Βασίλης Γιακουμάρος: Οι απαιτήσεις του ρόλου του στα «Χτυποκάρδια» και η ταύτιση με τον Κωνσταντίνου
O Βασίλης Γιακουμάρος, υποδύεται τον Ιωάννη Λάβδα στην παράσταση «Χτυποκάρδια στο θρανίο».
Ο ίδιος, παραχώρησε συνέντευξη σε γνωστή εφημερίδα και μίλησε για τον ρόλο του και τις απαιτήσεις του, καθώς έχει ταυτιστεί με τον Γιώργο Κωνσταντίνου.
Ξανά στο θεατρικό σανίδι να ενσαρκώνεις ρόλο από ελληνικό κινηματογράφο. Αυτή τη φορά τον προγυμναστή της Γεροβασίλη. Σε φόβισε που κληθηκες να υποδυθείς έναν ρόλο που έχει ταυτιστεί από τον Κωνσταντίνου;
Ιωάγνης ΛαβδαςΙ Είναι γεγονός πως μας συστήθηκε από τον κύριο Κωνσταντίνου, που τον υποδύθηκε στο θέατρο και στη συνέχεια στον κινηματογράφο. Ήρθε η στιγμή, λοιπόν, μετά από χρόνια να ανέβει ξανά το έργο του Αλέκου Σακελάριου «Χτυποκάρδια στο θρανίο» με μια καινούργια διανομή και από μια νέα ματιά. Μεγάλη χαρά, όταν ο Λάκης Λαζόπουλος, στο τέλος της ακρόασης μου είπε:
«Από εμένα, είσαι οκ!» Ακολουθεί το άγχος και η αγωνία. Πρόβες, πρόβες, πρόβες αλλά κανένας φόβος. Μια διαδικασία πολύ-πολύ δημιουργική, για να φτάσουμε όλοι μαζί και ο καθένας μας ξεχωριστά στο αποτέλεσμα που παρουσιάζουμε στο θέατρο Ήβη, που τόσο πολύ έχει αγκαλιάσει ο κόσμος και τους ευχαριστούμε πολύ».
Τελικά, αυτό το προφιτερόλ σηματοδοτεί ταξικά χάσματα;
Το ραντεβού είναι σε ένα ακριβό ζαχαροπλαστείο. Στέκι φοιτητών δεν το λες. Δεν νομίζω πως σηματοδοτεί ταξικά χάσματα.Σήμερα, δηλαδή, θα δεις φοιτητές στο «Zonars» ή σε κάποιο άλλε τέτοιου τύπου μαγαζί; Το προφιτερόλ, λοιπόν, είναι μια αφορμή για μια καταπληκτική σκηνή, καθώς ο φοιτητής Λάβδας προσπαθεί να πάρει ένα γλυκό που δεν γνωρίζει, δεν έχει να το πληρώσει και τελικά παραγγέλνει ένα καφεδάκι. Τουλάχιστον έτσι το είδα εγώ.
Οι δυο σου τελευταίοι θεατρικοί ρόλοι, έχουν βαθιά κοινωνικά γνωρίσματα κι έχουν χαραχθεί στην συνείδηση του κόσμου.
Οι παλιές ελληνικές ταινίες πάντα θα είναι στην καρδιά όλων μας, όπως και οι ήρωες αυτών. Αναβιώνουν μια εποχή που κάποιοι νοσταλγούν και άλλοι θα ήθελαν ναζουν σε αυτή. Άλλωστε, η ιστορία επαναλαμβάνεται, όλοι αυτοί οι χαρακτήρες είναι γύρω μας! Προσαρμοσμένοι, βέβαια, στην εποχή των υπολογιστών και των smartphones. Δεν υπάρχει σήμερα, δηλαδή, ο πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης ή γυνή που τελικά δεν φοβείται τον άντρα; Σε όλους μας πιστεύω ήρθε, ήδη, στο μυαλό κάποιος από το οικείο περιβάλλον μας που είναι ή ο ένας ή ο άλλος χαρακτήρας ή ακόμη και να ταυτιστήκαμε με έναν εξ 'αυτών.
Η Πετροβασίλη είναι ένα κορίτσι που σανηνεύεται από τον καθηγητά της. θεωρείς πως τα social media αλλά και η τεχνολογία γενικότερα έχουν σβήσει αυτή την αθωότητα, αυτό το πρώτο ερωτικό σκίρτημα;
Ειδικά το πρώτο ερωτικό σκίρτημα δεν μπορεί να το σβήσει καμιά τεχνολογία. Έχει άλλαξει ο τρόπος προσέγγισης και επικοινωνίας, είναι αλήθεια αυτό. Είτε το νιώσεις από ένα βλέμμα, είτε από μια τυχαία συνάντηση, είτε από ένα τηλέφωνο, είτε αν στήσεις καρτέρι για να τον/την δεις, είτε ψάξεις στο Facebook και το Instagram. Η καρδιά θα χτυπήσει πιο γρήγορα, πιο δυνατά και το στομάχι θα σφίξει. Και αυτό δεν αλλάζει. Και αν θες τη γνώμη μου, σαν το καρτέρι δεν έχει, λέει στο Καρφί.