Αντώνης Καφετζόπουλος: «Η απληστία είναι κακός σύμβουλος...»
Ο Αντώνης Καφετζόπουλος, παραχώρησε συνέντευξη σε γνωστό περιοδικό και μίλησε για πολλά!
Ο ηθοποιός, μίλησε μεταξύ άλλων για το θέατρο αλλά και για την κοινωνία που συχνά μας εκπλήσσει.
Το ότι κάνει τα πάντα για το χρήμα, δεν μας είναι άγνωστο ως συμπεριφορά. Πώς νιώθετε ζώντας σε ένα τέτοιο περιβάλλον;
Δεν ζούμε σε αυτό. Εννοώ ότι έχουμε καθημερινά παραδείγματα στη ζωή μας που οι άνθρωποι νοιάζονται και βοηθάνε ο ένας τον άλλο, ενδιαφέρονται ειλικρινά και χωρίς υστεροβουλία.
Είστε άνθρωπος θετικός και αισιόδοξος;
Αισιόδοξος όχι, θετικός ναι. Αυτά που με κρατάνε όρθιο και ζωντανό είναι οι δικοί μου άνθρωποι και το ότι έχω προ πολλού αποφασίσει ότιη απληστία είναι κακός σύμβουλος. Μια χαρά είναι με λίγα και καλά.
Φέτος είστε στην παράσταση «Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές» στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Έχω το ρόλο ενός σκληροτράχηλου Αμερικανού επιχειρηματία, ο οποίος ταξιδεύει με ψευδώνυμο στο «Οριάν Εξπρές». Αλλά ψευδώνυμο έχουν και όλοι οι άλλοι ήρωες στο έργο αυτό. Το ενδιαφέρον σημείο στην ιστορία είναι, ότι το παρελθόν όλων με κάποιο τρόπο συνδέεται και αυτή είναι· η άκρη του νήματος για την επίλυση της υπόθεσης.
Δεν έχει πολλά χρόνια που το «Έγκλημα» έγινε θεατρικό έργο.
Από όσο ξέρω, αυτοί που διαχειρίζονται τα πνευματικά δικαιώματα της συγγραφέως δεν έδιναν την άδεια και όταν τελικά το έκαναν, ο Κέν Λούντβιχ ανέλαβε τη διασκευή.
Το συγκεκριμένο βιβλίο έγινε ξανά ταινία με τον Κένεθ Μπράνα το 2018.
Να σας πω την αλήθεια προτιμώ την παλιά ταινία του Σίντνεϊ Λιούμετ. Ο φετινός θίασος οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην προσωπικότητα της Κάτιας Δανδουλάκη και όχι στους ρόλους που παίζουμε. Η Κάτια είναι ένας άνθρωπος που νιώθεις ότι θα σε στηρίξει, ώστε να σταθείτε μαζί στο ύψος των περιστάσεων για μια τέτοια παράσταση. Δεν έχουν,πολλοί αυτό το χάρισμα, η Κάτια το έχει.
Η Αγκάθα Κρίστι δε παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής.
Νομίζω ότι αυτό, οφείλεται κυρίως στο ότι πάντα η ανακάλυψη του ενόχου είναι το στοιχείο που ιντριγκάρει. Και η Κρίστι και άλλοι συγγραφείς δίνουν στοιχεία με το σταγονόμετρο, ώστε ο αναγνώστης ή ο θεατής να λύσουν το μυστήριο. Είναι στην ανθρωπινή φύση να θέλουμε να ανακαλύψουμε τι κρύβεται πίσω από κάτι, είπε στο 7 μέρες TV.