Δήμος Μυλωνάς: Τι είπε για την συνεργασία του με τον Γιώργο Αλκαίο;
Ο Δήμος Μυλωνάς μίλησε για την συνεργασία του με τον Γιώργο Αλκαίο, ο οποίος πλέον κάνει επιλεγμένες δουλειές.
Πάμε στο τώρα. Τι κάνεις ακριβώς;
«Είμαι στο 2025 με την παραγωγή που έχω κάνει και όσο περνάνε τα χρόνια, θα γίνεται πιο επίκαιρη»
Τι παραγωγή;
««Το πείραμα». Μια παραγωγή όπου ο Αλκαίος έστησε την κάμερα, κι εγώ είπα τα κείμενα μου. Δεν έπαιξα, αλλά ήμουν ντυμένος με πορτοκαλί φόρμα, ξυρισμένο κεφάλι, με μούσια, κι έγκλειστος στο τέταρτο υπόγειο της μεγαλύτερης ψυχιατρικής κλινικής της Ευρώπης ως ο πιο επικίνδυνος απ' όλους γιατί σκέφτομαι»
Είναι ταινία;
«Όχι. Είναι δεκάλεπτα ή δωδεκάλεπτα φιλμς στο youtube. Οι ευρωπαίοι μου δίνουν θεματικές για να δουν πώς θ' αντιδράσει ο Έλληνας. Όπως παγκόσμια ποίηση, νέος Έλληνας, συνωμοσιολογίες, το χρέος, τράπεζες, θρησκείες»
Έχεις ζήσει ένα μεγαλείο που πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν και ίσως ούτε καν το φαντάζονται ποιος είναι τελικά ο πραγματικός Δήμος Μυλωνάς;
«Πώς την έχω δει; Μια ταινία πραγματικότητας. Δεν είναι στο σινεμά, την ζούμε. Έχεις σκεφτεί ότι ζεις ταινία; Είμαι της αμερικανικής σχολής. Είσαι ο ρόλος. Όχι της βρετανικής που λέει ότι προσποιείσαι τον χαρακτήρα»
Θα δούμε από σένα κάτι;
«Θα δείτε το έργο μου που ανεβαίνει. «Πιάσαμε τον Τζόκερ».»
Επιθεώρηση;
«Όχι. Οικογενειακή κωμωδία. Με πολυπολιτισμικότητα. Με πακιστανό μέσα, με ουκρανή. με τσιγγάνο. Διάφορους. Ότι υπάρχει στην ελληνική κοινωνία αυτή τη στιγμή, θα σου πω ένα μόνο όνομα. Παύλος Κοντογιαννίδης»
Χαίρομαι, γιατί από την τελευταία φορά που σε είχα δει, σε βλέπω πολύ πιο ανανεωμένο...
«Δεν υπάρχει δουλειά για μένα. Η καλλιτεχνία δεν είναι δουλειά. Πηγαίνω στο θέατρο και παρεμπιπτόντως με πληρώνουν. Δεν το ζήτησα. Την χαρά μου πάω να βρω»
Είναι όμως και τα προς το ζην.
«Αυτό ανάγεται σε ένα επάγγελμα. Δεν το έχω έτσι στο μυαλό μου. Δεν είμαι υπεράνω χρημάτων. Δεν συγχέω όμως τη χαρά μου που θα παίξω στο θέατρο, με την πληρωμή της χαράς μου. Είναι δυο διαφορετικά πράγματα, Δυο διαφορετικοί κόσμοι. Η χαρά δεν πληρώνεται. Δεν έχει τιμή. Έχει αξία» εξήγησε στο Χάι.