Άνδρη Θεοδότου: «Δεν έχω μεγάλη αδυναμία σε συγκεκριμένους ρόλους, αλλά σε συνεργασίες»
Η Άνδρη Θεοδότου μίλησε για τον θεατρικό ρόλο που έχει αφήσει μέσα της το πιο βαθύ αποτύπωμα του.
Επίσης, ανέφερε τι κάνει την Επίδαυρο ένα από τα πιο ξεχωριστά θέατρα του πλανήτη.
Ποιος είναι ο θεατρικός ρόλος, ο οποίος έχει αφήσει το πιο βαθύ αποτύπωμά του, μέσα σας;
Η αλήθεια είναι πως δεν έχω μεγάλη αδυναμία σε συγκεκριμένους ρόλους, αλλά σε συγκεκριμένες συνεργασίες. Σε αυτές μένω και αυτές θυμάμαι με αγάπη.
Συνεργασίες με σπουδαίους ανθρώπους του χώρου, όπως ο Λαζάνηε, ο Κουγουμτζής, ο Μιχαήλ, αλλά και ο Δάνης Κατρανίδης, η Αφροδίτη Γρηγοριάδου, ο Ηλίας Λογοθέτηε και τόσοι άλλοι.
Εντάξει, ας πούμε με μία ιδιαίτερη αγάπη θυμάμαι την παράσταση «Βικτόρ ή τα Παιδιά στην εξουσία» του Ροζέ Βιτράκ.
-Τι κάνει την Επίδαυρο ένα από τα πιο ξεχωριστά και περιώνυμα θέατρα στον πλανήτη;
Το μαγικό της τοπίο και αυτός ο μυστικισμός που την χαρακτηρίζει. Η ενέργεια που έχει αυτός ο χώρος είναι κάτι το απίστευτο. Αν δεν το ζήσεις είτε από την πλευρά του ηθοποιού, είτε από την πλευρά του θεατή, θαρρώ πως δεν μπορείς να την περιγράψεις με λόγια.
Ίσως γιατί ξέρεις ότι πατάς κι εσύ τα χώματα των προγόνων μας. Ίσως γιατί θεωρείς πως εκεί ακριβώς γράφτηκε η ιστορία, μια ιστορία την οποία συνεχίζουμε εμείς σήμερα.
Είναι εφικτό να γίνονται μοντερνισμοί στην αρχαία τραγωδία ή αγγίζει οποιαδήποτε προσπάθεια πειραματισμού της τα όρια της βεβήλωσης;
Γιατί να έχουμε στην τέχνη όρια; Γιατί να έχουμε πολτοποιημένο το μυαλό πας προς μία κατεύθυνση; Καλό είναι να εξελισσόμαστε. Για παράδειγμα αν δεν τολμούσαμε, αν δεν προχωρούσαμε στην τέχνη, πως από την περίοδο της Αναγέννησης θα είχαμε φτάσει στο κίνημα του κυβισμού ή στον εξπρεσιονισμό ή στον υπερεαλισμό;
Η τέχνη δεν πρέπει να μένει στείρα. Φυσικά και πρέπει να σεβόμαστε τα έργα, αλλά από την άλλη πρέπει και να προχωράμε. Aς πούμε εμείς πήγαμε με την παράσταση του Μποστ στην Επίδαυρο. Και είπαν κάποιοι... «μα Μποστ » στην Επίδαυρο;». Και εγώ απαντώ γιατί όχι; Είναι ένας διαχρονικός και κλασσικός συγγραφέας. Και αν κρίνουμε από την αντίδραση του κόσμου, αυτό το «πείραμα» πέτυχε!
Πηγή:Λοιπόν