Το ξέσπασμα του Νίκου Ψαρρά για τα ριάλιτι - «Μπούχτισε ο κόσμος να τα βλέπει»
Νίκος Ψαρράς: Δείτε πώς απάντησε ο γνωστός ηθοποιός όταν ρωτήθηκε για τα ριάλιτι και τα talent shows.
Για τη φετινή τηλεοπτική σεζόν, αλλά και τις σειρές που ξεχώρισαν, μίλησε ο Νίκος Ψαρράς στη νέα του συνέντευξη. Ο γνωστός ηθοποιός μάλιστα δεν δίστασε να τα "βάλει" μετά talent shows αλλά και τα ριάλιτι της ελληνικής τηλεόρασης.
Οι καθημερινές σειρές, αρχής γενομένης από τις «Άγριες Μέλισσες», έχουν διαφοροποιηθεί σε σχέση με το παρελθόν, καθώς διακρίνονται πλέον από την αισθητική και την ποιότητα ενός εβδομαδιαίου σίριαλ.
Μου αρέσει που έπειτα από μια δεκαετία υπάρχει μια στροφή ξανά προς τη μυθοπλασία. Νομίζω ότι οι τηλεθεατές έχουν κουραστεί πάρα πολύ με τα ριάλιτι τα οποία διανύουν μια παρακμιακή περίοδο. Έχουν υποτιμήσει πολύ το 10 του κοινού.
Παρά ταύτα, το «Survivor» σημειώνει καθημερινά νούμερα τηλεθέασης της τάξης του 20 και 25 τοις εκατό.
Δεν θα έπρεπε να είμαστε περήφανοι για αυτό. Είναι πολύ λυπηρό για την πατρίδα μας. Τα ριάλιτι μονοπώλησαν την τελευταία δεκαετία την ελληνική τηλεόραση. Ο κόσμος μπούχτισε να βλέπει talent shows με παιδάκια που θέλουν να γίνουν τραγουδιστές και χιλιάδες εκπομπές μαγειρικής. Αναρωτιέμαι πολλές φορές τι κρύβεται πίσω από όλα αυτά και καταλήγω ότι είναι η ματαιοδοξία και η ανάγκη της νέας γενιάς για μια δημοσιότητα που θα φέρει γρήγορο και εύκολο χρήμα.
Και πολλοί ηθοποιοί της νέας γενιάς φαντάζομαι ότι φιλοδοξούν να πάρουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα σίριαλ, ακριβώς γιατί θα τους προσφέρει χρήματα και δημοσιότητα. Οι προθέσεις επομένως στην ουσία είναι ίδιες!
Οι ηθοποιοί καλά κάνουν και θέλουν να μπουν σε ένα σίριαλ, είναι κομμάτι της δουλειάς τους. Δεν μπορεί όμως να είναι σκοπός η αναγνωρισιμότητα, το εύκολο χρήμα και τα εξώφυλλα που ενδεχομένως έρθουν μετά. Αυτά είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς. Πόσα όμως από αυτά τα νέα παιδιά, που φιλοδοξούν να γίνουν τραγουδιστές και τόσα χρόνια βλέπουμε στα διάφορα ριάλιτι, έχουν μείνει;
Σε αυτό δεν ευθύνονται όμως οι παίκτες, αλλά ευρύτερα ο μηχανισμός των μέσων ενημέρωσης, όπως και το ότι η ελληνική δισκογραφία είναι σχεδόν ανύπαρκτη.
Και τα μπουζούκια πια, ευτυχώς. Προσωπικά δεν βλέπω να υπάρχει μέλλον. Μεγαλύτερο όφελος έχουν, οι εκάστοτε επιτροπές παρά οι διαγωνιζόμενοι.
Πηγή: 7 ΜέρεςTV