Παπανικολάου Vs Καπουτζίδη: «Ποτέ δεν αυτοπροσδιοριζόμαστε με τους όρους "έξυπνοι" ή "πετυχημένοι"»
Το σχόλιο του Γιώργου Καπουτζίδη την ώρα που μετέδιδε τη Eurovision για λογαριασμό της ΕΡΤ και ενώ παρακολουθούσε το πανελλήνιο τον διαγωνισμό τραγουδιού, στάθηκε η αφορμή για να κάνει μία ανάρτηση-φωτιά εναντίον του ο Δημήτρης Παπανικολάου.
Ο πρώην καλαθοσφαιριστής και πρώην προπονητής στο μπάσκετ, ο οποίος έχει μιλήσει δημόσια για το σύνδρομο Άσπεργκερ από το οποίο πάσχει και κάνει από τότε, ό,τι περνάει από το χέρι του για να βοηθάει ανθρώπους που αντιμετωπίζουν το ίδιο σύνδρομο, θέλησε να τοποθετηθεί δημόσια για τον σχολιασμό του Γιώργου Καπουτζίδη την ώρα μετάδοσης της Eurovision όταν μετά από ένα σχόλιο που είχε δεχτεί στο twitter επί προσωπικού και τον ενόχλησε τόσο πολύ, αποφάσισε να απαντήσει, όχι στα Social Media, όπου το δέχτηκε, αλλά στη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης την ώρα της live μετάδοσης.
Μια πρωτοβουλία που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων ακόμα και στα Social Media. Στο κατά πόσο ένας παρουσιαστής έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί τη δημόσια συχνότητα για προσωπικές του αντιπαραθέσεις, ότι μήνυμα κι αν ήθελε να περάσει.
Ο γνωστός μπασκετμπολίστας όμως δεν έμεινε μόνο σε αυτό. Όταν ο γνωστός παρουσιαστής, ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης αναφέρθηκε στον εαυτό του, πέρα από τις προσωπικές του επιλογές, χρησιμοποίησε τους όρους "έξυπνος" και "πετυχημένος", γεγονός που έδειξε να ενοχλεί - και κατά τη γνώμη μας δικαίως- τον Δημήτρη Παπανικολάου ο οποίος με τη σειρά του στην ανάρτησή του ανέφερε τα εξής:
"Δεν συνηθίζω να σχολιάζω άλλους, γιατί χάνω τη δουλειά με τον εαυτό μου και χρόνο σε πιο σοβαρά θέματα. Θα κάνω, όμως, μία εξαίρεση.
Ο κ. Καπουτζίδης μού είναι πολύ συμπαθής και θέλω να πιστεύω -και για ευνόητους προσωπικούς λόγους- ότι είμαι αντιρατσιστής ως εκεί που δεν πάει και σέβομαι τη μοναδικότητα του καθενός.
Αν με καλέσουν σε 100 εκπομπές, θα μιλήσω 100 φορές για ένα θέμα σοβαρό που μπορεί να βελτιωθεί και όποιος θέλει να το δει καλώς, όποιος δεν θέλει αλλάζει κανάλι, τόσο απλά.
Αν με καλέσουν, όμως, να σχολιάσω έναν αγώνα μπάσκετ, θα σχολιάσω τον αγώνα μπάσκετ και θα μείνω σε αυτό.
Επίσης, ποτέ δεν αυτοπροσδιοριζόμαστε με τους όρους "έξυπνοι" ή "πετυχημένοι". Υπάρχει κόσμος, π.χ. που γεννήθηκε με νοητική στέρηση και δεν έχει αυτή την ευκαιρία".