Μενεγάκη: Αυτή είναι η συνταγή που φτιάχνει κάθε Χριστούγεννα με τις κόρες της
Μπορεί η Ελένη Μενεγάκη τη φετινή τηλεοπτική σεζόν να μην είναι μαζί μας μέσα από την εκπομπή της ώστε να μοιραστεί τις δικές της Χριστουγεννιάτικες συνταγές, ωστόσο υπάρχει μια που κάθε χρόνο πολλοί θα είναι εκείνοι που θα την αναζητούν στο διαδίκτυο.
Κι αυτή δεν είναι άλλη από τα υπέροχα και πεντανόστιμα τρουφάκια που κάθε τέτοιες ημέρες κάνει στο σπίτι της παρέα με τις κόρες της.
Πέρσι μάλιστα τέτοια εποχή την είχε κάνει ζωντανά στο πλατό της και μας είχε ενθουσιάσει.
Μπορεί λοιπόν τα κλασσικά γλυκά τις μέρες των γιορτών να είναι τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες, όμως η Ελένη με τα κορίτσια της φτιάχνουν τρουφάκια!
Για τη συνταγή της θα χρειαστείς:
ΥΛΙΚΑ
- 200 γραμμάρια κουβερτούρα
250 γραμμάρια βούτυρο για ζαχαροπλαστική με 30% λιπαρά- 150 γραμμάρια βούτυρο κλασσικό τα βάζετε σε ένα τηγάνι και όταν αυτά ενοποιηθούν σε χαμηλή φωτιά βάζετε αν θέλετε λίγο ξύσμα πορτοκάλι
- 50 γραμμάρια κακάο σε σκόνη
- 450 γραμμάρια μπισκότα της αρεσκείας σας χοντροκομμένα
- 1 βανίλια
- λίγο κονιάκ αν θέλετε, ½ σκόνη κανέλα…
Αφού ενοποιηθεί και γίνει μία ωραία μάζα, το βάζουμε σε ένα μπολ και μέσα στο ψυγείο, το αφήνουμε για αρκετή ώρα και μετά το βγάζουμε. Το μείγμα θα είναι σαν πλαστελίνη και κάνουμε μικρές μπάλες.
Για την επικάλυψη ο καθένας μπορεί να βάλει ότι θέλει, η Ελένη έβαλε τρούφα χρωματιστή!