Showbiz

Προβληματισμένος ο Χαϊκάλης: «Ζούμε μια εποχή αβεβαιότητας, σύγχυσης και άγνοιας»

Παύλος Χαϊκάλης: Όσα δήλωσε ο γνωστός ηθοποιός για τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας...

Ο Παύλος Χαϊκάλης μπαίνει στη σειρά, Έλα στη θέση μου, έχοντας το ρόλο του "Γιάνναρου", ο οποίος θα αναστατώσει τις ζωές των πρωταγωνιστών. Ο γνωστός ηθοποιός έδωσε τη νέα του συνέντευξη, όπου μεταξύ άλλων, σχολίασε και την κατάσταση της πανδημίας, αλλά και τις δυσκολίες που περιμένουν τη χώρα μας, μετά την εποχή του κορονοϊού.

-Ποιες σκέψεις σας κατακλύζουν νια τη νέα χρονιά και τις νέες συνθήκες που βιώνουμε;

«Το θέμα είναι, κάθε δυσκολία που παρουσιάζεται στον άνθρωπο, να προσπαθεί να την αποκωδικοποιεί. Γιατί γίνεται; Πού έχει φταίξει ο άνθρωπος και πού έχει ξεπεράσει τα όρια του; Και πώς μπορεί να επανορθώσει; Αυτό απαιτεί περισυλλογή, επιμονή, υπομονή, σκέψη και διορατικότητα. Στοιχεία που εκλείπουν από τη σημερινή εποχή. Ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης, νομίζω ότι ο απλός κόσμος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση, καθώς δεν έχει τη γνώση, ούτε την πολυτέλεια να σκεφτεί, την ώρα που αγωνίζεται για το μεροκάματο και την επιβίωση του. Ζούμε μια εποχή αβεβαιότητας, σύγχυσης και άγνοιας».


- Με τόσες πηγές ενημέρωσης, γιατί υπάρχει αγνοία;

«Αν η διαδικασία ενημέρωσης είναι μονόπλευρη, είτε προς το θετικό είτε προς το αρνητικό, εκεί δημιουργείται η σύγχυση. Η γνώση έρχεται μόνο μέσα από πλήρη ενημέρωση χωρίς προσωπεία, όπου ο καθένας θα μπορούσε να μεταβιβάσει τις γνώσεις του για τα γεγονότα και να τα αντικρούσει ο άλλος, ώστε το κοινό να ργοΛει τα συμπεράσματα του. Υπάρχει πολύ μεγάλη παραπληροφόρηση. Όλη αυτή η σύγχυση κάποιους εξυπηρετεί. Αυτό που με ενδιαφέρει, ως νοήμονα πολίτη, είναι η αποκατάσταση της αλήθειας και η διαύγεια των πραγμάτων. Αυτή η σύγχυση προβλέπω να επιφέρει διχαστικές καταστάσεις με ανεξέλεγκτα αποτελέσματα. Η χρεοκοπία, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και άλλων χωρών, είναι προ των πυλών. Δεν μπορεί να μιλάμε για ανάκαμψη, ακόμη και αν αύριο τελείωνε η ιστορία με τον κορονοϊό. Η χώρα μας δεν έχει παραγωγικό μοντέλο. Επαφίεται πάντα στην ''καλοσύνη" των ξένων. Με αποτέλεσμα να περιμένει πάντα δανεικά ή μια βοήθεια από τους εξωτερικούς παράγοντες. Η κυβέρνηση και κάθε κυβέρνηση πρέπει να στηρίξει, και δεν το κάνει, τα φυσικά πρόσωπα. Αν πιστεύει ότι ένας άνθρωπος μπορεί να ζήσει με 534 ευρώ -δεν παίρνουν όλοι το επίδομα-, αν οι τράπεζες δεν σταματήσουν να απαιτούν τις καθ' όλα νόμιμες απαιτήσεις τους, απαιτητές στο ακέραιο, πώς μπορεί να ανταποκριθεί αυτός ο κόσμος; Θα έλεγα ότι το 2021 και 2022 θα είναι δύο χρονιές πολύ επώδυνες».

Πηγή: Τηλεθεατής.

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved