Μαίρη Σταυρακέλη: «Κάθε φορά βιώνω με ορμή έναν καινούργιο έρωτα»
Showbiz

Μαίρη Σταυρακέλη: «Κάθε φορά βιώνω με ορμή έναν καινούργιο έρωτα»

Η Μαίρη Σταυρακέλη είναι μία παθιασμένη καλλιτέχνης! Ζει και αναπνέει για την τέχνη της.

Η ηθοποιός σε συνέντευξή της μίλησε για τον ρόλο που θα ήθελε να ερμηνεύσει και δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής και για το αν έχει βιώσει τη μέθεξη.

Πoιος είναι ο θεατρικός ρόλος, οποίο έχει αφήσει το πιο βαθύ αποτύπωμα του, μέσα σας;

Tο σίγουρο είναι ότι όλοι οι ρόλοι που ήρθαν στη ζωή μου άφησαν ανεξίτηλο αποτύπωμα, όπως οι έρωτες. Τους παραδίνομαι με πάθος. Κάθε φορά βιώνω με ορμή έναν καινούργιο έρωτα. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω έναν ή δύο ή τρεις ή τέσσερις ρόλους, για αυτό θα σου μιλήσω για τον πρώτο ρόλο που ερωτεύτηκα.

Όταν ήμουν μαθήτρια στη δραματική σχολή του Εθνικού θεάτρου, ερωτεύτηκα κεραυνοβόλα, την Ερμία. Ηρωίδα στο «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Σαίξπηρ. Οταν λίγα χρόνια αργότερα μου τον πρότεινε ο Γιώργος Μιχαηλίδης και έπαιξα την Ερμία στο «Ανοιχτό θέατρο», κάθε παράσταση ήταν για μένα ένα αστρικό ταξίδι.

Ποιον ρόλο θα θέλατε να ερμηνεύσετε και δεν έχετε, μέχρι στιγμής;

Οι ρόλοι που θέλει να ερμηνεύσει ένας καλλιτέχνης θαρρώ πως είναι αναρίθμητοι, μιας και υπάρχουν αμέτρητα υπέροχα έργα. Σίγουρα ,όμως, ο ρόλος που θα ήθελα να παίξω κάποια στιγμή, είναι η «Αγαύη» από τις «Βάκχες» του Ευριπίδη.

Έχετε βιώσει ποτέ τη μέθεξη; Υπάρχουν λόγια ώστε να ορίσει αυτήν την αίσθηση ο ηθοποιός;

Νομίζω ότι η απάντηση μου περί έρωτος και άλλων δαιμόνιων στην προηγούμενη ερώτηση, εμπεριέχει ουσιαστικά και την απάντηση αυτής της ερώτησης που μου κάνεις τώρα σε ό,τι αφορά στην μέθεξη. Με άλλα λόγια, για μένα η μέθεξη, μοιάζει σαν... αστρικό ταξίδι. Είναι κάτι που σαφέστατα σε ξεπερνά και σε ανεβάζει σε ένα άλλο επίπεδο.

Τι κάνει την Επίδαυρο ένα από τα πιο ξεχωριστά και περιώνυμα θέατρα του πλανήτη;

Και στην αρχαιότητα το θέατρο της Επιδαύρου και τότε η αισθητική και η ακουστική του το έκαναν σπουδαίο. Η θέση του όπως ξέρουμε, δεν ήταν τυχαία, άλλωστε ήταν δίπλα από το ιερό του Ασκληπιού.

Το χρησιμοποιούσαν σαν μέσο θεραπείας κάνοντας μουσικούς και δραματικούς αγώνες. Και ευτυχώς φυσικά που καλύφθηκε από κατολισθήσεις και σώζεται σε αυτή την κατάσταση.

Είμαστε τυχεροί που αυτό το μνημείο λειτουργεί όπως και στην αρχαιότητα. Δεκαπέντε χιλιάδες θεατές παρακολουθούν τότε και τώρα θέατρο. Είναι σαν ομφάλιος λώρος του αρχαίου κόσμου με τον σύγχρονο.

Πηγή:Λοιπόν

©2010-2025 Gossip-tv.gr - All rights reserved