Γιάννης Παπαμιχαήλ: Τα ταξίδια σε όλο τον κόσμο και το... κόλλημα
Σε ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις προχώρησες ο Γιάννης Παπαμιχαήλ.
Εχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Σπούδασε στην Ελβετία, στο Αμερικανικό Κολλέγιο κοντά στο Γκστάαντ και μετά στο περίφημο Κολέγιο Μπέντλεϊ. «Η φοιτητική ζωή στην Αμερική ήταν ανέμελη και περιπετειώδης. Από το να πηγαίνουμε σούπερ μάρκετ στις πέντε το πρωί έως το να χαζεύουμε 200 κανάλια στην τηλεόραση. Από τη Βοστόνη κατέβαινα συχνά στη Νέα Υόρκη ζώντας τα prive πάρτυ στα πιο γνωστά κλαμπ της εποχής, όπως το “O Bar”, το “Club USA”, το “The Tunnel” που η δημαρχία του Τζουλιάνι έκλεισε. Την εποχή εκείνη γνώρισα και τη Σελίν Ντιόν και είχαμε μια μακροσκελή συζήτηση για τη μουσική», θυμάται.
Εζησε στην Αμερική και λυπάται για ό,τι συμβαίνει εκεί τώρα.
«Λόγω κορωνοϊού βγήκαν στην επιφάνεια όλα τα προβλήματα που υφίστανται στη χώρα. Είναι λυπηρό να υπάρχει ρατσισμός το 2020. Για πρώτη φορά γίνονται διαδηλώσεις που διαρκούν τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, αγώνες για να υπερνικηθούν η βία, η αδικία, ο αποκλεισμός και οι φυλετικές διακρίσεις. Πιστεύω στον άνθρωπο, όλοι είμαστε ίσοι, αξίζουμε σεβασμό, ίσα προνόμια και δικαιούμαστε δικαιοσύνη ανεξαρτήτως χρώματος δέρματος», δηλώνει.
Εχει κόλλημα με την τεχνολογία, τα νέα gadgets εικόνας και ήχου και λυπάται που οι σειρές στην Ελλάδα γυρίζονται σε βιντεοκασέτες και όχι σε φιλμ και δεν επενδύονται χρήματα στις παραγωγές. «Μπροστά στο Netflix και το Amazon και την αλματώδη τεχνολογική ανάπτυξη το μέλλον της ελληνικής τηλεόρασης μοιάζει δυσοίωνο», λέει και συνεχίζει: «Η ηλικία των πενήντα είναι καθοριστική, αναμετριέσαι με τις πράξεις σου, τις επιλογές σου, με τα χρόνια που πέρασαν, βλέπεις τις άστοχες κινήσεις σου, ποιοι από τους συνεργάτες σου αποδείχτηκαν αντάξιοι των προσδοκιών σου, τις ευκαιρίες που άφησες να χαθούν και το τι κέρδισες».
Και συνέχισε: «Σήμερα θέλω να ζω ήρεμα και απολαμβάνω να βγαίνω για φαγητό με αγαπημένους φίλους. Είμαι πιστός, ευαίσθητος, δεν κυκλοφορώ με Μαζεράτι, δεν κάνω πράγματα επιδεικτικά. Το νόημα της ζωής αλλάζει στα πενήντα σου. Πιστεύω στον Θεό, σε μια ανώτερη δύναμη και κάνω την προσευχή μου πριν πάω για ύπνο. Το 2020 οι κανόνες της αυτοπροβολής έχουν αλλάξει, δεν είναι όπως τη δεκαετία του '90 όπου η κοινωνία ήταν ανέμελη και λιγότερο κακεντρεχής. Δεν έκανα όσα θα ήθελα, νιώθω όμως δυνατός, έχω σχέδια για το μέλλον, είμαι κουρασμένος μόνο ψυχολογικά και καθόλου σωματικά. Σε είκοσι χρόνια από τώρα εύχομαι να έχω υλοποιήσει τους στόχους μου και να είμαι ένας ηλικιωμένος με διαύγεια και προηγμένη τεχνολογική γνώση. Εχω ζήσει μια ζωή γεμάτη από εμπειρίες, έχω γνωρίσει κόσμο, έχω δει πράγματα για δέκα ζωές», είπε στο περιοδικό Gala.