Αλέξανδρος Μπουρδούμης: «Το θέατρο δεν είναι διασκέδαση, είναι ψυχαγωγία»
Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης πρωταγωνιστεί στην καθημερινά σειρά της ΕΡΤ «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», υποδυόμενος τον ιερέα.
Ο ίδιος σε συνέντευξή του ανέφερε αν ήταν… ασφάλεια ή ρίσκο να πει «ναι» σε σειρά της δημόσιας τηλεόρασης, ενώ μίλησε και για το κλείσιμο των θεάτρων λόγω της πανδημίας.
Ήταν «ασφάλεια» ή ρίσκο το να συμμετάσχετε σε σειρά της ΕΡΤ;
«Στην ΕΡΤ είχα κάνει πριν από 15 χρόνια το "Λούφα και παραλλαγή" του Νίκου Περάκη. Είχα λοιπόν μια πολύ καλή γεύση, καθώς στη δική μας γενιά ηθοποιών έδωσε μεγάλη ώθηση. Ετσι κι αλλιώς το κρατικό κανάλι εδώ και καιρό έχει προσπαθήσει να ξεπεράσει την αρτηριοσκλήρωση του και πιστεύω ότι τα τελευταία δύο χρόνια το έχει καταφέρει. Νομίζω πως φέτος η ΕΡΤ τους ταρακούνησε όλους! Επομένως όχι, δεν ένιωσα πως έπαιρνα ρίσκο. Μπήκα στο ταξίδι του "Πλάτανου" και νιώθω πολύ περήφανος».
Και προφανώς δικαιωθήκατε...
«Είναι μια σειρά που ξεκίνησε με χαμηλές προσδοκίες, κυρίως γιατί θα παιζόταν στην ΕΡΤ. Παρ’ όλα αυτά, εμείς πιστεύαμε πως θα γινόταν μια πολύ καλή δουλειά, που δεν θα έχει τίποτα να ζηλέψει από τη μοντέρνα κωμωδία. Το αποτέλεσμα μάλιστα αντανακλάται και στα νούμερα τηλεθέασης, κάτι που μας χαροποιεί, καθώς αποδεικνύεται περίτρανα πως, αν ο τηλεθεατής θέλει να ψαχτεί και αν εσύ έχεις κάτι να του παρουσιάσεις, τελικά θα το βρει».
Με κλειστά τα θέατρα λόγω καραντίνας, νιώθετε ανακούφιση με τη δουλειά στην τηλεόραση;
«Τεράστια ανακούφιση! Παρ' όλα αυτά, έχω στενοχωρηθεί πάρα πολύ. Το θέατρο δεν είναι διασκέδαση, είναι ψυχαγωγία. Στο θέατρο δεν υπήρξε κανένα κρούσμα και πάντα ακολουθήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Κι όμως, μας αντιμετώπισαν σαν κάτι... μιαρό, κάτι που περνά και στον κόσμο, αν και διψάει να δει θέατρο. Καλλιεργείται ο φόβος του "μην πας, γιατί κάτι θα κολλήσεις". Μην τα συγχέουμε όμως όλα: δεν είναι το ίδιο ένα κλαμπ με ένα "θέατρο, όπου έχουν ξοδευτεί πολλά χρήματα για να νιώθουν όλοι ασφαλείς και να τηρούνται όλα τα μέτρα. Επιπλέον, μπορούμε να το δούμε και ως εξής: αν θες να αναπτερώσεις το ηθικό και να μη νιώσει ο κόσμος ράκος στην καραντίνα, του δίνεις τη δυνατότητα να πηγαίνει ένα σινεμά, ένα θέατρο, έστω για δύο ώρες, ώστε να δραπετεύσει το μυαλό. Δεν ξέρω γιατί δεν το καταλαβαίνουν οι υπεύθυνοι αυτό», είπε στο Τηλέραμα.