Καφέ της Χαράς: Η δήλωση πρωταγωνιστή που θα συζητηθεί – Τι κάνει στα πρώτα ραντεβού; (Photos)
Καφέ της Χαράς: Επέστρεψε στις τηλεοπτικές μας οθόνες μέσα από το σήριαλ του ΑΝΤ1.
Ο Γιάννης Παπαθανάσης μιλάει για την σειρά του ΑΝΤ1, για τη σχέση του με τις γυναίκες, αλλά και για τις λυκοφιλίες.
-Με το "Καφέ της Χαράς" τι γίνεται;
«Ο κόσμος όπου σταθώ με ρωτάει ποιος έκαψε το "Καφέ της Χαράς", που ούτε εμείς το ξέρουμε, γιατί ο Χάρης Ρώμας, όπως και η Άννα Χατζησοφιά, δεν μας τα λένε, τους αρέσουν οι ανατροπές και θα έχουμε πολλές. Τα νούμερα τηλεθέασης δείχνουν ότι το σήριαλ θα πάει και για δεύτερη χρονιά, κι αυτό χαροποιεί τους πάντες.
-Με τις γυναίκες πως τα πας;
«Οι γυναίκες, αν κάποια δε μου αρέσει, την αφήνω να πληρώσει τα δικά της στο πρώτο ραντεβού, κι ας με πει όπως θέλει».
-Κλείνεις ραντεβού, κι αν δεις ότι δεν ανταποκρίνεται στα θέλω σου, βρίσκεις τρόπο για να την αποφύγεις;
«”Στρίβειν δια του αρραβώνος"... που λέμε. Προσπαθώ να βρω μια δικαιολογία, το παίζω... Γερμανό, πληρώνουμε μισά-μισά…».
-Και μετά;
«Χάνομαι».
-Δεν προσπαθεί να σε ξανασυναντήσει;
«Εννοείται, αλλά εγώ μετά δεν... είναι άμυνα. Μου αρέσουν πάρα πολύ οι γυναίκες και τα πάω πάρα πολύ καλά μαζί τους. Δεν έχω φίλες γυναίκες, αν έχω είναι δύο εδώ και μάλιστα η μια είναι στην Αμερική. Δεν θέλω να έχω φιλίες με γυναίκες.
-Γιατί, δε μπορείς να διατηρήσεις φιλία με γυναίκα;
«Όχι, δεν μπορώ να διατηρήσω φίλες τις γυναίκες, με τίποτα».
-Όσες γυναίκες πέρασαν ως φίλες από δίπλα σου τι έγιναν;
«Δεν είχαν τη διαχρονικότητα, δεν κράτησαν ποτέ οι επαφές μας, δεν έγιναν κολλητές μου. Δεν επιδίωκα πάντα να δημιουργήσω σχέση μαζί τους. Άμα δεν υπάρχει έλξη σε δυο ανθρώπους, δεν το επιδιώκεις με το ζόρι. Όταν γνωρίζεις μια συνάδελφο ή κι εκτός του χώρου, βλέπεις τα θέλω της και τα θέλω σου, αν προκύψει φιλία, χάνεται στο χρόνο».
-Δεν ενισχύεις τη φιλία με γυναίκα;
«Όχι, δεν την ενισχύω, απλά είμαι γνωστός της. Φίλες κολλητές που να μιλάμε και να λέμε τα εσώψυχα μας και τον πόνο μας, όχι, δεν έχω, δεν μπορώ, προτιμώ να έχω φίλους άντρες».
-Σου βγαίνει έντονα πάντα το ερωτικό στοιχείο με τις γυναίκες;
«Σε δεύτερη μοίρα, μετά περνάει αυτό. Θέλω να υπάρχει μια έλξη. Βλέπω πιο πολύ ερωτικά τη γυναίκα, παρά ως φίλη μου».
-Ανδρικές φιλίες έχεις κρατήσει στο χρόνο;
«Ναι, έχω κρατήσει. Οι πιο πολλές φιλίες των καλλιτεχνών είναι λυκοφιλίες, αλλά έχω κρατήσει, μέσα στα 24 χρόνια που είμαι στο χώρο».
-Έχεις κρατήσει και... λυκοφιλίες;
«Αυτές τις κρατάς θες δεν θες, χρειάζεται γιατί κάποιοι από αυτούς παίρνουν τα ηνία σε πράγματα και τους χρειάζεσαι. Δεν μου αρέσει το "γλείψιμο", αλλά αυτή την πολιτική τη χρειάζομαι... δεν μου αρέσει τις περισσότερες φορές, αλλά είναι "παιχνίδι". Αυτό που μισώ πάρα πολύ, είναι όταν βλέπω άντρα με άντρα να φιλιούνται...».
-Τι εννοείς;
«Άντρες να φιλιούνται στο μάγουλο. Εντάξει στις γιορτές, τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, αλλά χωρίς να υπάρχει τίποτα, συναντιούνται δύο άντρες και φιλιούνται... δεν μπορώ, δε μου αρέσει».
-Αν δεις ένα φίλο σου στο δρόμο δεν θα τον φιλήσεις;
«Όχι, δεν θέλω. Μου αρέσει να του δώσω το χέρι μου, να τον χτυπήσω στην πλάτη, αλλά να φιλιούνται δύο άντρες με "χαλάει", αλλά το κάνω όμως, είναι μια πολιτική που δεν αντέχω αλλά την κάνω. Όταν πάμε στα θέατρο, σε πρεμιέρες συναδέλφων, πηγαίνω και τους φιλάω στα μάγουλα, αλλά δε μπορώ. Ο άντρας πρέπει να δίνει το χέρι του».
-Πως αντιδράς στην εικόνα δύο ομοφυλοφίλων αντρών που φιλιούνται το στόμα;
«Δεν μπορώ, αηδιάζω, δεν μου αρέσει καθόλου σαν εικόνα. Έχει παραγίνει τώρα, όλοι με μούσια, με μουστάκια, αυτή η μόδα... απορώ πως αρέσουν στις γυναίκες... βέβαια είναι γούστα. Εμένα μου αρέσει ένας άντρας να είναι καθαρός, πλυμένος, φρέσκος, ωραίος, λαμπερός, όμορφος. Εμείς οι καλλιτέχνες, απαιτείται να έχουμε μούσια, γένια, μουστάκια, λόγω των ρόλων. Τι γοητεία έχει ένα μούσι; Παλιά άφηναν μούσι, γιατί ήταν στον πόλεμο και δεν είχαν ξυριστικά. Τώρα αυτή η αξυρισιά και η απλυσιά, έγινε μόδα. Ο άντρας έχει αφεθεί σε μια κατάσταση, δεν είναι όμορφος», είπε στο Λοιπόν.