Μαίρη Συνατσάκη για καβγά Light και Snik: «Έχετε ευθύνη μεγάλη, πλακωθήκατε σαν τα ζώα...»
Η Μαίρη Συνατσάκη, ως παλιά γνώριμη των Mad Awards δεν γινόταν να μην πάρει θέση για όλα όσα συνέβησαν και απέδειξαν, κατά τη γνώμη της, το πόσο εύκολη και πρωταγωνιστική είναι κάθε μορφή βίας στις μέρες μας.
Η ίδια έχει συμμετάσχει στη διοργάνωση συνολικά 16 φορές και μέσα από το Instagram της, αποφάσισε να εκφράσει την δική της γνώμη για το θέμα.
Η Μαίρη Συνατσάκη θέλησε να τοποθετηθεί δημόσια για το απαράδεκτο περιστατικό βίας που συνέβη στα φετινά Mad Video Music Awards μεταξύ των τράπερ Light και Snik, ενώ παράλληλα έκανε λόγο και για την περίπτωση του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, όπου έχασε τη ζωή του, επειδή κάποιοι του επιτέθηκαν βίαια. Η όμορφη επιχειρηματίας και παορυσιάστρια κατηγόρησε ανοιχτά με τα λεγόμενά της τους δυο τράπερ, ενώ παράλληλα δήλωσε πως κανονικά καμία μορφή βίας δεν θα έπρεπε να είναι αποδεκτή, μιας και όλο αυτό που συνέβη ήταν κάτι ξεκάθαρα τραγικό.
Πολύ πιο συγκεκριμένα, η Μαίρη Συνατσάκη δημοσίευσε μια μακροσκελή ανάρτηση στο Instagram μέσα από stories της, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Έχω ζήσει τα Mad Awards από το 2005. Ήμουν εκεί στα 16 από τα 19 χρόνια που γίνονται. Η μεγαλύτερη επιτυχία ήταν που μπορούσαν να φέρουν κοντά καλλιτέχνες ετερόκλητους και που ήταν όλοι ανοιχτοί να συνεργαστούν για μια βραδιά και να γιορτάσουν το ότι «είναι ωραία η μουσική ρε παιδιά!». Και μετά ήρθαν οι τράπερς…
Δεν πέφτω από τα σύννεφα που πλακώθηκαν σαν τα ζώα εχθές στα βραβεία. Όπως δήλωσε και ο Light με περίσσιο ύφος «Αυτά λέμε εμείς στα τραγούδια μας. Άμα θέλετε να ακούτε Γαρμπή». Συμπλήρωσαν δε μερικοί συνάδελφοί του ότι όσοι κρίνουν το περιεχόμενο των στίχων που θεοποιεί τη βία, την οπλοκατοχή, τον σεξισμό, τα ναρκωτικά, μάλλον μένουν στην Εκάλη και δεν ξέρουν τι γίνεται στις γειτονιές.
Ρε μάγκες μου σε μια γειτονιά τον σκότωσαν τον Άλκη στο ξύλο. Έχετε τόσον κόσμο να σας ακολουθεί κι επιλέγετε αυτό. Να έχεις τόση απήχηση και να πηγαίνεις στο παλιό, στο εύκολο, στο επικίνδυνο. Δεν έχετε ευθύνη ως πρότυπα, χειρότερα, έχετε ευθύνη ως καλλιτέχνες. Όταν μπορείς να κάνεις το καλό και επιλέγεις συνειδητά να μην το κάνεις, πώς λέγεται; Το κρίμα στο λαιμό σας λέγεται.
Μιλάμε για τη βία, για το bullying, για τις δολοφονίες με στόχο να βρούμε την πηγή, να τη θεραπεύσουμε όσο μπορούμε από την κοινωνία και εσείς κρατάτε τον πήχη του ψευτοπαλικαρά που την έχει πιο μεγάλη και θα στο αποδείξει με μπουνιές, όσο πιο ψηλά μπορείτε. Έχετε τόσο κόσμο να σας ακούει και επιλέγετε να πείτε αυτό! Δόξα και τιμή στην Έλενα Παπαρίζου!»