Μανώλης Λιδάκης: Η άγνωστη ιστορία με τον Νταλάρα και τα έξι χρόνια φυλακής
Ο Μανώλης Λιδάκης αποκαλύπτει μια άγνωστη ιστορία με τον Γιώργο Νταλάρα, ενώ μιλά και για τις επιθέσεις που δέχτηκε στο ξεκίνημα της καριέρας του.
Προφανώς δεν είναι όλα τόσο ειδυλλιακά και ήρεμα πίσω από τη σκηνή όπως θέλουν οι περισσότεροι να τα παρουσιάζουν...
«Υπήρχαν και υπάρχουν πολλοί καλοθελητές στο ελληνικό τραγούδι, θα σου πω μια ιστορία που έχω ζήσει εγώ. Ο Γιώργος Νταλάρας είχε εκφράσει πολλές φορές την επιθυμία να συνεργαστούμε, αλλά εγώ το απέφευγα γιατί έρχονταν και μου έλεγαν διάφορα άσχημα πράγματα για εκείνον. Για την ακρίβεια έκαναν ό,τι μπορούσαν για να με στρέψουν εναντίον του, αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν. Συνεργαστήκαμε για πρώτη φορά για το αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου που έγινε στο Ηρώδειο. Και εκεί κατάλαβα πως ο Νταλάρας είναι ένας άνθρωπος εντελώς παρεξηγημένος. Ο Νταλάρας ό,τι εισέπραξε το επέστρεψε. Και ο καλλιτέχνης αυτός μου δίνει δύναμη να συνεχίζω κι εγώ. Γιατί ενώ έχει φάει τόση κατακραυγή, είχε τα κότσια να μείνει όρθιος και να το γυρίσει το παιχνίδι. Τον παραδέχομαι».
Τις περισσότερες επιθέσεις τις δεχτήκατε στο ξεκίνημα σας ή όταν ήρθε η επιτυχία;
«Δυστυχώς από την αρχή. Ο Γιώργος Κατσαρός, ο οποίος με γνώρισε στο «Να η ευκαιρία», θεώρησε σωστό να με πάει στη μεγαλύτερη δισκογραφική εταιρεία της εποχής, τη ΜΙΝΩΣ. Εκείνοι ήθελαν να με κάνουν, δεύτερο Πάριο, κάτι στο οποίο εγώ αντέδρασα, γιατί είχα διαφορετική μουσική αισθητική και άλλες προτιμήσεις. Ηχογράφησα, λοιπόν, κάτι με τον Μάτσα και για τα επόμενα έξι χρόνια ήμουν φιμωμένος. Με κρατούσαν «αιχμάλωτο» γιατί είχα 8ετές συμβόλαιο και δεν μπορούσα να ηχογραφήσω δίσκο σε άλλη εταιρεία. Ο πάμπλουτος κύριος Μάτσας έριξε σε μένα, ένα απλό παιδί από την Κρήτη, έξι χρόνια φυλακή! Πολλά χρόνια αργότερα, ο ίδιος αυτός άνθρωπος ήρθε στο μαγαζί που τραγουδούσα με τον Μητροπάνο και μου είπε ότι για όλα όσα συνέβησαν τότε έφταιγε ο Νταλάρας που δεν τον άφηνε να με προωθήσει. Κι εγώ του απάντησα: «Ακόμα και να λες την αλήθεια, η εταιρεία δεν λεγόταν Νταλάρας και Υιός αλλά Μίνως Μάτσας και Υιός...», λέει στο Έθνος.