Η αποκάλυψη του Γιώργου Αρμένη για τον Κάρολο Κουν που τον συμπεριέλαβε στη διαθήκη του
Ο Γιώργος Αρμένης μεγάλωσε και γαλουχήθηκε στο θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν, όπου έμεινε δίπλα του 22 χρόνια.
Ο ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε για τη σχέση που είχε με τον αείμνηστο θεατρικό σκηνοθέτη ο οποίος τον συμπεριέλαβε στη διαθήκη του, αλλά και για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισε. Διαβάστε τι ακριβώς αποκάλυψε!
Χαρακτηρίζεστε από το ευρύ κοινό ως ένας σοβαρός και ποιοτικός ηθοποιός.
«Δεν υπάρχουν σοβαροί ηθοποιοί, υπάρχουν καλοί και κακοί ηθοποιοί. Μεγάλωσα και γαλουχήθηκα μέσα σ' ένα μικρό θέατρο, σ' ένα υπόγειο, που ήταν το θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν, όπου έμεινα δίπλα του 22 χρόνια και 6 μήνες. Μετά το θάνατο του έφυγα, παρόλο που με έχρισε... συνεχιστή του.
Σας συμπεριέλαβε στη διαθήκη του;
«Ναι, με έβαλε στη διαθήκη του, αλλά εγώ μετά το θάνατο του δεν ήθελα τίποτα πια. Οι τρεις κληρονόμοι του ήταν ο Λαζάνης, ο Κουγιουμτζής κι εγώ.
-Αποποιηθήκατε την κληρονομιά;
«Παραιτήθηκα από το θέατρο Τέχνης, δεν αποποιήθηκα την κληρονομιά, προς θεού, θα ήταν ανέντιμο εκ μέρουδ μου. Λάτρευα τον Κάρολο Κουν, με λάτρευε κι εκείνος, με βοήθησε, έτσι μπόρεσα και ανδρώθηκα καλλιτεχνικά και συνεχίζω να κρατάω αυτή την ποιότητα, όπου κι αν βρίσκομαι, στη ζωή μου και στο θέατρο.
-Αντιμετωπίσατε οικονομικό πρόβλημα παλαιότερα. Πώς είστε στον τομέα αυτό τώρα;
«Από τη στιγμή που δεν μπορεί να δουλέψει το θέατρο που έχω, οι γονείς φοβούνται τα Εξάρχεια για να έρθουν τα παιδιά τους στη σχολή που έχω, οπότε έπεσε κι εκείνη λίγο. Τώρα την έχει αναλάβει ο γιος μου, είναι διευθυντής σπουδών, έχει αλλάξει όλο το προσωπικό και πηγαίνει πολύ καλά.
Είναι δικό μου το οίκημα και δεν μπορώ να φύγω, να πάω κάπου άλλου, πώς να το κλείσω, θα μπουν μέσα οι μετανάστες και θα κάνουν κατάληψη. Έχω 52 χρόνια στα Εξάρχεια, όσα και στο θέατρο. Στην πλατεία των Εξαρχείων υπήρχαν καλλιτέχνες, πολιτικοί, εικαστικοί... εκεί γαλουχήθηκαν όλοι αυτοί που σήμερα κυβερνούν - ειδικά οι Αριστεροί. Τώρα γίνεται διακίνηση ναρκωτικών, υπάρχει αναρχία, φοβάσαι να περάσεις και τρομάζεις να μιλήσεις, γιατί δεν ξέρεις τι μπορεί να σε βρει».
-Υπήρξατε «επαναστάτης»;
«Όλες αυτές τις βλακείες, χτυπώντας την αστική τάξη, που κάνουν εδώ στα Εξάρχεια, ηλιθιότητες που τις πέρασα κι εγώ μέσα στη νιότη μου, επαναστάτης του... γλυκού νερού υπήρξα κι εγώ».
-Γιατί «επαναστάτης του γλυκού νερού»;
«Γιατί λέμε λόγια χωρίς σκέψη, τα λέμε για να τα... λέμε. Πετάς «τσιτάτα», γιατί διάβασες κάτι κάπου.
-Την «πληρώνει» τελικά ο επαναστάτης;
«Ποιοι επαναστάτες; Έχουμε να δούμε καιρό επαναστάτες. Οι επαναστάτες και οι ιδεολόγοι, αμέσως μόλις καθίσουν σε μια καρέκλα, γίνονται η χειρότερη μορφή του κατεστημένου, κάνουν αντιλαϊκή πολιτική.
Δεν μ' ενδιαφέρει η πολιτική, θα έβγαζα σπυριά αν έμπαινα μέσα στο χώρο της πολιτικής, δεν υπάρχει ειλικρίνεια, πρέπει να «καταπίνεις» ξίφη και μαχαίρια, θέλει «γερό στομάχι». Οι Ηπειρώτες είμαστε νοικοκύρηδες και δημιουργικοί άνθρωποι. Είμαι ένας καθημερινός, απλός άνθρωπος, που θα πάει στη λαϊκή, θα μαγειρέψει, θα φροντίσω το γιο μου, όπως φρόντιζα τη γυναίκα μου, τους κοντινούς μου φίλους...», είπε στο Λοιπόν.