Ο Λάμπρος Βακιάρος στο gossip-tv: «Το MasterChef ήταν δύσκολη εμπειρία»
Γνώρισε μεγάλη δημοσιότητα, κερδίζοντας τον τίτλο του Έλληνα MasterChef, όταν κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση του ριάλιτι μαγειρικής.
Ο Λάμπρος Βακιάρος, από το 2017 μέχρι και σήμερα, παραμένει στο Star, κάνοντας αυτό που γνωρίζει αρκετά καλά. Ο γνωστός chef, ανήκει στην πρωινή ψυχαγωγική ζώνη του σταθμού, γεμίζοντας με γεύσεις και αρώματα τη Φωλιά των Κου Κου.
Με πλούσιο βιογραφικό, αλλά και ένα ιδιαίτερο account στο Instagram, ο γνωστός chef φαίνεται να έχει κάνει τη μεγάλη του αγάπη, επάγγελμα!
Ο Λάμπρος Βακιάρος μίλησε για όλα στο gossip-tv.
Νέα σεζόν και σε βρίσκει για άλλη μια φορά στη «Φωλιά των Κου Κου». Πώς είναι η καθημερινή σου εμπειρία δίπλα στον Κρατερό και την Κατερίνα;
Άλλη μια σεζόν ξεκίνησε δυναμικά! Η ομάδα είναι πολύ δεμένη με πολύ καλή ενέργεια και το αποτέλεσμα βγαίνει προς τα έξω. Η σχέση μου με τους παρουσιαστές είναι εξαιρετική και είναι άνθρωποι που τους εκτιμώ ιδιαίτερα γιατί με στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια που δουλεύουμε μαζί.
Τηλεοπτικά, νιώθεις έτοιμος να αναλάβεις τη δική σου εκπομπή μαγειρικής; Τι το διαφορετικό θα είχε πιστεύεις από τις υπόλοιπες;
Η αλήθεια είναι ότι κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν ποτέ δεν ήμουν απόλυτα έτοιμος να αναλάβω προτάσεις που είχα, όμως πάντα το έκανα και πολύ γρήγορα έφτανα στο επίπεδο να εξαλείφω το χάσμα του ότι κάτι μου έλλειπε. Η καθημερινή τριβή και τα λάθη είναι αυτά που σε εξελίσσουν σε οτιδήποτε και αν αναλάβεις να κάνεις. Όταν έρθει αυτή η στιγμή θα μπω στη διαδικασία να σκεφτώ ακριβώς αυτό που με ρώτησες!
Φέτος, στην παρέα των Κου Κου προστέθηκε άλλος ένας «MasterChef». Πώς είναι οι σχέσεις σου με τον Σταύρο Βαρθαλίτη;
Με το Σταύρο για να είμαι ειλικρινής δεν έχουμε βρεθεί και πολλές φορές διότι δεν συμπίπτουν οι ώρες μας καθώς μαγειρεύουμε και διαφορετικές ημέρες. Γνωρίζοντας τον και περνώντας κάποιο χρόνο μαζί του, πιστεύω ότι είναι αξιόλογος μάγειρας, με όρεξη για ζωή και επικοινωνιακό ταλέντο.
Έχοντας ζήσει στο εξωτερικό, πόσο απαιτητικά είναι τα πράγματα εκεί στις κουζίνες των εστιατορίων;
Το εξωτερικό και το απαιτητικό δεν είναι απαραίτητα ταυτόσημα. Μπορεί πολύ πιο απαιτητικές να είναι οι συνθήκες σε μία κουζίνα στην Ελλάδα. Όμως όταν μιλάμε για εξωτερικό και ειδικά σε χώρες με αναπτυγμένη γαστρονομία όπως η Ισπανία, Ιταλία, η Γαλλία κτλ. υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες για γνώση και ανάπτυξη σε κορυφαία εστιατόρια. Αρκεί όμως να το επιλέξεις συνειδητά και όχι γιατί είναι σε μια άλλη χώρα από αυτή που έχεις συνηθίσει να μένεις.
Αρκετοί Έλληνες Chef είχαν την ευκαιρία να βρεθούν σε… πριγκιπικές κουζίνες, αλλά και να μαγειρέψουν για μεγάλους σταρ του πλανήτη. Αν σου δινόταν η ευκαιρία;
Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελε να μαγειρέψω για την Irina Shayk. Ίσως μια από τις ομορφότερες γυναίκες στο κόσμο.
Ακολουθείς κάποιον chef - πρότυπο; Παρακολουθείς εκπομπές μαγειρικής του εξωτερικού;
Η μαγειρική εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς με αποτέλεσμα αν δεν ενημερώνεσαι να μένεις πίσω σε γνώσεις και ιδέες. Σίγουρα κάποια από τους Chef που ακολουθώ πιστά είναι ο Martin Berasategui και ο David Munoz. Το σημαντικότερο όμως πριν την μαγειρική είναι η φιλοσοφία που ακολουθεί ο καθένας και είναι και αυτό με το οποίο προσωπικά ταυτίζομαι αρχικά. Παρακολουθώ αρκετές σειρές - εκπομπές θα έλεγα αλλά περισσότερο ντοκιμαντερ που σχετίζονται με τη μαγειρική.
