Αφρουδάκης - Ζούπα: Η οικογένεια, τα παιδιά και η αλλαγή στη ζωή τους!
Ο Γιώργος Αφρουδάκης και η σύζυγός του Μάρα Ζούπα παραχώρησαν πρόσφατα μια συνέντευξη και μίλησαν μεταξύ άλλων για την ζωή τους μετά τον ερχομό των παιδιών τους.
Τα 15 χρόνια γάμου άλλαξαν τη σχέση σας;
Γιώργος: Ο γάμος δεν αλλάξει! Η μεγάλη αλλαγή έγινε με τον ερχομό των παιδιών. Ούτε πιστεύω πως ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα, όπως λέγεται. Στη μεταξύ μας σχέση είμαστε ίδιοι.
Μάρα: Τα παιδιά μάς έδωσαν διαφορετικό κίνητρο ως ζευγάρι, και συνεχίζουμε και έχουμε υγεία και αγάπη.
Ήταν κοινή επιθυμία να κάνετε γρήγορα παιδιά;
Μάρα: θέλαμε να γίνουμε γονείς αλλά όχι από την αρχή. Στα εννέα χρόνια της σχέσης δεν είχαμε μανά μαζί, παρά μόνο στο τέλος. Ήταν επιλογή μας να κάνουμε παιδί στα τρία περίπου χρονιά ίου γάμου. Μεταξύ σοβαρού και αστείου, ο Γιώργος έλεγε: «Δεν θέλω κόρες» και ευτυχώς κάναμε αγόρια. Μου έλεγαν: «Θα γίνεις αγορομάνα!». Και είμαι ευτυχισμένη που ήρθαν ο Πολύβιος και ο Χρήστος.
Γιώργος: Είναι κλισέ και σαφώς ισχύει πως με τον ερχομό των παιδιών σου βάζει πρώτα το καλό τους και μετά οτιδήποτε άλλο. Πάντα αγαπούσα τα παιδιά και ήταν ευλογία για μένα να αποκτήσω τα δικά μου. θα ήθελα να κάνω πιο πολλά παιδιά, αλλά τώρα πιο κοντά είμαστε στα εγγόνια παρά στα παιδιά. (Γελάει). Ισχύει επίσης αυτό που λέει η Μάρα: Πάντα είχα προτίμηση στα αγόρια και ήθελα αγόρια γιατί νόμιζα πω5 δεν θα ήξερα να μεγαλώσω ένα κορίτσι. Είναι διαφορετική π αίσθηση να μεγαλώνεις κόρη, αλλά μάλλον τώρα το σκέφτομαι αλλιώς...
Με ποιες αξίες θέλετε να μεγαλώσετε τα παιδιά σας;
Γιώργος: Εγώ πραγματικά μεγάλωσα με το καθημερινό μάθημα από τούς γονείς μου να σεβόμαστε τους συνανθρώπους μας και να τηρούμε τις αξίες της οικογένειας. Δεν πιεστήκαμε ποτέ σαν παιδιά να γίνουμε καλοί μαθητές ή καλοί αθλητές, αλλά προσπαθούσαν συνεχών για να γίνουμε καλοί άνθρωποι. Γι' αυτό πιέστηκα από τον πατέρα μου και τη μητέρα μου και μόνο. Το ίδιο προσπαθούμε και εμείς για τα δικά μθ5 παιδιά. Ωστόσο, επειδή άλλαξαν τα χρόνια, εμείς τους «πιέζουμε» λίγο παραπάνω για να γίνουν και καλοί μαθητές. (Γελάει.)
Μάρα: Προσωπικά είμαι απαιτητική, είμαι 100% από πάνω τους, δεν είμαι αυστηρή αλλά τους παρακολουθώ - ειδικά τώρα με το θέμα της τηλεκπαίδευσης, που νομίζω πως δεν αποδίδει και τόσο. Ήταν επιλογή μας να τους προσφέρουμε για την εκπαίδευσή τους το καλύτερο ιδιωτικό σχολείο κατά πι γνώμη μας, το Κολλέγιο Αθηνών, το οποίο δίνει τις δυνατότητες στους μαθητές να εξελιχθούν και να αποκτήσουν μια προοπτική στον τρόπο σκέψης τους.
Ανήκετε στους γονείς που πιστεύουν τι πρέπει να είναι φίλοι με τα παιδιά τους;
Γιώργος: Ένας συνδυασμοί νομίζω. Μάρα: Ακριβώς έτσι.
Τι απολαμβάνετε να κάνετε όλοι μαζί;
Μάρα: Απολαμβάνουμε να πηγαίνουμε ταξίδια, τουλάχιστον αυτό κάναμε πριν από τις καραντίνες. Προσπαθούμε να ταξιδεύουμε δύο φορές τον χρόνο στο εξωτερικό, είτε για να δούμε τένις, όπως κάναμε τελευταία που πήγαμε στο Λονδίνο, είτε ανά την Ελλάδα, όπου αγωνίζονται τα παιδιά, όπως στη Λάρισα και στον Βόλο.
Γιώργος: Οι δουλειές μας μας επιτρέπουν να περνάμε αρκετές ώρες στο σπίτι, έχουμε αυτή την τύχη ως οικογένεια, έτσι δεν μας λείπει να περνάμε χρόνο μαζί τετράδα. Δεν έχω καλύτερο από το να Βλέπω αθλητικά γεγονότα, κυρίως τένις, με τους γιους μου και σπάνια κάποιες ταινίες.
Ποια θα είναι η αντίδραση σου, Γιώργο, αν σου πει ο Πολύβιος ή ο Χρήστος πως θέλουν να γίνουν πολίστες;
Γιώργος: Ίσως και να είμαι άδικος στη σκέψη μου, αλλά δεν θέλω τα παιδιά μου να ασχοληθούν με το πόλο. Και ευτυχώς, δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής. Πέρασα δύσκολες καταστάσεις ως αθλητής, αν και τώρα είναι πιο εύκολα τα πράγματα στο πόλο. Μεγάλωσα μέσα στο πόλο και είδα πόσες θυσίες απαιτούνται για να φτάσεις ψηλά. Οπότε, προτιμώ τα παιδιά μου να επενδύσουν στο κομμάτι της μάθησης και βλέπουμε...
Μάρα: Δεν το πίστευα όταν μου το εξομολογήθηκε. Ένιωσα σαν να μην τον ήξερα. Μέχρι τότε νόμιζα το ακριβώς αντίθετο, ότι δηλαδή είναι σίγουρο πως τα παιδιά θα μάθουν πόλο και θα μεγαλώσουν μέσα στις πισίνες.
Γιώργος: Επίσης με απασχολεί κάτι που προέκυψε πρόσφατα. Ασχολούμαι με την ομάδα πόλο του Απόλλωνα Σμύρνης, έστησα την ομάδα και κόρα θα βάλω υποψηφιότητα για το Δ.Σ. κολυμβητικής ομοσπονδίας οπότε δεν θα ήθελα τα παιδιά να νιώθουν πως συνδέονται με κάποιον παράγοντα του πόλο, σύμφωνα με το περιοδικό ΟΚ.