Τίμος Ζαχαράτος: «Η μαγειρική για εμένα είναι λειτούργημα»
Ο Τίμος Ζαχαράτος καθημερινά μαγειρεύει στην πρωινή εκπομπή του Mega «Πάμε Δανάη!».
Ο νεαρός σεφ σε συνέντευξή του μίλησε για τη διαφορά ενός τηλεοπτικού μάγειρα με έναν σεφ σε εστιατόριο και για τη συνεργασία του με τη Δανάη Μπάρκα.
Ποια είναι η διαφορά ενός τηλεοπτικού μάγειρα με έναν σεφ σε εστιατόριο;
Υπάρχει σίγουρα μεγάλη διαφορά, αλλά και οι δύο πλευρές έχουν τις δυσκολίες τους. Όταν είσαι μάγειρας σε ένα εστιατόριο έχεις την πίεση του χρόνου -να εξυπηρετήσεις γρήγορα τους πελάτες- και κρίνεσαι πάνω απ' όλα για τη γεύση που βγάζεις και την ποιότητα, Στην τηλεόραση, όμως, που είναι εξίσου δύσκολο λόγω του ότι παρουσιάζεις κάθε μέρα συνταγές στο κοινό και μπαίνεις σε καθημερινή βάση στα σπίτια όσων σε παρακολουθούν -και κατά κάποιον τρόπο εκτίθεσαι στη δημοσιότητα- πρέπει αυτά που λες να γίνονται κατανοητά και να βοηθάς τους τηλεθεατές ως προς την εκτέλεση της συνταγής.
Είναι τελικά η κουζίνα μία από τις πιο δύσκολες δουλειές που μπορεί να κάνει κάποιος; Και, αν ναι, γιατί;
Όπως όλες οι δουλειές, έτσι κι αυτή έχει τις δυσκολίες της. Είναι αμέτρητες οι ώρες που περνάμε μέσα στις κουζίνες και δεχόμαστε κι εμείς πίεση. Φανταστείτε να πρέπει να μαγειρέψεις για τριακόσια άτομα την ίδια στιγμή. Ο πελάτης δεν έχει υποχρέωση να γνωρίζει ότι εμείς μέσα σε 25 με 30 λεπτά πρέπει να έχουμε ετοιμάσει όλα τα πιάτα για να φάνε ταυτόχρονα 25 ή 300 άτομα. Καταλαβαίνετε την πίεση που
δεχόμαστε εκείνη τη χρονική στιγμή.
Έχεις πει ότι έχεις βρεθεί μπροστά σε bullying σε κουζίνες; Πιστεύεις ότι όπως σε άλλους κλάδους ήρθε η ώρα να βρεθούν υπόλογοι και οι μεγάλοι σεφ που έχουν κακοποιητικές συμπεριφορές στις κουζίνες για να αλλάξει η κουλτούρα;
Σαφέστατα υπάρχουν και στο δικό μας κλάδο αυτές οι συμπεριφορές. Σιγά-σιγά, όμως, πιστεύω ότι όλα θ' αλλάξουν προς το καλύτερο. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όλοι είναι ότι πρέπει να έχουμε αγάπη γι' αυτό που κάνουμε και να μεταλαμπαδεύσουμε τις γνώσεις μας και στους υπόλοιπους ώστε να το αγαπήσουν κι εκείνοι. Η μαγειρική για εμένα είναι λειτούργημα.
Φέτος όλοι μιλάνε για τη χημεία που έχεις με τη Δανάη στην εκπομπή. Πώς το Βλέπεις εσύ όλο αυτό και ποια πιστεύεις ότι θα είναι η εξέλιξη;
Υπάρχει χημεία σε όλο το πλατό, ένα απίστευτο κλίμα που λίγες φορές πραγματικά έχω συναντήσει στη ζωή μου. Η Δανάη είναι ένας άνθρωπος που δεν θα σε φέρει ποτέ σε δύσκολη θέση. Έχει απίστευτο χιούμορ και αυτό βγαίνει προς τα έξω και την ώρα της μαγειρικής. Χαίρομαι πάρα πολύ που την έχω γνωρίσει και είμαι κι εγώ κομμάτι αυτής της εκπομπής.
Πηγή:DownTown
Διαβάστε επίσης:
Πάμε Δανάη: Με μπομπονιέρες μπήκε στο πλατό ο Τίμος Ζαχαράτος – Άφωνη η Δανάη Μπάρκα (video)
Δανάη Μπάρκα: Το πιάτο που της ετοίμασε ο Τίμος Ζαχαράτος μετά την εκπομπή και το σχόλιο
Δανάη Μπάρκα σε Τίμο Ζαχαράτο: «Πρέπει να κάνουμε παιδί» - O απολαυστικός διάλογός τους (Video)