Χριστίνα Βίδου: «Ο πρώτος μου έρωτας σκοτώθηκε σε τροχαίο»
Η Χριστίνα Βίδου μαζί με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και μια καταπληκτική δημοσιογραφική ομάδα, παρουσιάζουν κάθε πρωί 09.15-12.00 τις «Συνδέσεις».
Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια μίλησε για το ρεπορτάζ, για την τηλεόραση και για τις απώλειες στη ζωή της.
Άρχισα με το ελεύθερο ρεπορτάζ που σημαίνει πεζοδρόμιο, πολύ πεζοδρόμιο. Πορείες, επεισόδια, πλημμύρες, πυρκαγιές. «Να σέβεστε»... Ξέρω να μοντάρω με ταινίες, αμόρσες, άσπρα μολύβια και κοπίδια. Μετά στη σύνταξη και στην εκφώνηση ειδήσεων και μετά εκπομπές! Πίσω απ' όλα αυτά όμως άνθρωποι. Ήμασταν φίλοι. Πρώτα φίλοι και μετά συνάδελφοι. Τελειώναμε τη δουλειά και μέναμε στα γραφεία. Να χαλαρώσουμε, να κουβεντιάσουμε, να γελάσουμε, να κλάψουμε.
Απώλειες; Θεέ μου, μετράω αρκετές. Ανθρωποι που χάθηκαν γρήγορα, άδικα. Ο πρώτος μου ερωτάς, από τροχαίο, οι γιαγιάδες που με μεγάλωσαν, ο αγαπημένος θείος. Η μαμά μου από δυόμισι χρόνια. Ο μπαμπάς της μικρής μου πριν από έναν χρόνο.
Είμαι άσχετη με τα οικονομικά . Αδυνατώ να κάνω σωστή διαχείριση των οικονομικών μου. Είτε έχω 5 ευρώ στην τσέπη είτε 500, για μένα είναι το ίδιο...
Το τρέξιμο μπήκε στη ζωή μου αναγκαστικά, όταν έπρεπε να πάρω μέρος σε έναν αγώνα του «Όλοι Μαζί Μπορούμε». Αγώνας 5 χιλιομέτρων. Δεν μπορούσα ούτε μια στροφή να κάνω στον στίβο. Μέσα σε ενάμιση μήνα έτρεξα 5 χλμ. Αισθάνομαι τόσο ελεύθερη όταν τρέχω. Καμία σκέψη. Αδειάζεις. Κοιτάς μπροστά και βάζεις στόχους. Ένα χιλιόμετρο ακόμα, πέντε λεπτά ακόμα. Παρακολουθούσα και τη Μαρία Πολύζου, αυτή την απίστευτα δυνατή γυναίκα, που έτρεχε ενώ έκανε χημειοθεραπείες, και αποτέλεσε έμπνευση για μένα.
Ραδιόφωνο. Ψάχνω να βρω λέξεις που δεν έχουν χιλιοειπωθεί για να χαρακτηρίσω τη σχέση μου μαζί του. Μια φράση τελικά μου έρχεται στο μυαλό: το ραδιόφωνο είναι η φύση μου. Χρωστάω πολλά στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3, όπου ήμουν 26 χρόνια. Χρωστάω πολλά και στον Μελωδία, όπου ήμουν σχεδόν 10 χρόνια.
Η τηλεόραση είναι το στοίχημα μου. Έχει άλλες δυσκολίες, αλλά είναι ένα απίστευτα γοητευτικό μέσο. Όχι γιατί «φαίνεσαι». Δεν αρκεί αυτό. Πρέπει να αποδείξεις πρώτα στον εαυτό σου και μετά στον κόσμο που σε βλέπει, άρα και σε τιμά, ότι αξίζεις να φαίνεσαι. Το στοίχημα δεν είναι πώς είσαι, αλλά τι , λες και πώς το λες. Νομίζω ότι είμαστε σε μια μεταβατική περίοδο της τηλεόρασης και των τηλεοπτικών προγραμμάτων. Κάποια είδη τελειώνουν, κάποια άλλα αναβιώνουν και αναγεννώνται μέσα από τις στάχτες τους.
Πηγή:Τηλέραμα
Διαβάστε επίσης:
Στάθης Παναγιωτόπουλος: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος
Ηρώ Μουκίου: «Κινδύνευσα, είχα μία περίπτωση διάγνωσης όγκου στη σπονδυλική στήλη»
Η Γη της Ελιάς: Ο αστυνόμος Κουράκος, τα μηνύματα από θαυμάστριες και… οι δυσκολίες στη ζωή του