Γιώργος Παπαδάκης: «Στον χώρο μας υπάρχει ο ηλικιακός ρατσισμός»
Ο Γιώργος Παπαδάκης έχει μια πορεία χρόνων και μίλησε για το θέμα της ηλικίας που υπάρχει στον χώρο της τηλεόρασης.
Ο παρουσιαστής του «Καλημέρα Ελλάδα» αναφέρθηκε στην Ντόρα Κουτροκόη, με την οποία είχε γραφτεί ότι οι σχέσεις τους είναι παγωμένες και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Ακόμη, εξομολογήθηκε γιατί θεωρεί τον εαυτό του αντιτηλεοπτικό, ενώ παράλληλα αποκάλυψε τι είναι αυτό που σιχαίνεται να ακούει.
Φέτος έχετε δίπλα σας δύο νέα παιδιά. Ποιο ήταν το κριτήριο;
Ότι είναι νέοι! Να σου φέρω ένα παράδειγμα. Όταν ξεκίνησε η Ντόρα Κουτροκόη, το καλό μου το κορίτσι, που το αγαπώ πολύ και θα κάνω μια παρένθεση για να σου πω ότι έχει γραφτεί πως η Ντόρα σηκώθηκε και έφυγε γιατί δεν με άντεξε και διάφορα τέτοια. Η Ντόρα έχει έρθει τρεις-τέσσερις φορές στο γραφείο και τα έχουμε πει. Οταν ξεκίνησε, λοιπόν, δίπλα μου, είχε δημοσιογραφική εμπειρία, αλλά δεν είχε τηλεοπτική. Της δόθηκε μια ευκαιρία και τώρα είμαστε ανταγωνιστές. Δεν είναι πολύ ωραίο πράγμα αυτό;
Ερχονται άνθρωποι, φεύγουν, αλλά εσείς παραμένετε σταθερός. Πώς τα καταφέρατε; Εχετε κουραστεί;
Δεν έχω κουραστεί καθόλου. Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να μη δουλεύει. Με αυτή την ευκαιρία, πρέπει να σου πω ότι υπάρχει και στον χώρο μας ο ηλικιακός ρατσισμός. Εγώ δεν βγήκα στην τηλεόραση γιατί ήμουν ωραίος. Οταν βγήκα στην τηλεόραση, είχα λιγότερα μαλλιά και μουστάκι.
Ημουν εντελώς αντιτηλεοπτικός τύπος. Μου έλεγαν «κόψε το μουστάκι» και απαντούσα: «Είστε καλά; Δεν είμαι μανεκέν. Αλλα πράγματα θα δουν σε εμένα οι τηλεθεατές αν τα δουν». Οταν έρθει το τέλος... Και εγωιστικά θα σου πω ότι εγώ θα το καθορίσω και δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μου πει ότι δεν κάνω γι' αυτή τη δουλειά. Αλλωστε, έχω μικρότερη ηλικία από πολλούς που γίνονται Πρόεδροι, πρωθυπουργοί κ.ο. κ.
Η αμεσότητα, ο απλός και κατανοητός λόγος και το χιούμορ είναι τα βασικά σας χαρακτηριστικά. Απλά συνέβη ή συνειδητοποιήσατε ότι είναι κάτι που θέλει ο τηλεθεατής;
Συνήθως οι άνθρωποι που νομίζουν ότι ξέρουν τηλεόραση ή όντως ξέρουν δίνουν στους νεότερους μια συμβουλή: «Να είσαι ο εαυτός σου». Το σιχαίνομαι όταν το ακούω αυτό, γιατί οι περισσότεροι είναι κάτι άλλο στην τηλεόραση. Εγώ δεν κατάφερα ποτέ να το κάνω αυτό. Οι κινήσεις μου, η συμπεριφορά μου, όλα είναι αντιτηλεοπτικά. Γι' αυτό δηλώνω αντιτηλεοπτικός. Δεν μπορώ να στηθώ και να κοιτάω την κάμερα, θέλω να βλέπω τον συνεντευξιαζόμενο, αυτό δημιουργεί λάθος πλάνα. Δεν με πειράζει!
Πηγή: Real