Έχεις προχωρήσει και στο εμπόριο, βγάζοντας τη δική σου σειρά μπαχαρικών! Γιατί μπαχαρικά; Πόσο εύκολο ήταν να γίνει η ιδέα, πράξη;
Ναι! Τα Flavorits είναι μια ιδέα που είχα ξεκινήσει να σκέφτομαι στα τέλη του 2015 την οποία τελικά υλοποίησα το 2019. Το προϊόν είναι τα μπαχαρικά όμως η ιδέα είναι πως με αυτά τα μίγματα «Απογειώσεις το φαγητό σου» με τον ευκολότερο τρόπο και απόλυτα φυσικά. Τις συνταγές τις δουλεύαμε πάνω από 2 χρόνια για να φτάσουμε στο βαθμό που είναι τώρα. Ίσως είναι ότι καλύτερο μπορείς να δοκιμάσεις. Το εμπόριο τώρα, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που ήξερα να κάνω, όμως πλέον αρχίζω και μαθαίνω πως λειτουργεί. Το βασικότερο βέβαια δεν είναι το εμπόριο σαν εμπόριο αλλά το πως βελτιώνεις την καθημερινότητα του καταναλωτή με το προϊόν που του παρέχεις. Αυτό είναι το όμορφο. Υπήρξαν κάποιες δυσκολίες και μια περίοδος… εκμάθησης σε ένα γενικό πλαίσιο με το προϊόν και το κόσμο με αποτέλεσμα να μην έχω αναπτυχθεί ακόμα όπως θα ήθελα, αλλά παίρνοντας ένα συνολικό feedback διορθώσαμε, ότι πιστεύαμε ότι πρέπει να διορθωθεί, για να μπορέσει να υπάρξει ανάπτυξη.
Το MasterChef συνεχίζει ακάθεκτο και από τη νέα σεζόν στο πρόγραμμα του Star. Πού πιστεύεις ότι οφείλεται η επιτυχία του ριάλιτι μαγειρικής;
Σίγουρα η επιτυχία πρώτα από όλα οφείλεται στην διοικητική ομάδα και στους συντελεστές του project. Πραγματικά υπάρχουν πολύ έξυπνοι άνθρωποι πίσω από αυτό. Από εκεί και πέρα είναι μια δημιουργική εκπομπή που ο κόσμος δεν βαριέται να βλέπει γιατί κάθε επεισόδιο έχει κάτι διαφορετικό να δείξει. Επίσης οι τηλεθεατές εκπαιδεύονται και μαθαίνουν πράγματα που δεν ήξεραν όπως τεχνικές, ορολογίες, υλικά, συνταγές κτλ., με αποτέλεσμα να είναι και ένα παιχνίδι εκπαιδευτικού χαρακτήρα που τους μαθαίνει πράγματα. Πιστεύω ότι πλέον πολύς κόσμος πηγαίνει σε ένα εστιατόριο για φαγητό και έχει άποψη του τι διαβάζει στο μενού και σίγουρα σε αυτό οφείλεται το MasterChef.
Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή στην επαγγελματική σου πορεία;
Θα πω πιο δύσκολη αλλά παράλληλα μαγική εμπειρία που μου έδωσε τεράστια ώθηση και εμπειρίες, ήταν το 2011 σε ένα μεγάλο μαγειρικό ταξίδι που έκανα στην Ισπανία. Μόλις τελείωσα τη σχολή μαγειρικής και θέλοντας να δουλέψω σε κάποιο πολύ καλό εστιατόριο στο εξωτερικό, πήρα πρωτοβουλία να μπω στη ιστοσελίδα με τα 50 καλύτερα εστιατόρια στο κόσμο. Έστειλα το βιογραφικό μου και μια επιστολή, σε όσα με ενδιέφεραν και εν τέλη με δέχθηκε για να δουλέψω το 29ο εστιατόριο στο Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας. Εκεί έπρεπε να ανεβάσω τόσο πολύ το πήχη των ικανοτήτων μου για να ανταπεξέλθω, που ήταν κάτι σαν να έπρεπε να μάθω να οδηγώ από πατίνι, formula 1 το συντομότερο δυνατόν! Αλλά ευτυχώς τα κατάφερα και με το παραπάνω.
Τι είναι τελικά το food porn που κάνει πάταγο στα social media;
Είναι ακριβώς αυτό που λέει η φράση! Μια κολασμένη εικόνα φαγητού που συνήθως διεγείρει τις εγκεφαλικές λειτουργίες αντίστοιχες με τον έρωτα. Εξού και το food porn! Πιο συνηθισμένες food porn συνταγές είναι αυτές που έχουν τυριά, σοκολάτες και σχεδόν πάντα, πολλά πολλά πολλά λιπαρά! Food porn με σαλάτες δεν είδε ποτέ κανείς!