Μέμος Μπεγνής: «Τρώω μέχρι σήμερα τα έτοιμα χωρίς κανένα έσοδο και επίδομα»
Ο Μέμος Μπεγνής αυτό το καλοκαίρι θα βρίσκεται σε περιοδεία με την παράσταση «Προσοχή ο φίλος δαγκώνει» στην οποία πρωταγωνιστεί.
Ο Μέμος Μπεγνής, σε πρόσφατη συνέντευξή του, μίλησε για την περίοδο της καραντίνας λόγω κορονοϊού και αν άλλαξε κάτι στις συνήθειες του, ενώ αποκάλυψε τον λόγο που δεν πήρε το επίδομα.
Το καλοκαίρι ο Μέμος Μπεγνής θα είναι σε περιοδεία και είναι χαρούμενος μετά το τέλος του lockdown λόγω κορονοίού: «Θα είμαι σε περιοδεία αυτό το καλοκαίρι, κάτι πολύ ευχάριστο, μετά από όλο αυτό που περάσαμε, όλες αυτές τις καταστροφές που πάθαμε, κυρίως την οικονομική, λόγω δουλειάς. Θα ήμουν στη Θεσσαλονίκη με παράσταση μέχρι το Πάσχα, αλλά δεν έγινε, λόγω κορονοϊού, οπότε μετά το τέλος της παράστασης «Ωνάσης», από τα μέσα Γενάρη, τρώω μέχρι σήμερα τα έτοιμα, χωρίς κανένα έσοδο και κανένα επίδομα, γιατί δεν δικαιούμουν επίδομα μ' αυτό το κράτος που ζούμε».
-Γιατί δεν πήρες το επίδομα;
«Πώς να πάρω το επίδομα από τη στιγμή που είχαμε αρχίσει πρόβες κι εγώ δεν είχα υπογράψει ακόμη για το έργο; Δεν φανταζόμουν ότι θα γίνει κάτι τέτοιο κι αφού δεν σ' έχει προσλάβει κάποιος, δεν δικαιούσαι κάτι, οπότε κόψε το λαιμό σου από τον Γενάρη μέχρι τον Ιούλιο να ζήσεις. Τώρα είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί είναι μια ομάδα που αγαπώ, με μεγάλη επιτυχία το χειμώνα, σ' ένα είδος θεάτρου που δεν έχω ξανακάνει, γιατί είναι αμιγώς κωμωδία, «Προσοχή, ο φίλος δαγκώνει».
-Είναι η πρώτη φορά που παίζεις κωμωδία;
«Στα 22 χρόνια που είμαι στο χώρο, είναι η πρώτη φορά που κάνω αμιγώς κωμωδία. Μ' επιλέγουν για ζεν πρεμιέ, για έργα εποχής, για πολύ σοβαρά πράγματα. Έχω κάνει κομεντί, όχι κάτι που να προκαλεί πρόκληση για μένα, γιατί είναι πολύ δύσκολο είδος. Μιλάμε για 42 παραστάσεις μέσα στο καλοκαίρι, που σημαίνει σχεδόν μηδενικά ρεπό δηλαδή από ταξίδι σε ταξίδι. Το χειμώνα είχα κλείσει για ένα φοβερό έργο, αλλά δεν θα γίνει λόγω κορονοϊού, γιατί ο συγκεκριμένος παραγωγός δεν ρισκάρει καινούργια πράγματα, επειδή ακούγονται φήμες ότι μπορεί να έχουμε ξανά κρούσματα και μπορεί να κλείσουν τα θέατρα. Βέβαια συζητάω για θέατρο, όπως και για τηλεόραση, αλλά δεν έχω κλείσει κάτι σίγουρα, βλέπονται και κάνοντας».
-Θεωρείς ότι μετά την καραντίνα, λόγω κορονοϊού, θα πρέπει ν' αλλάξουν πράγματα τα οποία ορίζαμε ως κανονικότητα;
«Δεν ξέρω τι ορίζει κανονικότητα ο καθένας. Αν η κανονικότητα είναι να είμαστε από το πρωί μέχρι το βράδυ στην πίεση, με άγχος, να πάθουμε αρρώστιε3 ή να μολύνουμε το περιβάλλον με τ' αυτοκίνητα ή με τα αεροπλάνα που πετάνε σ' όλη την υφήλιο, δεν την θέλω. Στην καραντίνα εκτιμήσαμε τα λίγα, τα καλά, τους ανθρώπους που δεν μπορούσαμε να δούμε από κοντά και μα5 έλειψαν. Διαπιστώσαμε ότι η ευτυχία βρίσκεται σε μικρά πράγματα, ούτε στα χρήματα ούτε στις καριέρες. Επίσης, ηρέμησε ο πλανήτης, βγήκαν δελφίνια στις θάλασσες, τα νερά ήταν διαυγή και δεν υπήρχε νέφος. Αυτή η κανονικότητα μου αρέσει, με λιγότερα κι ευτυχισμένα».
-Στην καραντίνα άλλαξες κάτι από τικ συνήθειες σου;
«Όχι, γιατί πάντα ήμουν σπιτόγατος, δεν έβγαινα ποτέ έξω, εκτός από κάποιο κάλεσμα ενός φίλου ή ένα δείπνο σ' ένα καλό εστιατόριο. Μετά το θέατρο πήγαινα σπίτι μου. Η δική μου καθημερινότητα ήταν τα επιτραπέζια παιχνίδια μου, οι φίλοι μου, σπίτι πάντα, σπάνια βολτούλες έξω. Δεν είμαι πολύ του έξω, οπότε δεν άλλαξε κάτι στην καθημερινότητα μου. Ξέρω ανθρώπους που με την καραντίνα ήρθαν σ' επαφή με τον εαυτό τους, για πρώτη φορά, γιατί ήταν party animal, συνέχεια στα κλαμπ, και... κόντεψαν να πηδήξουν από το μπαλκόνι τους, γιατί δε μπορούσαν ν' αντιμετωπίσουν ούτε τη μοναχικότητα ούτε τον ίδιο τους τον εαυτό. Ήταν μια ευκαιρία να μάθουν τον εαυτό τους οι άνθρωποι που δεν τον ήξεραν. Προσωπικά η μοναξιά και η μοναχικότητα κι ότι ήμουν σπίτι μου, όπως πάντα, δεν με χάλασε... Δεν πέρασα κακά στην καραντίνα, ίσα-ίσα. Το μόνο κακό είναι το οικονομικό, το επαγγελματικό, η ζημιά που έπαθαν η Οικονομία κι οι δουλειές των ανθρώπων», είπε στο Λοιπόν.