Ελένη Σιδερά: Δείτε πώς είναι 18 χρόνια μετά τις Σαββατογεννημένες - Θα εντυπωσιαστείτε
Η σειρά του Mega, Σαββατογεννημένες, ήταν μια από τις πιο αγαπημένες κωμικές σειρές της ελληνικής τηλεόρασης και προβλήθηκε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες τη σεζόν 2003-2004.
Μερικοί από τους λόγους που αγαπήθηκε αυτή η σειρά ήταν για τις αμίμητες ατάκες, το πλήθος των ηθοποιών αλλά και τους αξέχαστους μαθητές που μας χάρισαν άφθονο γέλιο.
Μία από της μαθήτριας ήταν και η Νταίζη Υφαντή που ταλαιπωρούσε την καθηγήτρια Καίτη Τόγκα - που υποδυόταν η Κατιάνα Μπαλανίκα- ήταν συνήθως αδιάβαστη και σφοδρά ερωτευμένη με τον Άχμεντ. Τον ρόλο αυτό, ερμήνευσε η ηθοποιός Ελένη Σιδερά, η οποία αποφάσισε να απομακρυνθεί από τα φώτα της δημοσιότητας και να επιστρέψει στην Κύπρο, από όπου και κατάγεται.
Η ίδια απολαμβάνει την οικογενειακή ζωή στην Κύπρο, ασχολούμενη με το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και το θέατρο, ως μέλος του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου και του Θεάτρου Διόνυσος.
Μάλιστα πριν λίγο καιρό με αφορμή τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα με τον χώρο του θέατρο είχε δημοσιεύσει ένα μακροσκελές μήνυμα στον προσωπικό της λογαριασμό στα social media, στο οποίο και αποκάλυπτε για πρώτη φορά ότι υπέστη κακοποίηση κατά την διάρκεια της παραμονής της στην Αθήνα.
Δείτε στην παρακάτω gallery πως είναι σήμερα...
«Έζησα και δούλεψα στην Αθήνα για 10 χρόνια. Γνώρισα και συνεργάστηκα με αρκετά από τα πρόσωπα που συζητιούνται τις τελευταίες μέρες. Είδα και βίωσα πράγματα που με ξένισαν. Συχνά με σόκαραν κιόλας.
Θεώρησα ότι ήμουν στενόμυαλη, ίσως και πουριτανή για αυτό και δε μπορούσα να τα αποδεκτώ και παρόλο που είχα σπουδάσει στο Λονδίνο και έζησα 4 χρόνια εκεί, θεώρησα ότι για αυτό φταίει η δική μου «επαρχιώτικη νοοτροπία». Μετά πέρασα και την κακοποίηση και κατάλαβα ότι ο τρόπος που μεγάλωσα με βοήθησε να βγω νικήτρια μέσα από αυτήν.
Αργότερα έγινα γονιός. Και έμαθα αλλά πολλά. Έμαθα ότι σαν γονιός θα κάνω λάθη. Λάθη που μπορεί να πληγώσουν τα παιδιά μου. Λάθη που μπορεί να καταλάβω εγκαίρως όταν η πληγή είναι ακόμα ανοιχτή αλλά και αργότερα όταν αυτή έχει κλείσει, έχει όμως αφήσει το σημάδι της. Ακόμα και τότε μπορώ να κάνω κάτι για αυτό.
Ακόμα και τότε μπορώ να επανορθώσω. Τα χρόνια εκείνα της Αθήνας είδα άντρες με πιτσιρίκια. Είδα γονείς να τραπεζώνουν τον συνομήλικό τους δάσκαλο, σκηνοθέτη, συνάδελφο/γκόμενο του παιδιού τους. Είδα να αποδέχονται. Λάθος; Όχι. Νόμιζαν τότε ότι έκαναν ό,τι μπορούσαν για το παιδί τους. Ήθελαν να είναι κοντά. Να αποδεχτούν ώστε να μπορούν να προστατεύσουν. Το λάθος φάνηκε μετά.
Η πληγή είχε αφήσει το σημάδι της. Υπάρχουν όμως και άλλοι γονείς. Και αλλά παιδιά. Τα λάθη δε μας κάνουν κακούς γονείς. Όλοι τα κάνουμε σκατά καμιά φορά. Γονιέ που τότε, επέλεξες να μη μιλήσεις. Μίλησε τώρα. Τώρα που το τοπίο αλλάζει. Τώρα που καθαρίζει. Μίλησε. Για το δικό μου παιδί», είχε γράψει χαρακτηριστικά η ηθοποιός.
Διαβάστε επίσης: