Μίμης Πλέσσας: Η γνωριμία, ο έρωτας και ο γάμος με τη Λουκίλα Καρρέρ
Showbiz

Μίμης Πλέσσας: Η γνωριμία, ο έρωτας και ο γάμος με τη Λουκίλα Καρρέρ

Με το τραγούδι «Η πρώτη μας νύχτα», ξεκίνησε ένας μεγάλος έρωτας ανάμεσα στο συνθέτη του Μίμη Πλέσσα και τη συγγραφέα και ραδιοφωνική παραγωγό, Λουκίλα Καρρέρ. Η ζωή τους υπήρξε γεμάτη ευτυχία, αγάπη και στιγμές που άφησαν ανεξίτηλο το σημάδι του έρωτα. 

Σήμερα (5/10), η Λουκίλα Καρρέρ αποχαιρέτησε τον άντρα της ζωής της με ένα σπαρακτικό μήνυμα στα social media, χρησιμοποιώντας μάλιστα στίχους από τα τραγούδια που είχε συνθέσει ο σπουδαίος Μίμης Πλέσσας.

Λένα Αλκαίου για Πλέσσα: «Ένας μύθος, ένας θρύλος πέρασε στην αιωνιότητα»

Μάλιστα, ένα τραγούδι του ήταν και αυτό που έφερε κοντά τους δυο τους και τελικά κατέληξαν να πορευτούν μαζί για παραπάνω από 30 ολόκληρα χρόνια...

Η γνωριμία

«Πήγα με τους γονείς και την αδελφή μου στο "Michel" της οδού Φιλελλήνων, στο Σύνταγμα, το βράδυ της ονομαστικής μου γιορτής. Εκεί συναντιούνταν μουσικά κάθε βράδυ ο Μίμης Πλέσσας με τον Γιώργο Κατσαρό. Τον Μίμη δεν τον γνώριζα προσωπικά αλλά λάτρευα τα τραγούδια του, ενώ με τον Γιώργο Κατσαρό γνωριζόμασταν. Ήξερε ότι ένα από τα πολύ αγαπημένα μου τραγούδια ήταν το "Η πρώτη μας νύχτα", πλησίασε στο τραπέζι μας και το έπαιξε με το σαξόφωνό του. Ο Μίμης, που ήταν καθισμένος στο πιάνο, είδε τη σκηνή αυτή και φρόντισε στο πρώτο διάλειμμα να έρθει να χαιρετήσει τους γονείς μου, με τους οποίους γνωρίζονταν. Τότε γύρισε σε εμένα και μου είπε την επική ατάκα: "Κορίτσι μου, το τραγούδι με το οποίο σου ευχήθηκε ο συνάδελφος, είναι δικό μου". Για να του απαντήσω: "Το ξέρω, κύριε Πλέσσα. Γνωρίζω όλο σας το έργο και ομολογώ ότι απόψε δεν άκουσα πολλά από τα αγαπημένα μου τραγούδια. Αν και δικά σας, δεν τα βάλατε στο πρόγραμμά σας"».

Ο έρωτας και η έλευση της κόρης τους

Ο Μίμης Πλέσσας και η Λουκίλα Καρρέρ έζησαν έναν θυελλώδη έρωτα με τους δυο τους να μιλούν πάντα με τα πιο γλυκά και τρυφερά λόγια ο ένας για τον άλλον.

«Η Λουκίλα ήταν φανατική συλλέκτρια και ήξερε απέξω όλο μου το έργο. Τραγούδια που δεν θυμόμουν καν ότι είχα γράψει, μου τα έφερνε και μου τα… σύστηνε κι επέμενε για τη διαχρονικότητά τους. Συχνά στις συναυλίες επέμενε -και εξακολουθεί να το κάνει- να συμπεριλάβουμε τραγούδια που εγώ θεωρούσα ότι δεν τα ήξερε κανείς και βεβαίως το αποτέλεσμα τη δικαίωνε πάντα, γιατί τα τραγουδούσαν όλοι! Μέσω αυτής της της αγάπης για το έργο μου με έκανε να το ανακαλύψω εκ νέου κι εγώ. Της χρωστάω την αναβίωσή του. Σε αυτό βοήθησαν, βέβαια, και οι εκπομπές που κάνει σχεδόν 30 χρόνια στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση. Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα και κατέληξαν σε μία γεμάτη σεβασμό και αγάπη 25χρονη σχέση», έχει πει ο Μίμης Πλέσσας σε παλιότερη συνέντευξή του.

«Με έκανε ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Όταν ζεις δίπλα σε ένα φωτεινό φάρο, παίρνεις από το φως του, αλλά μοιραία πρέπει να ξέρεις να μένεις στο σκιερό του μέρος. Αυτό είναι το πιο ουσιαστικό. Να μπορώ να κρατώ ισορροπίες. Να μαθαίνω να στέκομαι ένα βήμα πιο πίσω, αλλά να (είμαι έτοιμη να υπερασπιστώ την αιώνια λάμψη αυτού του φάρου», έχει πει η Λουκίλα Καρρέρ από την πλευρά της.

Η συγκίνηση με τον ερχομό της κόρης τους

Η διαφορά ηλικίας τους δεν στάθηκε ποτέ εμπόδιο στη σχέση τους. Ο έρωτάς τους γέννησε τον καρπό μιας πανέμορφης κόρης, της Ελεάννας, για την οποία ο Μίμης Πλέσσας είχε πει:

«Δεν θα ισομοίραζα τα υπέρ και τα κατά της σημερινής μου ωριμότητας ως πατέρα, γιατί ο ψυχικός πλούτος που μπορώ να της προσφέρω είναι ασύγκριτα μεγαλύτερος. Και πολλές φορές ξεπερνά τις κάποιες δυσκολίες που αντιμετώπισα στο μεγάλωμά της, να τρέξω όσο θα ήθελε στα παιχνίδια μας, να τη βλέπω να με ξεπερνά όταν κολυμπάμε μαζί και να την παρακαλώ στα γενέθλιά της να βρει λίγη ώρα να μου δείξει με την ευχέρεια που χαρακτηρίζει τη γενιά της τη λύση για ένα πρόβλημα που είχα με τον υπολογιστή».

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved