Μπέσυ Μάλφα: «Η τέχνη της υποκριτικής είναι η τέχνη της αλήθειας, όχι του ψέματος»
Eίναι από εκείνες τις ηθοποιούς που σε κάνουν να καταλάβεις πόση πολλή τέχνη κρύβεται στο θέατρο και πόσο ξεχωριστοί είναι ορισμένοι καλλιτέχνες.
Η Μπέσυ Μάλφα, με τον Αλέξανδρο Ρήγα στη σκηνοθεσία, ζωντανεύει τη Shirley Valentine του Willy Russell στο θέατρο «Ριάλτο», αλλά και σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.
«Είναι μια παράσταση που μας αφορά όλους. Πραγματεύεται τις έννοιες του ποιος είμαι, τι θέλω από τη ζωή μου και γενικά την έννοια του ανθρώπου. Η ηρωίδα ψάχνει να βρει τον εαυτό της και τον βρίσκει στη χώρα που γέννησε τη φιλοσοφία, τη δημοκρατία και όλες τις μεγάλες έννοιες. Νομίζω ότι είναι μια καλή ευκαιρία να ανατρέξουμε σε αυτές τις έννοιες, οι οποίες είναι δική μας προίκα». «Αντί να πω: "Χριστέ μου, είμαι 52", θα πω: "Σίρλεα, είσαι μόνο 52. δεν είναι υπέροχο;"». «Και τώρα κουβαλάμε όλο αυτό το φορτίο της αχρησιμοποίητης ζωής μαζί μας και δεν είχαμε τα κότσια να ταξιδέψουμε για το δικό μας γιουκάλι, ακόμα κι αν το γιουκάλι δεν υπάρχει».
Αν και δεν της αρέσει να δίνει συμβουλές, υπάρχει κάτι που θα πρότεινε σε όλα εκείνα τα παιδιά που ονειρεύονται να γίνουν ηθοποιοί. «Για οποιαδήποτε τέχνη χρειάζεται να υπάρχει από πίσω βιβλιογραφία. Οσον αφορά -την ηθοποιία, θα πρέπει κάποιος να διαβάσει πολλή λογοτεχνία, υποκριτική, βιβλία για την ψυχή. Αριστοτέλη, Πλάτωνα, Πυθαγόρα. Αυτή η δουλειά έχει να κάνει με την ψυχή, με τον εγκέφαλο, με το σώμα μας, που είναι το δοχείο έτοιμο να γεμίσει, αλλά ταυτόχρονα πιστεύω ότι πρέπει να έχει διαβάσει και Μαθηματικά, για να καταλάβει την έννοια των κοινών συνιστωσών, την έννοια των πιθανοτήτων. Η τέχνη της υποκριτικής είναι η τέχνη της αλήθειας, όχι του ψέματος. Ο θεατής καταλαβαίνει πάντα τα πάντα», λέει στο Secret.