Αλέκος Ζαζόπουλος: «Με έχουν προδώσει πολλοί συνάδελφοι»
Ο Αλέκος Ζαζόπουλος είναι ένας από τους πιο αγαπημένους λαϊκούς τραγουδιστές!
O ίδιος σε συνέντευξή του μίλησε για την επιστροφή στις πίστες μετά τα μέτρα για το κορονοϊό και για το αν θα άλλαξε κάτι εάν ξεκινούσε τώρα την καριέρα του.
Πώς είναι η επιστροφή στις πίστες μετά τα μέτρα για τον κορονοϊό με τα κλειστά μαγαζιά;
Ο κόσμος είχε ανάγκη να βγει να διασκεδάσει. Όλο αυτό το κλείσιμο είχε επηρεάσει την ψυχοσύνθεσή του και όλα τα νυχτερινά κέντρα που άνοιξαν πάνε πολύ καλά.
Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το τραγούδι; Έπαιξε ρόλο το ότι ο πατέρας σας ήταν μουσικός;
Οι γονείς μου δεν ήθελαν να ασχοληθώ με τη μουσική, γιατί είναι ένας κλάδος ανασφαλής. Γι’ αυτό και σπούδασα στη Γεωπονική Σχολή στο ΑΠΘ, αλλά δεν ασχολήθηκα ποτέ με αυτό. Πάντα ήθελα να γίνω τραγουδιστής.
Πότε ήταν η πρώτη φορά που τραγουδήσατε σε πίστα και τι αναμνήσεις έχετε;
Ο πατέρας μου ως μουσικός είχε ένα συγκρότημα. Ήταν να κάνουν πρόγραμμα σε έναν αρραβώνα, αλλά ο τραγουδιστής είχε ένα ατύχημα. Έκαναν πρόβες στο σπίτι μας και είχα μάθει το μουσικό πρόγραμμα. Έτσι, λοιπόν, δειλά δειλά, είπα στον πατέρα μου να τραγουδήσω εγώ. Ήμουν 14 ετών, όταν τραγούδησα πρώτη φορά δημόσια, τους άρεσα και μετά μου ζήτησαν να τραγουδήσω και στον γάμο τους!
Το «Στην υγειά της αχάριστης» έχει γίνει πλέον ένα τραγούδι διαχρονικό. Περιμένατε ότι θα είχε τόσο μεγάλη επιτυχία;
Εκείνο το διάστημα δούλευα στην Αίγινα μαζί με τον στιχουργό του τραγουδιού, τον Γιώργο Σκλάβενα. Όταν γράφτηκε το τραγούδι, το είπα στο μαγαζί κι έγινε χαμός! Το συγκεκριμένο τραγούδι είχε γίνει επιτυχία προτού καν κυκλοφορήσει. Αχάριστες υπάρχουν πολλές, αλλά το τραγούδι δεν τις κατηγορεί, τις συγχωρεί. Είναι ένα κομμάτι που έχει μια μεγαλοψυχία, θεωρώ, γι’ αυτό αγαπήθηκε από τον κόσμο.
Εάν ξεκινούσατε τώρα την καριέρα σας, θα αλλάζατε κάτι;
Θα ήμουν πιο επιφυλακτικός με κάποιους ανθρώπους. Δεν θα τους εμπιστευόμουν. Στη ζωή μου έχω μάθει να δίνομαι ολοκληρωτικά και πολλοί αυτό το εκμεταλλεύτηκαν και με πρόδωσαν. Αναφέρομαι και σε συναδέλφους και σε δισκογραφικές εταιρίες.
Πολλοί νέοι έχουν στραφεί στην τραπ μουσική. Πώς σχολιάζετε το συγκεκριμένο είδος μουσικής;
Κάθε εποχή έχει τη μόδα της και η τραπ είναι μόδα της εποχής. Αυτό που μένει διαχρονικά όμως στη χώρα μας είναι το λαϊκό τραγούδι.
Πηγή:Espresso