Ελένη Μενεγάκη: Αυτή είναι η συνταγή για τα κουλούρια που έφτιαξε με τη Μαρίνα της
Η Ελένη Μενεγάκη μπήκε στην κουζίνα με την μικρή της κόρη, Μαρίνα Παντζοπούλου και έφτιαξε κουλούρια και μύρισε όλο το σπίτι τους στα Μελίσσια!
Η παρουσιάστρια, το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου δημοσίευσε μία φωτογραφία με την κόρη της και σχολίασε: «Με τα δυο χεράκια πλάθω κουλουράκια ... ( χρόνια τώρα κάνω κουλουράκια με κρασί , συνταγή της @argirobarbarigou είναι το κάτι άλλο !)Την ίδια σκηνή την έχω ζήσει με όλα μου τα παιδιά σε αυτή την ηλικία ! Καλά Χριστούγεννα #eleni!
Ποια είναι όμως η συνταγή για τα πεντανόστιμα κουλούρια που φτιάχνει εδώ και χρόνια και είναι συνταγής της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου;
Τα υλικά που θα χρειαστείτε για τα κουλούρια, είναι:
600 γραμ. αλεύρι μαλακό ή γ.ο.χ.
1 κ.γλ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
1 + 1/4 φλ. ελαιόλαδο απαλό ή ηλιέλαιο (μπορείτε και μισό-μισό)
1/2 φλ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
1 κ.γλ. κοφτό κανέλλα
1/3 κ.γλ. γαρύφαλλο
1/2 φλ. κόκκινο κρασί
1/4 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1/4 κ.γλ. μαγειρική σόδα
λίγο σουσάμι για το τελείωμα
(Η Ελένη, όπως αποκάλυψε έβαλε μπόλικη κανέλα γιατί θέλει να μυρίζουν τα κουλούρια έντονα)
Πάμε να φτιάξουμε τα πιο τραγανά κουλουράκια κρασιού με αυτή την εύκολη συνταγή!
Για τα κουλουράκια με κρασί και ελαιόλαδο, κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ την ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη και το απαλό ελαιόλαδο. Με το σύρμα τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το κόκκινο κρασί, την κανέλα, το γαρίφαλο και ανακατεύουμε τα υλικά.
Διαλύουμε τη μαγειρική σόδα στο φρέσκο χυμό πορτοκάλι σε ένα μεγάλο ποτήρι, γιατί φουσκώνει και χύνεται.
Το προσθέτουμε στο μίγμα, καθώς και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα να ενωθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε το μισό αλεύρι κι ανακατεύουμε με κουτάλι να γίνει χυλός και λίγο λίγο προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, ζυμώνοντας απαλά με τα χέρια, μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη, μαλακή, απαλή και να μην κολλάει στα χέρια.
Πλάθουμε τα κουλουράκια κρασιού σε ό,τι σχήμα θέλουμε.
Τα βουτάμε στο σουσάμι.
Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.
Καρφώνουμε ένα γαρύφαλλο πάνω στο κάθε κουλουράκι.
Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170°C για 25-30΄.
Αυτή είναι η συνταγή για τα κουλούρια που έφτιαξε η Ελένη Μενεγάκη με την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, όμως δείτε το μυστικό της συνταγής που έκανε χθες, Σάββατο 12 Δεκεμβρίου στην παρακάτω gallery!