Showbiz

Μάριος Αθανασίου: «Οι γυναίκες έχουν μεγάλο πρόβλημα κι απέχουμε πάρα πολύ από την ισότητα»

Ο Μάριος Αθανασίου ήταν από τους πρώτους ηθοποιούς που πρωτοστάτησε στο κίνημα #Metto.

Ο Μάριος Αθανασίου, θα πρωταγωνιστήσει στη νέα σειρά του Alpha, «Άσε Mας Ρε Μαμά».

Ο Μάριος Αθανασίου, σε πρόσφατη συνέντευξή του, μίλησε για τη νέα σειρά στην οποία θα πρωταγωνιστήσει, για το γιο του Αλέξανδρο αλλά και για το κίνημα #Metoo.

Τώρα που ο γιος σας, ο Αλέξανδρος, μεγαλώνει, βλέπετε σε εκείνον στοιχεία του εαυτού σας;

Υπάρχουν κάποια στοιχεία μου. Είναι ένα κράμα των δικών του στοιχείων, τα οποία έχει σαν χαρακτήρας, και κάποιων δικών μου. Ελπίζω πάντα να υιοθετεί τα καλά.

Είστε αυστηρός πατέρας;

Νομίζω ότι στο τέλος πάντα τα παιδιά κερδίζουν. O,τι και να κάνω, όπως και να το χειριστώ, στο τέλος πάντα χάνω (γέλια). Απλώς προσπαθώ, όσο μπορώ κι εγώ, να βάζω κάποια μικρά όρια, να μοιράζομαι τις αρχές μου και το σκεπτικό μου με τα παιδιά, ώστε αργότερα να τους έχουν αποτυπωθεί στη μνήμη.

Σπουδάσατε, όμως, κομμωτική και τελικά γίνατε ηθοποιός. Υπάρχει ακόμα μέσα σας η επιθυμία να σκηνοθετήσετε;

Όχι, νομίζω έχω συμβιβαστεί με αυτό. Δεν υπάρχει πια σαν απωθημένο. Υπήρχε σαν απωθημένο, αλλά νομίζω συμφιλιώθηκα με την ιδέα ότι δεν θα το κάνω.

Ήσασταν από τους πρώτους ηθοποιούς που ύψωσαν το ανάστημά τους προς υπεράσπιση του ελληνικού #MeToo. θεωρείτε ότι επιτεύχθηκε ο σκοπός;

Κατά την γνώμη μου, όχι ακόμα. Κοιτάξτε, υπάρχουν δύο άξονες που σε ωθούν να βγεις μπροστά σε ό,τι σε απασχολεί. Ο πρώτος είναι ο περίγυρός σου, το στενό σου περιβάλλον, ο άλλος είναι το ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο. Αυτή την στιγμή που μιλάμε, έχουν προχωρήσει δυο υποθέσεις, από us αρκετές που υπήρχαν, αλλά εγώ περιμένω να ακουστούν κι άλλες υποθέσεις, να βγουν και άλλα πράγματα στην επιφάνεια. Ωστόσο, βλέπουμε ότι στην κοινωνία δεν έχει συμβεί αυτό. Δεν θα με ενδιέφερε και δεν θα αισθανόμουν ικανοποιημένος αν όλος αυτός ο κύκλος έκλεινε, έχοντας βγάλει από την ελληνική κοινωνία δύο ονόματα, του Λιγνάδη και του Φιλιππίδη, και θεωρούσαμε ότι τώρα είμαστε ήσυχοι, ήρεμοι και όλα είναι μια χαρά. Βλέπετε ότι υπάρχουν πάρα πολύ σοβαρά θέματα στα σπίτια μας, στην κοινωνία μας. Οι γυναίκες έχουν μεγάλο πρόβλημα κι απέχουμε πάρα πολύ από την ισότητα. Η κοινωνία μας είναι βαθιά πατριαρχική, στηρίζεται στη βία και στην κατάχρηση εξουσίας. Έχουμε μεγάλο έλλειμμα παιδείας και διαχείρισης. Αυτό πρέπει κάποια στιγμή να το αναγνωρίσουμε και να πολεμήσουμε για αυτό. Οπότε εγώ δεν μπορώ να αισθάνομαι ικανοποιημένος και να πω πως έχει επιτευχθεί ο σκοπός, θα ήθελα να πιστεύω ότι βρισκόμαστε στα πρώτα 10 λεπτά ενός αγώνα, ο οποίος διαρκεί 90 λεπτά Κάνω υπομονή, κρατάω ακόμη την ίδια θέση και βρίσκομαι πάντα δίπλα στους ανθρώπους που έχουν το πρόβλημα. Δεν ευαγγελίζομαι ότι είμαστε όλοι τέλειοι και θα υπάρξει μία ιδανική κοινωνία, αλλά τουλάχιστον ας τείνουμε προς αυτό.

Σκεφτήκατε ποτέ να ασχοληθείτε με την πολιτική, δεδομένου ότι έχετε ενεργή δράση όσον αφορά ία κοινωνικά θέματα;

Ναι, έχω σκεφτεί πολλές φορές να ασχοληθώ με την πολιτική. Κατά μία έννοια προσπαθώ και τώρα να ασχοληθώ με την πολιτική. Είμαι περιφερειακός σύμβουλος στην Αττική με τον ΣΥΡΙΖΑ. 'Έχω μία ενασχόληση με τα κοινά, πάντα την είχα, από μικρός. Όχι όμως κομματικά, αλλά με την κοινωνία και με τους ανθρώπους. Αυτό είναι και η δουλειά μου, άλλωστε. Στην βάση του το θέατρο ασχολείται με τον κόσμο, με τα προβλήματα του, τις ανησυχίες του, την λύπη του, την χαρά του, την αγωγή ίου. Το πρόβλημα είναι -ενδεχομένως εκεί να δυσκολευτώ και εγώ- ότι όταν πας να ασχοληθείς με την πολιτική και έχεις στο μυαλό σου κάτι ιδανικό, διαπιστώνεις ότι τελικά δεν είναι έτσι. Τότε έρχεσαι αντιμέτωπος με έναν ψυχρό ρεαλισμό. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος μου φόβος. Έχω έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης για το τι είναι η πολιτική και θέλω να το ξεχωρίζω από το κομματικό. Πιστεύω ότι οποιοσδήποτε άνθρωπος βλέπει έξω από το ιδιωτικό συμφέρον, αγωνιά για όλα για τους ανθρώπους που είχαν πρόβλημα με τιε φωτιές, τις πλημμύρες, τους άστεγους, για όλα, είπε ο Μάριος Αθανασίου στο περιοδικό Εγώ.

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved