Ο νικητής του MasterChef που έγινε «αγρότης»
Το νέο εγχείρημα του MasterChef σε φάρμα του Πηλίου
Η πανδημία που πλήττει όλο τον κόσμο άλλαξε τα σχέδια του Τιμολέοντος Διαμαντή, που έμεινε στην Ελλάδα. Ο νικητής του «MaterCef 2» πέρυσι το καλοκαίρι είχε αναλάβει ένα από ία καλύτερα εστιατόρια τπς Σουηδίας, όμως φέτος αναγκαστικά η συνεργασία διακόπηκε, αφού ήταν αδύνατον να ταξιδέψει στο εξωτερικό. Ετσι, ο αγαπημένος σεφ, που δεν σταματά να γεννά ιδέες, αποφάσισε να αξιοποιήσει το ταλέντο του στον τόπο του. Γεννημένος στον Βόλο, όπου και ζει, οΤιμολέων Διαμαντής εδώ και λίνο καιρό έχει αναλάβει την επιμέλεια της Φόρμας Καραΐσκου στο Πήλιο, που φέτος δημιούργησε εστιατόριο ανοιχτού τύπου.
«Ήταν η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων να μείνω στον τόπο μου. Αλλωστε, έχω να κάτσω από το 2015 και ήθελα να δω και την αγορά εδώ, τις βάσεις που έχουμε, αν θα εξελιχθεί το πρότζεκτ στο μέλλον και να δούμε τι ζητά ο κόσμος. Υπάρχουν πολλά πράγματα αυτοφυή που δεν χρειάζεται να τα καλύψουμε με κρέας», δηλώνει στο «Secret», ενώ αποκαλύπτει πως σχεδιάζει και εκδηλώσεις με guest εμφανίσεις από το εξωτερικό.
«Θέλω να φέρω Ελληνες που δουλεύουν στη Σκανδιναβία με 3 αστέρια Michelin, να πάρω ιδέες και να μας δείξουν και κάτι διαφορετικό». Οσο για τη φάρμα, ο Τιμολέων είναι πολύ χαρούμενος για ό,τι έχει στηθεί. «Φρέσκα φρούτα και λαχανικά, αρώματα βοτάνων, πιάτα με έμπνευση, μαθήματα μαγειρικής, οικογενειακές στιγμές, άνετη διαμονή, δραστηριότητες και παρτυ στη φύση. Με έμφαση στην αληθινή γεύση και τον σεβασμό προς το περιβάλλον», δηλώνει και επισημαίνει: «Στην αυλή υπάρχουν τραπέζια, ξυλόφουρνος και τα περισσότερα πιάτα είναι vegan. Χρησιμοποιούμε λίγο κρέας και αρκετά λαχανικά και τυριά. Εγώ έχω την επιμέλεια. Οργάνωσα όλο το πρότφκτ και όλοι είμαστε πολύ περήφανοι για το αποτέλεσμα».
Οσο για τους επισκέπτες, όπως δηλώνει ο γνωστός σεφ. νιώθουν απόλυτη ασφάλεια, αφού «ο χώρας είναι τεράστιος, οι αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών, μεγάλες, ενώ διαθέτουμε βιολογικό αντισηπτικό από δικά μας βότανα».