Νικολέτα Βλαβιανού: «Έχω αποφασίσει ότι η ζωή είναι ωραία και πρέπει να τη ζούμε μέχρι τέλους»
Showbiz

Νικολέτα Βλαβιανού: «Έχω αποφασίσει ότι η ζωή είναι ωραία και πρέπει να τη ζούμε μέχρι τέλους»

Η Νικολέτα Βλαβιανού διαθέτει αυτό το εσωτερικό φως που εκπέμπει ένας καλλιτέχνης πάνω στη σκηνή και στο πλατό, χωρίς να έχει την ανάγκη των προβολέων.

Η ηθοποιός σε συνέντευξή της ανέφερε που βρίσκει τόσο ενέργεια, ενώ σχολίασε και την θεατρική παράσταση «Κατά φαντασίαν ασθενής», στην οποία συμμετέχει.

Kαταρχάς πού βρίσκετε τόση ενέργεια και είστε αεικίνητη;

«Έχω αποφασίσει ότι η ζωή είναι ωραία και πρέπει να τη ζούμε μέχρι τέλους. Από μικρή είμαι σε εγρήγορση. Ισως είναι αυτή η διάθεση που έχω, ότι υπάρχουν όμορφα πράγματα που μας περιμένουν να τα ανακαλύψουμε».

Ωστόσο το φετινό καλοκαίρι δηλώνετε «Κατά φαντασίαν ασθενής».

«Ανεβάζουμε το εμβληματικό και τελευταίο έργο του Μολιέρου που παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Παρίσι το 1673, με τον ίδιο τον συγγραφέα στον πρωταγωνιστή».

Και υποδύεστε μια υπηρέτρια.

«Είναι πράγματι από πανούργες υπηρέτριες του Μολιέρου οι οποίες στην ουσία κινούν όλα τα νήματα μέσα στην ιστορία. Η παράστασή μας είναι σε διασκευή και σκηνοθεσία Κώστα Γάκη. Είναι ένας από τους καλύτερους νεότερους δημιουργούς και εξαιρετικός συνθέτης. Εκείνος έχει γράψει τη μουσική τηw παράστασης».

Να πούμε ότι η μουσική είναι ζωντανή με ένα υψηλού επιπέδου θίασο.

«Η ομάδα μας αποτελείται από ταλαντούχους ηθοποιούς. Επί σκηνής θα δείτε μεταξύ άλλων τους Θανάση Τσαλταμπάση, Αγοραστή Αρβανίτη, Νόστια Βραχάτη, Στεφανία Καλομοίρη. Δημήτρη Καλαντζή, Ορφέα Παπαδόπουλο, Νίκο Ορφανό, Αλέξανδρο Ζουριδάκη.

Τα νέα παιδιά τραγουδούν εξαιρετικά και έχουμε πολύ ωραία κουστούμια και όμορφη ατμόσφαιρα. Εδώ θα ήθελα να πω πως ο Νίκος Ορφανός ως καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα για τα ΔΗΠΕΘΕ και τον ρόλο που πρέπει να παίζουν στη μεταφορά του πολιτισμού σε όλη την περιφέρεια».

Η αλήθεια είναι ότι το κοινό εκτός Αθηνών διψά για καλές παραστάσεις.

«Είναι λεπτό το σημείο, διότι είναι σημαντικό να μπορούν να έρχονται ηθοποιοί πρώτης γραμμής από την Αθήνα, τη μητρόπολη, και να εργάζονται σε περιφερειακό θέατρα. Είναι ένα σημαντικός θεσμός που δεν πρέπει να εκλείψει».

Και ο «Κατά φαντασίαν ασθενής» είναι μια τέτοια, παράσταση. Αναφερόμαστε σε έναν αγέραστο ασθενή 350 ετών!

«Είναι διαχρονικός γιατί είναι τέτοιο και το θέμα του. Ο Μολιέρος διαπραγματεύεται με εξαιρετικό τρόπο το θέμα της αρρώστοφοβίας, που διακατέχει αρκετούς ανθρώπους σε όλες τις εποχές και τι μπορεί να κάνει ο άνθρωπος για απωθήσει το θάνατο επειδή τον φοβάται.

Είναι η αέναη πάλη το αναπόφευκτο που δεν έχει εποχή και χρόνο. Αυτό που έχει να αντιπαλέψει ο άνθρωπος είναι ο φόβο του, ο παραλογισμός και η αδυναμία του απέναντι στη φύση. Νομίζουμε ότι είμαστε ανώτεροι της. Αυτή είναι η καταστροφή μας».

Ο «Κατά φαντασίαν ασθενής» είναι από τις πιο διάσημες κωμωδίες του παγκόσμιου θεάτρου.

«Γιατί όλοι έχουμε δίπλα μας ένα παρόμοιο σύμπτωμα. Και δεν ξέρω πώς συμβαίνει αυτό αλλά οι τύποι ανθρώπων που είναι αρρωστοφοβικοί, συνάδει να είναι παράλληλα και τσιγκούνηδες. Ισως γιατί αγαπούν πολύ τον εαυτό τους.

Στο έργο μας, ο πρωταγωνιστής ο Αργκόν θέλει να παντρέψει τη μια κόρη του με γιατρό και την άλλη με φαρμακοποιό, ανεξάρτητα από τα αισθήματα που έχουν τα παιδιά του. Επομένως το έργο θίγει και το θέμα της πατριαρχίας».

Πηγή:TV24

©2010-2025 Gossip-tv.gr - All rights reserved