Μυρτώ Βασιλείου: Το νέο μουσικό ταλέντο που ανακάλυψε η Νατάσσα Μποφίλιου
Η Μυρτώ Βασιλείου είναι μια νέα καλλιτέχνιδα στο χώρο της μουσικής και εξηγεί πως από ένα απλό δείπνο με την Νατάσσα Μποφίλιου βρέθηκε στο στούντιο να ηχογραφεί τραγούδια.
Η Μυρτώ Βασιλείου είναι ένα ανερχόμενο ταλέντο στο χώρο της μουσικής και σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Gala αποκάλυψε το πώς από μια απλή συνάντηση με την κολλητή της, βρέθηκε στην ίδια παρέα με την Νατάσσα Μποφίλιου η οποία και έναν χρόνο αργότερα της άνοιξε τον δρόμο... Έν συνεχεία, αναφέρθηκε στο μεγάλο «έρωτα» που έχει με την Τάνια Τσανακλίδου ενώ θα ήθελε πολύ να βρεθεί στην ίδια σκηνή μαζί της.
Ξεκινώντας τι πρέπει να γνωρίζουμε για σένα;
Γεια σας, είμαι η Μυρτώ, είμαι 27 χρόνων, δεν μπορώ να ζήσω χωρίς τους φίλους μου, αγαπώ πολύ τα ζώα, τις ταινίες, την μπίρα και τον ήλιο. Κάνω τρεις δουλειές -μη ρωτήσετε πόσες ώρες έχει το 24ωρό μου- και τα τελευταία δύο χρόνια παρακολουθώ ένα μεταπτυχιακό πάνω στη Συμβουλευτική Ψυχοσωματικής Υγείας. Το καταφύγιό μου είναι η μουσική, μ' αρέσει να τραγουδώ και να είναι η δημιουργικότητά μου ο λόγος που θα σηκωθώ το πρωί. Όταν μεγαλώσω, θέλω να είμαι καλός άνθρωπος.
Πώς από το Πάντειο Πανεπιστήμιο προσγειώθηκες στον «Σταυρό του Νότου»;
Η προσγείωση ήταν ομαδική. Είμαι συνεπής και δουλεύω πολύ γι’ αυτά που θέλω να αποκτήσω, αλλά υπάρχουν άνθρωποι δίπλα μου που είναι μέρος αυτής της «προσγείωσης». Η δασκάλα μου Αμαλία Βίνος, ο συνθέτης Κώστας Τσίρκας, οι στενοί μας συνεργάτες, οι φίλοι που έγιναν συνεργάτες μας βοηθώντας να δημιουργήσουμε όσα θέλουμε.
Το 2014 σε ανακάλυψε η Νατάσσα Μποφίλιου. Μίλησε μας γι’ αυτή την αναπάντεχη συνάντηση.
Αναπάντεχη όντως. Κοίτα τι γίνεται όταν το Σύμπαν σ' αγαπάει: η Ειρήνη, η καλύτερη μου φίλη, και η οικογένεια της είχαν οργανώσει ένα τραπέζι όπου καλεσμένη ήταν και η Νατάσσα. Το βράδυ εκείνο, αφού ήπιαμε και φάγαμε, βγάλαμε τις κιθάρες. Έναν χρόνο μετά η Νατάσσα μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι ο Κώστας Τσίρκας έψαχνε μια φωνή για τα τραγούδια του. Την επομένη κιόλας βρεθήκαμε, ήπιαμε καφέ και φτιάξαμε τα πρώτα μας demo. Αργότερα μπήκαμε στο στούντιο, βγάλαμε το «Μαζί τον χειμώνα», τον πρώτο μας δίσκο, ακολούθησε το «Καταφύγιο», το δεύτερο mini album μας, και τώρα ετοιμάζουμε τον τρίτο. Φέρνω πάντα εκείνη την ημέρα στο μυαλό μου, ειδικά όταν βλέπω τη Νατάσσα στη σκηνή, και σκέφτομαι με πόση γενναιοδωρία μου άνοιξε τον δρόμο.
Οικονομική κρίση, πανδημία, πόλεμος. Πώς αντιμετωπίζουν οι νέοι καλλιτέχνες τα συνεχόμενα εμπόδια που μπαίνουν στην πορεία τους;
Είμαι απόλυτα συμφιλιωμένη με την ιδέα ότι ανήκω σε μια γενιά που θα παλεύει διαρκώς. Όχι ότι χαρίστηκε κάτι στους προηγούμενους, αλλά εμείς δεν έχουμε γνωρίσει κάτι άλλο εκτός από αυτό που λέγεται «οικονομική κρίση». Όσο για την πανδημία, αυτό που μου μένει είναι η αίσθηση της απομόνωσης, η οποία στον καθένα είχε διαφορετική επίδραση. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο και κουραστικό. Μελλοντικά, ίσως συνειδητοποιήσουμε ότι έγινε για κάποιο λόγο, με θετικό πρόσημο πάντα. Τον πόλεμο και κάθε είδους πόλεμο, προς τις γυναίκες, τα παιδιά, το διαφορετικό, τον τοποθετώ σε άλλη σελίδα. Έχει να κάνει με τις αξίες και τον σεβασμό της ανθρώπινης ζωής που είναι εξίσου ιερά Η ανθρωπιά και η ενσυναίσθηση στην αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών είναι το πιο σημαντικό, είτε είσαι καλλιτέχνης είτε όχι.
Έχεις συνεργαστεί ήδη με μεγάλα ονόματα της ελληνικής δισκογραφίας. Είναι υποστηρικτικοί οι παλαιότεροι καλλιτέχνες προς τους νέους;
Είναι μαγικό να βλέπεις ολοκληρωμένους καλλιτέχνες να ενθουσιάζονται με τους νεότερους που προσπαθούν να συνεχίσουν το ελληνικό τραγούδι. Νιώθω ευγνωμοσύνη που έχω συναναστραφεί με ανθρώπους που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία. Είναι ωραίο να παίρνεις, αλλά ωραιότερο να δίνεις, και οι περισσότεροι δίνουν απλόχερα την αγάπη και τον θαυμασμό που έχουν εισπράξει στο παρελθόν.
Ποιοι είναι οι καλλιτέχνες που θαυμάζεις, με ποιον ονειρεύεσαι ένα ντουέτο και σε ποιον θα ήθελες να δώσεις στίχους σου;
Έχω μεγάλο έρωτα με την Τάνια Τσανακλίδου. Ο τρόπος που ερμηνεύει, ο τρόπος που μιλάει στις συνεντεύξεις της, αυτό που είναι, όλα με αφορούν και με αγγίζουν πολύ πάντα. Πέρα από την τεράστια καλλιτεχνική της υπόσταση, είναι και τρομερά ευαισθητοποιημένη, την απασχολεί το δίκιο και το διεκδικεί. Αυτό σημαίνει καλλιτέχνης, να έχεις τη δική σου φωνή. Θα ήθελα πολύ να βρεθώ στη σκηνή μαζί της.
Διαβάστε επίσης:
«Κόλαφος» η Δήμητρα Πισπιρίγκου: «Είναι άδικο, η Ρούλα είναι στη φυλακή για τη κοινή γνώμη»
Άκρως αποκαλυπτικός ο Πιλίδης: «Η μάνα μου πούλησε τα χρυσαφικά της για να κατέβω σε αγώνες»
Στέλιος Πετράκης:«Πρέπει να κάνεις πολλές δουλειές για να επιβιώσεις»
Ευγενία Παναγοπούλου: Για τις άσχημες συμπεριφορές του θεάτρου: «Έφτασα κοντά στο να τα παρατήσω»