Γεράσιμος Γεννατάς: «Νιώθουμε μοναξιά γιατί ζούμε σε εικονικό περιβάλλον»
Ο Γεράσιμος Γεννατάς ενσαρκώνει τον «παράφρονα» Αρτό, στο θεατρικό έργο «Κόκκαλο».
«Οι απόψεις του Αρτό σηματοδότησαν το θέατρο του 20ού αιώνα, καθώς ανήκε σε μια ομάδα ανθρώπων από πολλές χώρες της Ευρώπης που άρχισαν να μιλούν για ένα θέατρο που πρέπει να αφυπνίζει τις σκέψεις σου. Να διεκδικεί την αμφιβολία σου απέναντι στη ζωή. Για ένα ζωντανό θέατρο, που παίρνει θέση», ανέφερε ο ταλαντούχος ηθοποιός.
«Για να υπάρξεις, χρειάζεται απλώς να αφεθείς. Αλλά, για να ζήσεις, πρέπει να είσαι κάποιος. Πρέπει να έχεις ένα κόκκαλο. Και να μη φοβάσαι να το δείξεις, ακόμα κι αν χρειαστεί να χάσεις τη σάρκα σου γι’ αυτό», είναι η φράση του Αρτό από την οποία η Ιόλη Ανδρεάδη εμπνεύστηκε τον τίτλο του έργου. Σκηνοθέτης και ηθοποιός κατάφεραν μαζί, ύστερα από επίπονη εργασία, να συνταιριάξουν στιγμές από τη ζωή του Αρτό σε μια παράσταση 75 λεπτών, όπου ένας μουσικός επί σκηνής, ο Γιώργος Παλαμιώτης, ντύνει τις αφηγήσεις με τρόπο ατμοσφαιρικό.
«Προσπαθήσαμε με αρκετά διαφορετικού είδους ολιγόλεπτα σκετσάκια μέσα στην παράσταση να αφηγηθούμε τη σκέψη του, χρησιμοποιώντας πολλά διαφορετικά θεατρικά εργαλεία. Η δυσκολία ήταν όλα αυτά να τα συνταιριάξουμε υφολογικά και να τους δώσουμε ένα χρώμα. Η ζωή του Αρτό μας θυμίζει ότι, επειδή ζούμε μια ζωή σε ένα εικονικό περιβάλλον, αυξάνεται η μοναξιά μας. Ο Αρτο μας ρωτάει "θέλουμε να ζήσουμε όλοι μαζί;". Η απάντηση μοιάζει προφανής, αλλά η ζωή που κάνουμε δείχνει ότι δεν θέλουμε να ζούμε όλοι μαζί, και αυτό έχει αρχίσει να γίνεται περίεργο», είπε στο Secret.