Μίκης Θεοδωράκης: Το τελευταίο βίντεο με τα γενέθλια της κόρης του, Μαργαρίτας που γιόρτασαν μαζί
Showbiz

Μίκης Θεοδωράκης: Το τελευταίο βίντεο με τα γενέθλια της κόρης του, Μαργαρίτας που γιόρτασαν μαζί

Ο Μίκης Θεοδωράκης έφυγε από την ζωή και σκόρπισε την θλίψη σε όλη την Ελλάδα. Λίγους μήνες μετά τον θάνατό του έρχεται στο φως της δημοσιότητας ένα βίντεο με τα γενέθλια της κόρης του Μαργαρίτας.

Ο Μίκης Θεοδωράκης έφυγε από τη ζωή στις 2 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 96 ετών μετά από προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. Η είδηση του θανάτου του βύθισε σε θλίψη όλη την Ελλάδα.

Η Κατερίνα Καινούργιου μέσα από την εκπομπή της «Super Κατερίνα» πρόβαλλε ένα βίντεο από τα τελευταία γενέθλια που γιόρτασε στο σπίτι, τον Ιούλιο του 2020 αλλά και από γενέθλια της κόρης του, Μαργαρίτας.

Συγκεκριμένα, στο πρώτο απόσπασμα βλέπουμε τον Μίκη Θεοδωράκη να γιορτάζει τα γενέθλια του με την οικογένεια του και στο δεύτερο απόσπασμα βλέπουμε τον μουσικοσυνθέτη να είναι κλινήρης, με την κόρη του να τον πλησιάζει για να του δείξει την τούρτα της.

Δείτε το παρακάτω βίντεο.

Να σας θυμίσουμε πως την είδηση του θανάτου του Μίκη Θεοδωράκη έκανε γνωστή η Έλενα Ακρίτα μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Ο Μίκης Θεοδωράκης αποτελεί μία από τις σημαντικότερες και πιο πολυσυζητημένες προσωπικότητες της νεώτερης Ελλάδας με παγκόσμιο κύρος.

Σε ηλικία μόλις 12 ετών συνέθεσε το πρώτο μουσικό του έργο, ενώ στα 17 έδωσε το πρώτο του ρεσιτάλ στην Τρίπολη με το δικό του έργο «Κασσιανή».

Το 1943 ο Μίκης Θεοδωράκης εγκαθίσταται οριστικά στην Αθήνα και συνεχίζει τις μουσικές του σπουδές, με δάσκαλο τον Φιλοκτήτη Οικονομίδη. Ταυτόχρονα, αναπτύσσει αντιστασιακή δράση, μέσα από τις τάξεις της ΕΠΟΝ και του ΚΚΕ. Τότε, θα συλληφθεί από τους Ιταλούς και στη φυλακή θα γνωρίσει το έργο του Μαρξ.

Επίσης, κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου (1946-1949) θα εξοριστεί πρώτα στην Ικαρία και στη συνέχεια στη Μακρόνησο. Οι πολιτικές του διώξεις δεν ανακόπτουν το δημιουργικό του έργο.

Με την επιβολή της δικτατορίας της 21ης Απριλίου 1967 ξεκινήσει ένας νέος κύκλος διώξεων και εξοριών για τον συνθέτη, που τελείωσε το 1970 με την αμνηστία που του χορηγήθηκε, ύστερα από διεθνή κατακραυγή και προσπάθειες προσωπικοτήτων, όπως ο Ντμίτρι Σοστακόβιτς, ο Λέοναρντ Μπερνστάιν, ο Χάρι Μπελαφόντε, ο Άρθουρ Μίλερ και ο Χανς Άισλερ.

Έφυγε στο εξωτερικό και έδωσε δεκάδες συναυλίες εναντίον των συνταγματαρχών, που τον έκαναν παντού γνωστό ως σύμβολο του αντιδικτατορικού αγώνα.

Κατά την διάρκεια της Μεταπολίτευσης ο Μίκης Θεοδωράκης ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική, ενώ έθεσε το περίφημο δίλημμα «Καραμανλής ή τανκς». Μάλιστα, εκλέχθηκε βουλευτής (2 φορές με το ΚΚΕ και δύο φορές με τη Νέα Δημοκρατία) κι έγινε υπουργός στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Παράλληλα, ξεκίνησε με τον Τούρκο μουσικό Ζουλφί Λιβανελί μία προσπάθεια προσέγγισης ανάμεσα στους λαούς της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Το 1978 ήταν υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με την στήριξη του ΚΚΕ. Τότε, ήρθε τρίτος με ποσοστό 16,32%, πίσω από τον κυβερνητικό Γιώργο Πλυτά και τον Δημήτρη Μπέη που εξελέγη στον β’ γύρο.

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Κουρής: Η δημόσια συγγνώμη - «Τελειώνει εδώ όλο αυτό με το DNA» (Video)

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Η ανάμνηση με τον νεκρό πατέρα της - «Δεν θα απαντήσω για το τεστ DNA»

Μίκης Θεοδωράκης: Πέντε οι διαθήκες του μεγάλου μουσικοσυνθέτη - Η αναφορά στον Νίκο Κουρή (Video)

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved