Τάσος Ιορδανίδης: Τον σκηνοθετεί η σύζυγός του Θάλεια Ματίκα - Πώς του φαίνεται; (photos)
O Τάσος Ιορδανίδης και η Θάλεια Ματίκα -εκτός από ζευγάρι- είναι και συνεργάτες- κι έτσι εκείνος αναφέρθηκε στο πώς αισθάνεται που τον σκηνοθετεί.
Ακόμη, ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για το έργο που θα παρουσιάσει στο κοινό, τις ευκολίες και τις δυσκολίες του, ενώ παράλληλα τόνισε τι είναι αυτό που ξεχωρίζει στην Θάλεια.
Θεατρικά ετοιμάζεστε για ακόμη μία παράσταση με το έργο «Ο Τζόνι πήρε το όπλο του»...
Στο Θέατρο Πέτρας, στις 8 Σεπτεμβρίου, θα παρουσιάσουμε αυτήν τη φορά το συγκεκριμένο έργο που είναι βασισμένο στο αντιπολεμικό αριστούργημα του Ντάλτον Τράμπο.
Τι ξεχωρίσατε σε αυτό το έργο;
Το πολύ ισχυρό αντιπολεμικό μήνυμα που περνάει ο Τράμπο αλλά και τη δύναμη του ανθρώπινου μυαλού και της ανθρώπινης θέλησης. Καθώς και την πίστη του ανθρώπου σε αυτό το δώρο που ονομάζεται ζωή.
Πόσο δύσκολος είναι ο μονόλογος;
Όσο δύσκολος είναι και ο διάλογος ενδεχομένως. Εδώ υπάρχει μια οπτική σκηνοθετική της Θάλειας Ματίκα, η οποία με έχει τοποθετήσει ακινητοποιημένο μέσα σε έναν καμβά. Αυτή είναι η μεγαλύτερη δυσκολία, η οποία εμπεριέχει και πνευματικούς κινδύνους αλλά και σωματικούς. Η οπτική της Θάλειας ήταν η αποτύπωση των παθών αυτού του ανθρώπου-συμβόλου.
Πώς είναι να σας σκηνοθετεί η σύζυγος σας (Θάλεια Ματίκα);
Συνεργαζόμαστε χρόνια, οπότε είναι κάτι το οποίο έχουμε συνηθίσει και δεν δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα. Σίγουρα σε αυτό που δίνω εγώ βαρύτητα είναι στην οπτική ματιά της Θάλειας, η οποία ήταν πολύ στοχοπροσηλωμένη σε αυτό το εγχείρημα και έκανε μια εξαιρετική ανάγνωση του έργου.
Η ερμηνεία σας στη συγκεκριμένη παράσταση από κάποιους κριτικούς χαρακτηρίστηκε ως μία από τις καλύτερες της χρονιάς. Πώς αισθάνεστε γι' αυτό;
Όταν είναι καλές οι κριτικές, ας μη γελιόμαστε, χαιρόμαστε. Όταν έρχονται πάλι κακές κριτικές και βλέπω ότι δεν κρύβεται κάποιος δόλος από πίσω, προσπαθώ να τις χρησιμοποιώ προς όφελος μου για να γίνομαι καλύτερος.
Ποιες είναι οι δυσκολίες και ποιες οι ευκολίες στο να είσαι ζευγάρι με έναν άνθρωπο του ίδιου χώρου;
Μόνο ευεργετικό μπορεί να χαρακτηριστεί αυτό, καθώς ξέρουμε τις ανάγκες ο ένας του άλλου, τις εργασιακές και τις καλλιτεχνικές ανησυχίες, αλλά και, κακά τα ψέματα, έχουμε πάνω-κάτω και τα ίδια ωράρια όταν είμαστε μαζί στο θέατρο. Οπότε είναι μια χαρά τα πράγματα.
Πηγή: Tv Έθνος