Showbiz

Υβόννη Μπόσνιακ: Έφτιαξε την βασιλόπιτα που θα λατρέψεις - Δες την συνταγή της

Η Υβόννη Μπόσνιακ λατρεύει την μαγειρική και αυτό φαίνεται και από τον προσωπικό της λογαριασμό στα social media καθ΄βς δημοσιεύει φωτογραφίες με τα φαγητά που φτιάχνει με τα χεράκια της.

Η πρώτη βασιλόπιτα είναι από τα χεράκια της Υβόννης Μπόσνιακ. Το όμορφο μοντέλο έχει ιδιαίτερη αδυναμία στο να φτιάχνει γλυκά και μας έχει αποδείξει πολλές φορές ότι είναι πολύ καλή σε αυτό. Αυτή τη φορά ζήτησε την συνταγή από την φίλη της Μαρία
Ηλιάκη. Πρόκειται για μία λαχταριστή βασιλόπιτα γεμιστή με σοκολάτα.

Υλικά

300 γρ. αλεύρι για ολες τις χρήσεις

2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

7κουτ. γλυκού μάχλέπι

250 γρ. βούτυρο αγελάδος

300 γρ. ζάχαρη άχνη

5 αυγά

3 κουτ. σούπας κονιάκ

150γρ.χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος

750 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα

ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι

Γέμιση:

200 γρ. κουβερτούρα, τριμμένη στη χοντρή μεριά του τρίφτη. ·

700 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα

1 κουτ. σούπας ζάχαρη

1 κουτ. Γλυκού κανέλα

Εκτέλεση

Γέμιση: Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της γέμισης και τα αφήνουμε για λίγο
στην άκρη μέχρι να φτιάξουμε τη ζύμη.

Βασιλόπιτα

Για τη βασιλόπιτα κέικ με πορτοκάλι, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°. Ρίχνουμε τα στερεά υλικά (αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, μαχλέπι) σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε να αναμειχθούν. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη μέχρι να αφρατέψουν, κατόπιν προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και το κονιάκ. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε εναλλάξ το χυμό πορτοκάλι με το μείγμα του αλευριού. Ψήνουμε την βασιλόπιτα κέικ για 50-55 λεπτά. Κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι για να δούμε αν έχει ψηθεί σωστά μέχρι μέσα. Αφήνουμε την βασιλόπιτα να κρυώσει πολύ καλά και, αν θέλουμε, τη διακοσμούμε με κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη.

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved