Showbiz

Στράτος Τζώρτζογλου: «Σε δύσκολες κορυφώσεις της ύπαρξής μου πήγαινα στο Άγιον Όρος για 2-3 μήνες»

Σε μία συνέντευξη εξομολόγηση, ο Στράτος Τζώρτζογλου μιλάει για τα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία αλλά και για τον τρόπο που ο ίδιος αντιμετώπισε δύσκολες καταστάσεις της ζωής του. 

Ο αγαπημένος ηθοποιός και πρώην παίκτης της Φάρμας, μίλησε για όλα όσα τον ενόχλησαν την περίοδο της πανδημίας αλλά και τις επιπτώσεις που ο κορονοϊός είχε στον καλλιτεχνικό κόσμο.

Διαβάστε τι είπε ο Στράτος Τζώρτζογλου σε πρόσφατη συνέντευξή του...

Τι σε ενόχλησε την περίο­δο της πανδημίας, πώς αντιμετώπισες τις καταστάσεις;

Η αλήθεια κρύβεται πάντα στην αγάπη. Παρότι είναι χιλι­οειπωμένη λέξη, είναι μια κα­λή στιγμή να ενωθούμε για να μπορέσουμε να καταλάβουμε ό,τι δεν αντιλήφθηκαν οι προ­ηγούμενες γενιές. Κινούμαι σε διάφορα επίπεδα ύπαρξης. Εγώ έχω μάθει να είμαι μόνος χω­ρίς να νιώθω μοναξιά και να εί­μαι γεμάτος δημιουργική, υγιή μοναχικότητα. Δεν με ενόχλη­σε τόσο που επλήγην οικονομι­κά, όπως όλοι στην Ελλάδα, αλ­λά περισσότερο για ανθρώπους που αγαπάω διότι δεν είχαν την ίδια πνευματική αντιμετώπιση που προσπάθησα να έχω εγώ. Ανώτεροι πνευματικά από μένα, όπως κάποιοι καλό­γεροι του Αγίου Όρους, που τους θεωρώ πνευ­ματικούς μου πατέρες, με καθοδηγούν μέσα από κάποιο αξιακό σύ­στημα που εδώ και πά­ρα πολλά χρόνια έχω ξεκινήσει να το ασπάζομαι και να δουλεύω πάνω σε αυτό. Δεν βρήκα ξαφνικά έναν ιερέα και άρχισα να πιστεύω στον Χρι­στό. Σε δύσκολες κορυφώσεις της ύπαρξής μου πήγαινα στο Άγιον Όρος για 2-3 μήνες. Ακό­μα και αυτή η πορεία με βοήθη­σε ώστε να βλέπω τα πράγματα ακόμα κι αν φαινομενικά είναι εχθρικά προς εμένα, να μπορώ να παρατηρώ τη μεγάλη εικόνα. Και να βλέπω τι ενώνει τους αν­θρώπους και όχι ποιος έχει δί­κιο. Ζήσε την κάθε μέρα σου σαν να είναι η τελευταία, με την περιέργεια ενός μικρού παιδιού. Ζήσε το τώρα όσο πιο ειλικρι­νά γίνεται.

Ο πολιτισμός, οι κινηματο­γραφικές παραγωγές πλη­γώθηκαν. Θα επιστρέψουν σε προ COVID επίπεδα;

Πιστεύω ότι ο πολιτισμός θα επανακάμψει. Να σου θυμίσω ότι οι μεγαλύτε­ροι θεατρικοί συγγρα­φείς (Ιονέσκο, Μπέκετ, Ντοστογιέφσκι) έγραψαν κορυφαία έργα τέχνης έπει­τα από μεγάλες κρίσεις. Αυτή η κρίση θα δημιουργήσει πολιτισμό. Οι άνθρωποι θα θελήσουν να εκφραστούν μέσα από την τέχνη.

Παρακολουθείς Netflix; Η χώρα μας μπορεί να συμ­μετέχει με ταινίες σε τέ­τοιες πλατφόρμες;

Η Δανία έβγαλε τον Λαρς φον Τρίερ που κυριάρχησε σε όλα τα φεστιβάλ, ο γαλ­λικός κινηματογράφος είναι σε άλλο επίπεδο, η Ελλάδα δεν έχει τα λεφτά. Την επο­χή που εμφανίστηκε ο Φίνος δημιούργησε ένα εργοστάσιο παραγωγής εμπορικών ται­νιών με τη Βουγιουκλάκη, τον Κούρκουλο κ.ά. Αν δεν υπάρχει βι­ομηχανία δεν μπορεί να παραχθεί πολύ έργο. Όμως πιστεύω στην ποιοτική ματιά Ελλήνων καλλιτεχνών, σκηνοθετών, ηθο­ποιών, που μπορούν να δημιουρ­γήσουν «μικρά κοσμήματα». Η Ελλάδα αποτελεί ένα απέραντο σκηνικό, αποτελεί ένα πολιτιστι­κό σταυροδρόμι μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Υπάρχει ελπίδα γιατί έχουμε σπουδαίους καλλι­τέχνες.

Παρακολουθώ τέτοιες πλατ­φόρμες. Σκέψου ότι μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες, το «La Casa De Papel», ξεκίνησε ως ισπανικό αστείο και οι πρωτα­γωνιστές έγιναν αργότερα (μέ­σω του Netflix) superstars παγκοσμίως.

Πηγή: Μπαμ

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved