Showbiz

Καραμπέτη: Η ηλικία, η καριέρα, η ζωή στο πλευρό σπουδαίου χορευτή και ο ρόλος στο Φλόγα και άνεμος

Μια από τις κορυφαίες προσωπικότητες στο χώρο της Τέχνης, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη έρχεται φέτος μέσα από τον ρόλο της Κυβελής στη νέα σειρά της ΕΡΤ «Φλόγα και άνεμος».

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη σε κάθε ηρωίδα της δίνει ένα κομμάτι της, όπως ακριβώς και στην Κυβελή της, την οποία και μελέτησε πολύ.

Μάθε τα πάντα για την ηλικία, την καταγωγή της, την σπουδαία καριέρα της, την προσωπική της ζωή και τον ρόλο της στη νέα σειρά «Φλόγα και άνεμος».

Η ηλικία, η καταγωγή και η καριέρα της

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη γεννήθηκε στην Δόξα Έβρου στις 5 Ιουλίου το 1958.

Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Άρχισε την καριέρα της στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και έχει εργαστεί τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο και την τηλεόραση

Συνεργάστηκε με την Πειραματική Σκηνή της Τέχνης στα έργα: Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας του Σαίξπηρ, Η παρέλαση της Λούλας Αναγνωστάκη, Ρασομόν των Μ. και Φ. Κάνιν με το θεατρικό εργαστήρι Θεσσαλονίκης: Η δολοφονία του Μαρά του Πέτερ Βάις, Με το ίδιο μέτρο του Σαίξπηρ, με το Αεικίνητο: Οι αλλοπαρμένοι των Μίντλετον και Ρόουλεϊ. Από το 1984 μέχρι το 1992 υπήρξε στέλεχος του Ανοιχτού Θεάτρου και έπαιξε στις παραστάσεις του: Πολύ κακό για το τίποτα του Σαίξπηρ, Οι γάμοι του Φίγκαρο του Μπωμαρσαί, Κρίμα που είναι πόρνη του Τζον Φορντ, Η Τρικυμία του Σαίξπηρ, Ο πελεκάνος του Στρίνμπεργκ, Λούλου του Βέντεκιντ, Τρεις αδερφές του Τσέχωφ, Ανθή του Αντρέγιεφ, Βάτραχοι του Αριστοφάνη, Άμλετ του Σαίξπηρ. Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Πάτρας συμμετείχε στις παραστάσεις του Θεατρικού Αναλογίου: Μαντάμ ντε Σαντ του Μίσιμα και Μπλε βαθύ, σχεδόν μαύρο του Θανάση Βαλτινού.

Συνεργάστηκε με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καλαμάτας: Τρωίλος και Χρυσηίδα του Σαίξπηρ, με το θέατρο Αθήναιον: Η όπερα της πεντάρας του Μπρέχτ, με την Κάτια Δανδουλάκη: Ο Γλάρος του Τσέχωφ, με το Γιώργο Κιμούλη: Δεσποινίς Τζούλια του Στρίντμπεργκ και Μάκβεθ του Σαίξπηρ, με την Εταιρία Θεάτρου Μηχανή: Decadence του Στήβεν Μπέρκοφ, με το θέατρο του Νότου: Ελένη του Ευριπίδη και Η Δούκισσα του Μάλφι του Τζον Γουέμπστερ.

Με το Εθνικό Θέατρο έχει συνεργαστεί ως μέλος χορού στις τραγωδίες του Ευριπίδη: Ορέστης, Ιππόλυτος, Βάκχες, Ηλέκτρα και έπαιξε τους ομώνυμους ρόλους στις τραγωδίες Αντιγόνη του Σοφοκλή, Μήδεια του Ευριπίδη και Ηλέκτρα του Σοφοκλή. Από τον Νοέμβριο του 1997 μέχρι τον Ιούλιο του 1999 συμμετείχε στη μεγάλη περιοδεία του Εθνικού Θεάτρου με τη Μήδεια και την Ηλέκτρα ανά τον κόσμο: Τουρκία, Γαλλία, Αυστραλία, Ισραήλ, Πορτογαλία, Η.Π.Α, Καναδά, Δανία, Βουλγαρία, Κίνα, Ιαπωνία.

Σε συνεργασία με τον παραγωγό Γιώργο Κυπραίο έχει ανεβάσει τα έργα: Skriker της Κάρυλ Τσέρτσιλ και Η μνήμη του νερού της Σήλα Στήβενσον

Η ζωή στο πλευρό του Κρις Ραντάνοφ

Από το 2006 μέχρι σήμερα, είναι ζευγάρι με τον Βούλγαρο ηθοποιό Κρις Ραντάνοφ. «Η ζωή μού χάρισε φως. Έχω την τύχη να μοιράζομαι τα τελευταία χρόνια μου με έναν υπέροχο άνθρωπο. Μου συμβαίνει κάτι που πάντα ονειρευόμουν: ζω μια σχέση που μου προσφέρει μια ισορροπία γλυκιά, ήρεμη, μια σχέση όπου πραγματικά ο ένας σέβεται τον άλλον και του δίνει χώρο, όπου υπάρχει αγάπη, κατανόηση, συμπόρευση», έχει πει η ίδια σε παλαιότερη συνέντευξή της ενώ σπάνια θα κάνουν δημόσιες εμφανίσεις καθώς θέλουν να κρατούν την προσωπική τους ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο ρόλος της Κυβέλης στη νέα σειρά της ΕΡΤ «Φλόγα και άνεμος»

Αθήνα, 1968. Δικτατορία. Η Κυβέλη επισκέπτεται καθημερινά στο νοσοκομείο τον Γεώργιο Παπανδρέου, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος. Ο Μιχάλης και η Φωτεινή έρχονται στην πόλη για να εκτελέσουν μια μυστική αποστολή της καρδιάς, που θα τους συνδέσει με τις μυστικές υπηρεσίες, τον Φώντα και τη γυναίκα του, Όλγα. Λάθη και πάθη μέσα στη δίνη της Ιστορίας και στο κέντρο δύο από τις σημαντικότερες οικογένειες στην Ιστορία της χώρας. Πώς, όμως, γνώρισε ο ιδρυτής της μεγάλης πολιτικής δυναστείας την ηγερία του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου;
Μέσα από το καλειδοσκόπιο και σε παράλληλη δράση ακολουθούμε τους ήρωες, την Κυβέλη και τον Γεώργιο Παπανδρέου, από τα πρώτα τους χρόνια ως τη γνωριμία, τον έρωτα, το γάμο και το χωρισμό τους το 1951.

Η ιστορία τους μας ταξιδεύει στη Σμύρνη, στο Παρίσι, στο Βερολίνο και στη Χίο. Κοντά τους συναντάμε ιστορικές προσωπικότητες της θεατρικής και της πολιτικής σκηνής, όπως η Μαρίκα Κοτοπούλη, ο Δημήτρης Χορν, ο Μήτσος Μυράτ και μέλη των οικογενειών, όπως τη Μιράντα Μυράτ, τη Βαλεντίνη Ποταμιάνου, τον Γιώργο Παπανδρέου του Γεωργίου κ.ά.

«Υποδύομαι μια παλαιότερη ηθοποιό, τη σπουδαία Κυβέλη Αδριανού και η σειρά πραγματεύεται τη σχέση ανάμεσα στον Γεώργιο Παπανδρέου, τον πατέρα του Ανδρέα Παπανδρέου, τον Γέρο της Δημοκρατίας και την Κυβέλη Αδριανού. Παρακολουθούμε τα πρόσωπα αυτά καταρχάς στις μέρες του θανάτου του Γεωργίου Παπανδρέου, το 1968 μέσα στη Δικτατορία και από εκείνη την εποχή που είναι και οι δυο 80 χρονών, είναι συνομήλικοι… αρχίζει ένα flashback όπου τους παρακολουθούμε από τη γέννησή τους. Ξεχωριστές ζωές και των δυο, τα πρώτα νεανικά τους χρόνια, ο Γεώργιος στο χώρο της πολιτικής, η Κυβέλη στο χώρο του θεάτρου μέχρι που συναντιούνται.

Μάλιστα στα νεανικά τους χρόνια έχουμε δυο άλλους ηθοποιούς, τη Μαρία Παπαφωτίου και τον Γιώργο Τριανταφυλλίδη που τους υποδύονται σε αυτή την ηλικία. Μετά εμείς με τον Άρη Λεμπεσόπουλο, μπαίνουμε στη σειρά, όταν ξεκινά η ιστορία της γνωριμίας τους που γίνεται στη Χίο όταν εκείνος είναι γενικός διοικητής εκεί, το 1920 και η Κυβέλη πηγαίνει στα πλαίσια μιας μεγάλης περιοδείας που έκανε εκείνη την εποχή, όντας Βενιζελικοί και οι δυο και για να στηρίξουν και το κόμμα του Βενιζέλου και γενικά τους τόπους που είχαν μεγάλη σημασία για τον Ελληνισμό.

Αυτό που ζουν είναι ένας μεγάλος κεραυνοβόλος έρωτας που κρατάει μια ολόκληρη ζωή. Υπάρχουν πάρα πολλά σκαμπανεβάσματα… τους βλέπουμε σε όλες τις ταραγμένες δεκαετίες περνώντας μέσα από τον Εθνικό διχασμό, τον δεύτερο Παγκόσμιο, την κατοχή… Πολλά ιστορικά γεγονότα στο φόντο. Κεντράρουμε βέβαια στη σχέση των δυο αλλά υπάρχει από πίσω και όλη η μεγάλη Ιστορία της χώρας», είπε πρόσφατα η ηθοποιός στο gossip-tv.gr

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved