οποίες ξεπερνάμε γιατί μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα για τη δουλειά μας», τονίζει.
Στην παράσταση που έχει τίτλο «Οι εφευρέσεις που άλλαξαν τον κόσμο» υποδύεται αρκετούς ρόλους, από μια γυναίκα της προϊστορικής περιόδου και καλόγρια στον Μεσαίωνα μέχρι και την «κουτσομπόλα» εκείνης της εποχής. «Η φαντασία και ο αγνός αυθορμητισμός στα παιδιά δεν έχουν όρια. Υπάρχει ένα κομμάτι στην παράσταση για το πώς θα ζούμε σε ένα μακρινό μέλλον, που τα ενθουσιάζει πολύ. Στόχος του έργου είναι να εμπνευστούν τα παιδιά και να ασχοληθούν με τις επιστήμες και την τεχνολογία, για να αλλάξει ο κόσμος προς το καλύτερο», λέει για το έργο.