«Πρωταγωνίστρια» σε φεστιβάλ γεύσεων στη Χίο, η Εκμεκτσίογλου
Σε ένα διήμερο φεστιβάλ γεύσεων, που οργανώθηκε στη Χίο, στο παραθαλάσσιο χωριό Λαγκάδα, πρωταγωνίστησε η Μαρία Εκμεκτσίογλου.
Διάσημη σε Ελλάδα και Τουρκία, η Πολίτισσα σεφ ανταποκρίθηκε με χαρά στην πρόσκληση που της έγινε και μαγείρεψε για πλήθος κόσμου σκιουφιχτά μακαρόνια με χταπόδι, κολοκυθοανθούς και άρωμα μαστίχας.
«Βοήθησαν όλοι στην περιοχή, άντρες και γυναίκες, αφού στόχος αυτής της γιορτής ήταν η προβολή των τοπικών προϊόντων. Οι ψαράδες βγήκαν στη θάλασσα και μάζεψαν 20 κιλά χταπόδι, ένας τοπικός παραγωγός έφτιαξε αντίστοιχη ποσότητα μακαρονιών κι εγώ μαγείρεψα μπροστά στον κόσμο» δήλωσε στην «Espresso» η Μαρία, η οποία τη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ ανέλαβε χρέη κριτή σε τοπικό διαγωνισμό μαγειρικής. Η ίδια, πάντως, ξέκλεψε ακόμη δυο μέρες για να κάνει και τις βόλτες της στο νησί, που θεωρεί από τα πιο αγαπημένα της.