Θοδωρής Αθερίδης: «Ο κεραυνοβόλος έρωτας δεν σε ρωτά! Έρχεται τσακ μπαμ»
Ήταν η ευχάριστη έκπληξη στο δεύτερο μισό της σεζόν! Η σειρά «Μην ψαρώνεις» στον ΑΝΤ1, που κρατά ζωντανό το ενδιαφέρον 1200.000 τηλεθεατών κάθε Τετάρτη με την προβολή του νέου επεισοδίου, έχει ενθουσιάσει και τον πρωταγωνιστή της Θοδωρή Αθερίδη.
«Ο κόσμος αγαπά τα ελληνικά σίριαλ. Αγαπά τις ωραίες ιστορίες, την ωραία σκηνοθεσία, το καλό καστ» λέει στην «Espresso» ο ηθοποιός, ο οποίος στη συνέχεια μιλάει με ενθουσιασμό για τη συγκεκριμένη δουλειά.
«¨Εχουμε να κάνουμε με μια ρομαντική, τρυφερή ιστορία αγάπης, με δύο διαφορετικούς κόσμους. Εγώ υποδύομαι έναν χήρο, με τέσσερα παιδιά, δουλευταρά, που έχει βάλει στην άκρη την προσωπική του ζωή για την οικογένειά του, αλλά και για τα κοινά.
Έχει και μια σοβαρή ερωτική σχέση με τη συνάδελφο του στην ιχθυαγορά, που την υποδύεται μοναδικά η Φαίδρα Δρούκα, αλλά δεν θέλει γάμους και πανηγύρια. Μέχρι που στη ζωή του μπαίνει η Σάντυ. Η Μαρία Λεκάκη υποδύεται μια γυναίκα πού την έχει παρατήσει ο άνδρας της, με τρία παιδιά, και αναγκάζεται να εργαστεί, να αλλάξει συνοικία, ενώ πριν ζούσε μέσα στα πλούτη»!
«Ο κεραυνοβόλος έρωτας, όμως, δεν σε ρωτά. Έρχεται τσακ μπαμ κι εσύ προχωράς χωρίς να ξέρεις πού η ζωή σε πάει. Και οι δύο λοιπόν θα αλλάξουν την κοσμοθεωρία τους, όταν η αληθινή αγάπη τους χτυπήσει την πόρτα! θα δουν τη ζωή ξανά με χαμόγελο, ψάχνοντας ίσως το πιο σημαντικό: έναν σύντροφο ζωής, τον οποίο θα σέβονται, θα θαυμάζουν και θα αγαπούν, και θα τους κάνει καλύτερους ανθρώπους», λέει.
Τι πιστεύει όμως, ο Θοδωρής Αθερίδης για τη σημερινή τηλεόραση; Στέκεται στο ύψος της ή το επίπεδο έχει πέσει τραγικά με την προβολή των realities;
«Η τηλεόραση έχει περάσει στην εποχή του Netflix, των μεγάλων σειρών,που μπορείς να τις δεις όποτε θες. Θεωρώ ότι η μυθοπλασία είναι αυτή που κρατά την τηλεόραση ζωντανή», αναφέρει.
Παράλληλα, ο ηθοποιός μιλά για την κωμική παράσταση «Art» στο Μικρό Παλλάς, την οποία σκηνοθετεί και όπου πρωταγωνιστεί, με τους Άλκη Κούρκουλο και Γιώργο Πυρπασόπουλο. Το έργο της Πασμίνα Ριζά αφορά τη φιλία τριών ανδρών, που δοκιμάζεται με αφορμή έναν ζωγραφικό πίνακα αφηρημένης τέχνης. Του ενός είναι επιλογή του και τον αγοράζει και οι άλλοι δύο τον θεωρούν σκουπίδι.
«Πρόοχημα»
«Πιστεύω ότι το 80% των κρίσεων μεταξύ των ανθρώπων δεν αφορά όσα διατυπώνονται τη στιγμή της διαφωνίας. Υπάρχουν άλλες αναγωγές. Ο πίνακας είναι το πρόσχημα, συμβολίζει κάτι. Οι άνθρωποι στο 80% αλλά λένε, άλλα εννοούν. Το βάρος μιας αληθινής συζήτησης δεν μπορεί κανένας εύκολα να το κουβαλήσει και τα πάντα συζητούνται γύρω γύρω. Εχουμε μάθει να κρύβουμε τα συναισθήματα μας, με αποτέλεσμα η επικοινωνία με τους συνανθρώπους μας να γίνεται ακατανόητη και δύσκολη»!