Γιώργος Παράσχος: «Δεν πιστεύω ότι μου έχουν δοθεί όσες επαγγελματικές ευκαιρίες αξίζω»
Ο Γιώργος Παράσχος έχει δουλέψει στην τηλεόραση ενώ έχει υποδυθεί αξιόλογους ρόλους και στο θέατρο.
Ο ηθοποιός σε συνέντευξή του ανέφερε ποια είναι η πιο συγκινητική στιγμή που έχει ζήσει μέχρι σήμερα στην καριέρα του και ποια είναι η γνώμη του για το κίνημα metoo.
-Ποια είναι η πιο συγκινητική στιγμή που έχεις ζήσει μέχρι σήμερα στην καριέρα σου;
Η πιο συγκινητική στιγμή ήταν όταν έπαιζα με την Κάρμεν Ρουγγέρη τον «Ηρακλή» και μόλις τελειώνει η παράσταση, κάνω την υπόκλιση και βλέπω την κόρη μου να ανεβαίνει πάνω στη σκηνή με λουλούδια στο χέρι και θυμάμαι τη στιγμή που γυρίζει και βλέπει την πλατεία κάτω γεμάτη. Είδα ένα τεράστιο ενθουσιασμό στα μάτια της και ήταν τα ωραιότερα λουλούδια που έχω πάρει.
-Σου έχουν δοθεί όσες ευκαιρίες αξίζεις επαγγελματικά;
Όχι, δεν πιστεύω ότι μου έχουν δοθεί όσες επαγγελματικές ευκαιρίες αξίζω. Καμιά φορά λέω στους συναδέλφους να μην παρακαλάνε να κάνουν επιτυχίες, αλλά να τους δοθούν οι ευκαιρίες για να αποδείξουν ότι αξίζουν τις μεγάλες επιτυχίες.
Για παράδειγμα υπάρχει ένας ηθοποιός που μοιάζουμε, σε πληροφορώ δύο φορές έχω πάει σε σειρά και τελικά πήραν εκείνον τον ηθοποιό και ακύρωσαν εμένα. Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω κάτι γι’ αυτό.
Το μεγάλο μου παράπονο ωστόσο το έχω από σκηνοθέτες και παραγωγούς, όπου αν ο άλλος είναι ψηλός, εμφανίσιμος και λίγο γυμνασμένος, δεν κάνει να παίξει. Θα υποδυθεί μόνο τον κακό ή τον αστυνομικό ή τον δολοφόνο. Δεν μπορώ να το καταλάβω. Πότε θα σταματήσει να υπάρχει αυτό το πρότυπο;
-Ποια είναι η γνώμη σου για το κίνημα metoo;
Σε ένα γενικότερο πλαίσιο, πολύ καλά έκαναν οι άνθρωποι και μίλησαν, αλλά έχουμε σκεφτεί ποτέ μήπως προκαλούμε εμείς το metoo και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι;
Δηλαδή αν εγώ κάνω κάποια παρενόχληση, λεκτική, βίαιη και δεν το έχω καταλάβει; Όλα από κάπου ξεκινάν. Ακόμα και στη δουλειά μας θα πρέπει να προσέχουμε πώς μιλάμε στους συνεργάτες μας. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός, παιδεία. Όλα από εκεί αρχίζουν.
Όλοι αυτοί που έκαναν ό,τι έκαναν, έχουν κάποια παιδικά τραύματα πίσω τους. Όσον αφορά τον δικό μας χώρο, καλώς έγινε ό,τι έγινε, αλλά δεν πρέπει κάποια στιγμή να πάψουμε να λασπώνουμε τους ανθρώπους της τηλεόρασης και του θεάτρου; Δεν μπορεί για τέσσερα, πέντε άτομα να «λερωθούν» όλοι οι ηθοποιοί της Ελλάδας.
Είναι κρίμα. Υπάρχει και σε άλλους εργασιακούς χώρους, απλά σε εμάς βγήκε στην επιφάνεια. Είναι όμως μεμονωμένες περιπτώσεις, όχι η πλειοψηφία.
Πηγή:Λοιπόν