Μανέ: «Δεν ποστάρω την άποψή μου στα social media. Mε απωθεί πολύ όλο αυτό»
H Υρώ Μανέ εκτιμά τις αλλαγές ενός ανθρώπου που έχουν θετικό πρόσημο και πιστεύει πως οι επιλογές μας δηλώνουν και τη στάση ζωής του καθενός.
Ζει στα νότια προάστια με τον σύζυγό της Τάσο Νταϊόγλου και την κόρη τους Φαίδρα που, όπως και η μαμά της, έχει μεν τελειώσει σχολή χορού αλλά παράλληλα σπουδάζει Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
«Ως οικογένεια ενθαρρύναμε την καλλιτεχνική κλίση του παιδιού μας. Θέλω να πιστεύω όμως ότι δεν λειτουργώ παρεμβατικά στη ζωή της. Σίγουρα της λέω πράγματα, οφείλω να της μιλήσω για τις κακοτοπιές, μια και είμαι σε κοντινό χώρο με αυτόν που έχει επιλέξει και όταν ζητά τη γνώμη μου θα της τη δώσω με μεγάλη απλοχεριά και έγνοια. Ευτυχώς, είναι αρκετά έξυπνη και έχει καλό κριτήριο για να πάρει τις αποφάσεις της και να κάνει όσα ονειρεύεται».
Δεν ξέρει το μυστικό ή τη συνταγή για έναν επιτυχημένο γάμο, αυτό που γνωρίζει καλά, όπως λέει, είναι ότι «πρέπει να υπάρχει αντοχή και από τις δύο μεριές για να σέβεται ο καθένας την ετερότητα και την ελευθερία του άλλου. Να υπάρχει αέρας και χώρος. Αυτό βοηθά και τη συνύπαρξη και τη συμβίωση για μία καλή ζωή».
Διατηρεί λογαριασμό στα Social media, αλλά «δεν ανήκω σε αυτούς που ποστάρουν μανιωδώς και γράφουν την άποψη τους επί παντός επιστητού. Με απωθεί πολύ όλο αυτό». Παρακολουθεί με ενδιαφέρον το κίνημα κοινωνικής ευαισθητοποίησης το οποίο κυριαρχεί και για μερικούς λειτουργεί σαν κολυμβήθρα του Σιλωάμ: «Άλλο να παρακολουθείς και να μετέχεις σε μια διαδικασία και άλλο να συνδράμεις και να την πηγαίνεις παρακάτω ή να μην την πηγαίνεις πουθενά. Εχει διαφορά».
Φέτος ήταν το πρώτο καλοκαίρι που δεν πήγε στη Χίο και νιώθει περίεργα και άβολα. Μιλαει για το Προσφυγικό και η αγάπη της για τους νησιώτες του Βορείου Αιγαίου είναι έκδηλη: «Εχουν τρομερή ευαισθησία με τους πρόσφυγες, και αυτό το είδαμε από το πώς τους είχαν υποδεχτεί, από τις συγκινητικές φωτογραφίες που έκαναν τον γύρο του κόσμου. Είναι άνθρωποι φιλήσυχοι και πονετικοί. Οταν όμως βλέπεις ότι τα πράγματα ξεφεύγουν και, ενώ δεν ευθύνεσαι εσύ γι’ αυτό, βρίσκεσαι στη δίνη του κυκλώνα και θεωρείσαι αντίθετος ή ρατσιστής επειδή η κεντρική εξουσία δεν δίνει λύσεις, είναι λυπηρό. Οι νησιώτες μας αυτή τη στιγμή έχουν αναγκαστεί να αντιδρούν με έναν τρόπο που δεν τους είναι οικείος, γιατί δεν έχουν βοήθεια. Είδαμε όλοι τι έγινε στη Μόρια», είπε στο Gala.