Δημήτρης Αριανούτσος: Η ηλικία, οι ήρωες γονείς του και ο ρόλος στα Ψέματα
Ο έφηβος Άρης Ηλιάδης, που ερμηνεύει ο Δημήτρης Αριανούτσος στα «Ψέματα», χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του.
Η αγαπημένη του καθηγήτρια, Έλενα Γιαννάτου κατήγγειλε τον πατέρα του για βιασμό και αποφασίζει να σταθεί στο πλευρό του, παρά την κατακραυγή του σχολικού και κοινωνικού περίγυρου.
Πολύπλευρο ταλέντο, ο 26χρονος Δημήτρης Αριανούτσος -γραφίστας, ηθοποιός, στιχουργός, μουσικός- μας συστήθηκε στην κωμική σειρά «Μην ψαρώνεις» (ΑΝΤ1). Ξεχώρισε στο ρόλο του μεγάλου μας ποιητή Γιάννη Ρίτσου, σε νεαρή ηλικία, στη σειρά «Η γενιά του '30» στην Cosmote TV και μετά τα «Ψέματα» του ALPHA τον περιμένει το «Βραχιόλι της φωτιάς» στην ΕΡΤ1 από τη νέα σεζόν.
-Η ζωή του Άρη ανατρέπεται από τη μια στιγμή στην άλλη;
«Είναι αρκετά δύσκολο αυτό που του συμβαίνει, όπως θα ήταν και για τον καθένα. Το γεγονός ότι έχει μεγαλώσει μόνο με τον πατέρα του κάνει όλη την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη, διότι είναι πάρα πολύ κοντά. Με το να διαβάζεις κάτι τέτοιο για δικό σου άνθρωπο, αυτομάτως όλα αλλάζουν».
- Η διαχείριση μιας κατηγορίας, όπως αυτή που βαραίνει τον πατέρα του, είναι εφικτή;
«Η διαχείριση μιας κατηγορίας όπως αυτή θεωρώ πως είναι αρκετά δύσκολη για τον οποιονδήποτε. Πόσο μάλλον για έναν έφηβο που διαβάζει αυτές τις κατηγορίες για τον πατέρα του. Ο Άρης είναι αρκετά .ώριμος για την ηλικία του, διότι μεγάλωσε χωρίς τη μητέρα του, οπότε από νωρίς στη ζωή του έπρεπε να μάθει να διαχειρίζεται.. καταστάσεις. Αρχικά, ταράζεται με αυτά που διαβάζει για τον πατέρα του, αλλά, στη συνέχεια, καθησυχάζεται με αυτά που του λέει εκείνος. Υπάρχει, όμως, στο πίσω μέρος του μυαλού του και η δημοσίευση της καθηγήτριας του».
- Όταν, μάλιστα, η κατηγορία προέρχεται από την καθηγήτρια του, που γνωρίζει ο Άρης και υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση...
«Το γεγονός ότι η κατηγορία προέρχεται από την καθηγήτρια του περιπλέκει ακόμα περισσότερο την κατάσταση, καθώς και τον τρόπο που βλέπει τα πράγματα. Είναι ένα πρόσωπο οικείο προς αυτόν. Δεν είναι ένα άτομο μη γνώριμο, που θα μπορούσε έστω και ασυνείδητα να "εθελοτυφλεί". Είναι η καθηγήτρια του, την οποία βλέπει κάθε μέρα, της κάνει πλάκα την ώρα του μαθήματος και γενικά υπάρχει μία καλή σχέση ανάμεσα τους.
- Νιώθει ότι δεν γνωρίζει καλά και τους δύο ανθρώπους;
«Καθώς βρίσκεται στη μέση, δεν ξέρει τι να πιστέψει και πέφτει από τα σύννεφα. Είναι δύο άνθρωποι που υπάρχουν στην καθημερινότητα του. Φυσικά, τον πατέρα του τον γνωρίζει όλη του τη ζωή, αλλά σίγουρα έχει καταλάβει πως η καθηγήτρια του είναι δεν είναι απερίσκεπτη».
Μήπως επειδή τον γνωρίζει καλά, αρνείται να πιστέψει την κατηγορία;
«Μέχρι να του μιλήσει, βλέπουμε πως είναι αρκετά αναστατωμένος και αρνείται να πιστέψει ο ίδιος πως ο πατέρας του θα μπορούσε να προβεί σε τέτοια πράξη. Είναι αρκετά σκληρό αυτό που συμβαίνει. Όταν έρχεται όμως η στιγμή που του εξηγεί τι συνέβη, βλέπουμε πως καθησυχάζεται».
- Στέκεται δίπλα του ή νιώθει αποστροφή;
«Ο Άρης στέκεται δίπλα στον πατέρα του».
- Έρχεται αντιμέτωπος με το φιλικό και τον κοινωνικό περίγυρο;
«Είναι λογικό μια τέτοια είδηση να έχει αντίκτυπο στην καθημερινότητα του Άρη, πόσο μάλλον στο σχολικό του περιβάλλον, όπου βρίσκεται καθημερινά. Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία εκφράζουν αυτό που σκέφτονται πολλές φορές με άκομψο τρόπο. Το να βάζουν σε έναν έφηβο μία 'ταμπέλα" για κάτι που δεν ευθύνεται ο ίδιος, είναι αρκετά δύσκολο». - Κλονίζεται η σχέση του με την Ηλιάνα με αφορμή το γεγονός; «Η σχέση του με την Ηλιάνα δεν κλονίζεται. Είναι μία έφηβη αρκετά ώριμη για την ηλικία της και βλέπουμε πως στέκεται στο πλευρό του Άρη και τον βοηθάει να δει τα πράγματα με ψυχραιμία. Είναι αρκετά δεμένοι μεταξύ τους».
- Ο Άρης, μέσα από αυτή τη νέα συνθήκη που βιώνει, κατανοεί τον κόσμο γύρω του;
«Αντιλαμβάνεται τη νέα πραγματικότητα και κατανοεί πως τα πράγματα δεν θα είναι ξανά ίδια για αυτόν και τον πατέρα του. Με μία είδηση όπως αυτή η ζωή τους έχει αλλάξει για πάντα. Τίποτα δεν θα είναι όπως πριν. Βλέπει από νωρίς πως ο κόσμος δεν είναι αυτό που φαίνεται και πως οι άνθρωποι σε μία δύσκολη κατάσταση όπως αυτή δεν θα. είναι πάντα δίπλα του».
- Σχολείο η συνεργασία σας στη σειρά;
«Πραγματικά, αισθάνομαι πολύ τυχερός και ευλογημένος που, από την πρώτη μου δουλειά μέχρι και σήμερα, συνεργάζομαι με όλους αυτούς τους καταξιωμένους ηθοποιούς. Αυτό που με χαροποιεί περισσότερο είναι πως όλοι τους είναι πάρα πολύ γενναιόδωροι ηθοποιοί και με έχουν συμβουλέψει αρκετά. Ως προς το σκηνοθέτη, με τον Γιώργο Γκικαπέππα δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργαζόμαστε. Είχα τη χαρά να συνεργαστώ ξανά μαζί του τον περασμένο Σεπτέμβρη σε ένα επεισόδιο για τη δραματοποιημένη σειρά ντοκιμαντέρ της Cosmote TV "Η γενιά του '30", όπου υποδύθηκα τον Γιάννη Ρίτσο σε νεαρή ηλικία. Είναι ένας σκηνοθέτης που βοηθάει τους ηθοποιούς και τους καθοδηγεί σωστά, με ηρεμία, ώστε να βγει ένα άρτιο αποτέλεσμα».
Πηγή:Τηλεθεατής