Γιώργος Τσούλης: «Μπείτε στην κουζίνα για να γουστάρετε!»
Ο Γιώργος Τσούλης απολαμβάνει την κάθε στιγμή στην κουζίνα του και με το να μοιράζεται τις συνταγές του θέλει να δώσει χαρά στον κόσμο.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε εβδομαδιαίο περιοδικό μίλησε για όλα.
Η μαγειρική είναι αυτό που θα φτιάξει και σε σένα τη διάθεση;
Εννοείται! Το μαγείρεμα είναι ένας τρόπος, για μένα, να ξεχαστώ από τα προβλήματα της καθημερινότητας και νιώθω ευλογημένος που αυτός ο τρόπος είναι και η δουλειά μου. Όταν μπαίνω στην κουζίνα, ξεχνάω τα πάντα και απλώς μαγειρεύω.
Αυτό θέλω να περάσω στον κόσμο, ότι δηλαδή η μαγειρική είναι κάτι διασκεδαστικό, είναι κάτι ωραίο. Δεν είναι μια αγγαρεία. Θέλω, λοιπόν, να περάσω το μήνυμα:
«Μπείτε στην κουζίνα για να γουστάρετε! Για να περάσετε όμορφα! Κάνε αυτήν τη στιγμή που μαγειρεύεις δική σου στιγμή και δημιούργησε!».
Ποιο υλικό δεν λείπει ποτέ από την κουζίνα σου;
Το θυμάρι! Το βάζω παντού! Είναι από τα αγαπημένα μου μυρωδικά, δεν μπορώ να ζήσω χωρίς αυτό (γέλιο)!
Βγάζει αρώματα που μου ξυπνούν το χωριό. Μου ξυπνάει υπέροχες αναμνήσεις.
Ποιο είναι το κλειδί για να πετύχει μια συνταγή;
Επειδή θεωρώ ότι η μαγειρική είναι κάτι το οποίο βγαίνει από μέσα σου, πιστεύω ότι το πιο βασικό είναι να έχεις καλή ψυχολογία και αυτός είναι ένας ακόμα λόγος ο οποίος με οδήγησε σ' αυτόν τον τίτλο για τα τεύχη μας.
Σκέψου κι εσύ τον εαυτό σου, μια συνταγή που την κάνεις πολύ συχνά και την οποία θεωρείς ως την καλύτερη σου, αν κάποια στιγμή που θα πας να τη μαγειρέψεις δεν είσαι καλά ψυχολογικά, το αποτέλεσμα ασφαλώς και δεν θα είναι το ίδιο. Μετά παίζει το χέρι καθενός, η γεύση που δίνει ο καθένας στο πιάτο.
Ποια είναι η πιο συχνή ερώτηση που σου κάνουν στα social media;
Νομίζω ότι θα γελάσεις... Αν θέλω να τους παντρευτώ! Έχουμε περάσει σε αυτό το επίπεδο (γέλιο)!
Καθημερινά ανανεώνεται με νέες συνταγές το site σου, giorgostsoulis.com, έχεις το κανάλι σου στο Youtube όπου ανεβάζεις τα βίντεο μαγειρικής#ΜηΜασάς, το δικό σου cooking studio #tsoulomageiremata, συνεργάζεσαι με τα Fresh στο Coco Jungle και είσαι μέτοχος στο πρώτο food village της Αθήνας, το Str.Eaters. Πόσος χρόνος μένει για σένα;
Δεν μου μένει πολύς χρόνος, αλλά ήμουν από την αρχή αποφασισμένος ότι η ζωή μου δεν θα είναι εύκολη. Το γεγονός ότι δεν βλέπω τους ανθρώπους μου και την κοπέλα μου σαφώς και είναι κάτι που με ενοχλεί, αλλά και οι δικοί μου άνθρωποι έχουν συμβιβαστεί μ' αυτόν τον τρόπο ζωής μου, μένουν δίπλα μου και με στηρίζουν.
Τι σε έκανε να ακολουθήσεις αυτό το επάγγελμα;
Προτού μπω στη σχολή, ήμουν ένα παλικάρι που του άρεσε πολύ να τρώει και για αυτό και ήμουν παχουλό! Πήγα στη σχολή, ώστε να έχω το χαρτί και να μπορέσω μετά να πάρω επάνω μου την άδεια της πιτσαρίας του πατέρα μου.
Αυτό που δεν περίμενα ποτέ στη ζωή μου ήταν ότι μπαίνοντας στην κουζίνα της σχολής θα ένιωθα τόσο οικεία και τόσο όμορφα. Μου άρεσε που τα έβλεπα όλα τόσο καθαρά και οργανωμένα. Αυτό βέβαια είχε ως αποτέλεσμα να μην πάω ποτέ στην πιτσαρία του πατέρα μου!
Οπότε οι παιδικές, μαγειρικές αναμνήσεις σου είναι από την πιτσαρία;
Ναι όμως περισσότερες αναμνήσεις έχω από το χωριό. Οι ντοματόσουπες τραχανά, οι πίτες, τα ψωμιά που ζύμωνε τότε η γιαγιά. Το φρέσκο ζυμωτό ψωμί. Ό,τι το έβγαζε από το φούρνο έβαζε από πάνω βούτυρο με ζάχαρη.
Αυτήν τη γεύση δεν θα την ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου. Από την άλλη, η πίτσα είναι κάτι που δεν πρόκειται να βαρεθώ ποτέ και ξέρω να την κάνω πολύ καλά. Προτιμώ όμως να κρατάω περισσότερο τις γεύσεις του χωριού, γιατί είναι και εκείνες που με έχουν βοηθήσει πολύ να εξελιχθώ στη δουλειά μου. Εμείς οι μάγειρες μαγειρεύουμε με αναμνήσεις.
Τηλεοπτικά έχει; συζητήσει κάτι;
Είχαμε συζητήσει κάτι το οποίο ήταν να ξεκινήσει, ωστόσο, μας πρόλαβαν οι εξελίξεις και τώρα δεν ξέρουμε πότε και πώς θα αρχίσει. Είναι όμως κάτι που θέλω να κάνω, μια μαγειρική εκπομπή, στο δικό μου στιλ.
Γενικότερα, παρακολουθείς τηλεόραση;
Όχι. Αλλά τις ώρες που επιστρέφω το πιθανότερο είναι να δω λίγο Netflix, κάποιο πρόγραμμα όπως το «Chefs’ Stable», είπε στο 7 μέρες TV.