Κατερίνα Καινούργιου: Αυτό είναι το γλυκό που ετοιμάζει κάθε χρόνο για το πασχαλινό τραπέζι
Πάσχα 2021: Η Κατερίνα Καινούργιου διαθέτει ένα καλλίγραμμο κορμί και προσέχει πολύ τη σιλουέτα της. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν λατρεύει τα γλυκά.
Η όμορφη παρουσιάστρια του OPEN και της εκπομπής Ευτυχείτε που σαρώνει σε νούμερα τηλεθέασης κάθε Πάσχα επιλέγει να φτιάχνει ένα γλυκό για το γιορτινό τραπέζι.
Μπορεί να αποφεύγει να τρώει πολλά γλυκά όμως έχει βρει τον τρόπο να φτιάχνει κάτι λαχταριστό και... light! Εάν λοιπόν δεν έχεις δοκιμάσει να φτιάξεις light μιλφέιγ ήρθε η ώρα!
Τα υλικά που θα χρειαστείς για να φτιάξεις αυτό το πεντανόστιμο γλυκό που φτιάχνει και η Κατερίνα Καινούργιου είναι:
Για την κρέμα
900ml γάλα
150 γρ. ζάχαρη (χωρισμένη σε 50 γρ. και 100 γρ.)
3 αυγά μεσαίου μεγέθους (150 γρ.)
100 γρ. αλεύρι
50 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, φρέσκο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 φασόλι βανίλιας
300ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά), παγωμένη
Για τη διακόσμηση
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
λίγη κανέλα σε σκόνη
Εκτέλεση:
Σ’ ένα µεγάλο µεταλλικό µπολ βάλε 50 γρ. ζάχαρη και τους κρόκους και
µε γρήγορες κινήσεις ανακατέψτε µε αυγοδάρτη για 4′, µέχρι το µείγµα να αφρατέψει. Πρόσθεσε το αλεύρι και συνεχίστε το ανακάτεµα µε τον αυγοδάρτη, µέχρι ο χυλός να αποκτήσει µια βελούδινη υφή χωρίς σβώλους.
Σε µια µεγάλη κατσαρόλα βάλε το γάλα, την υπόλοιπη ζάχαρη (100 γρ.)
και το φασόλι βανίλιας. Άφησέ τα για 5΄ σε χαµηλή φωτιά µέχρι να
βράσουν.
Δες βήμα - βήμα τη συνέχεια στη gallery που ακολουθεί: